Studentbal

Idag är det dags för balen. Jag känner inte att jag skulle vara så bekväm i klänning så jag kör på frack!

Klockan 11.00 följde jag med Jessica hem till Bella och Nanna där Nanna skulle sminka Jessica. Det tog cirka två timmar, det blev kanonfint! Nu är Jessica i stan och fixar håret, jag har inte ens duschat idag. Är det kanske dags att göra det snart? Jag har visserligen inte så mycket hår och smink att fixa. 

Klockan 16.00 kommer Erika och Albert hem till mig i Bomhus, då ska vi äta och fördricka lite för att sedan åka mot Engeltofta i mamma och Gregers Pontiac. Vi kände inte för att lägga ut massa pengar på en limousin eller något så amerikanaren får duga.

Det är mingel i Engeltofta mellan 18.00 och 20.00 och sedan är det dags för mat. Jag har hört det ryktas om att man borde komma dit mätt eftersom att portionerna inte är överdrivet stora.

Nej, duschen nu kanske? Eller om jag duschar hos mamma? 
Vi får se, alla är så förberedda med allt, själv kommer jag göra mig i ordning fem minuter innan vi åker känns det som.

Betyg

Kurserna börjar avslutas och betygen sätts. 

Idag fick vi veta våra betyg i våra tre teaterämnen.
Scenisk gestaltning C: MVG
Sceniskt karaktärsarbete: MVG
Scenisk produktion: VG

Produktionen är jag lite sur över. Jag vet att vi kunnat gjort så mycket bättre med marknadsföringen om vi bara kommit igång i tid och inte gjort allt sista dagarna då vi hade fullt upp med intensivveckan. Lite tröstande är det visserligen att det inte verkar som om någon fick bättre än VG i den kursen. Det var ingen som riktigt tog den på allvar tror jag.

Jag mejlade Lasse (vår psykologilärare) idag och frågade hur det gått på psykologiprovet, jag fick MVG! Han sa förut att om det gick bra på provet skulle jag få MVG i kursen, så nu hoppas jag på att han håller vad han lovar. På betygsinformationen i Nutida konst förut så låg jag på MVG, jag hoppas tusan på att det blir mitt slutbetyg också.
Slutet av trean är raka motsaten till slutet av tvåan. Vid den här tiden förra året sjönk alla mina betyg som varit högre tidigare under läsåret. Nu höjs de istället. Det känns BRA!

Så nu har jag skrutit klart tror jag. Jag var tvungen på grund av min besvikelse över mina betyg i slutet av förra läsåret.

Håltimme

Jag gick till skolan klockan tio idag då jag trodde att vi skulle ha arbetsmiljö, men icke. Lektioner ställs in lite hur som helst nu känns det som. Jag fick i alla fall lämna in i min arbetsmiljöbok. En bok mindre att bekymra mig över. Jag har en del böcker kvar sedan jag gick i ettan också, undrar om de glömts bort eller om jag får en fin liten räkning på dem när jag tagit studenten? Det är kanske säkrast att lämna in dem också.

Jag var till matsalen och åt med de andra men sedan skulle de gå och plugga till kulturhistorian som vi har senare idag. Jag behöver inte plugga mer på det så jag gick hem. Jag tänkte ta tag i att städa råttburen och så borde jag kanske passa på att skriva klart samhällskunskapen också? Jag har bara den kvar och sedan har jag en gammal rest i svenska som jag måste skicka in. Sedan är jag helt klar inför studenten.

Ikväll ska jag gå och se andra halvan av teatertvåan.

Pengar

Har lite ångest över att studenten kostar så mycket. Visserligen har jag inte behövt betala så mycket själv, nästan inget alls faktiskt. Men jag tycker synd om mina föräldrar som måste lägga ut flera tusen kronor på att jag ska kunna ta studenten. 
Balkläderna var inte särskilt billigt, studentkläder ska jag ha också, studentmössa kostar en del... Pengarna drar iväg rätt snabbt. Men nu är det mesta köpt så snart är det slutbetalt!

Jag måste klippa mig innan balen också, suck...

Måndag

Nu är måndagen överstökad. 
Detta har jag hunnit med idag:
  • Suttit i biblioteket med Linn, Emilia och Ida och pluggat inför psykologiprovet.

  • Haft psykologiprov, provet gick ut på att ställa en diagnos på åtta olika personer samt förklara varför man gav dem just den diagnosen osv. När jag lämnade in provet så kollade Lasse snabbt igenom det och sa att jag satt rätt diagnos på alla. Nu hoppas jag på att jag skrivit bra motivering till alla så att jag kan få ett MVG i kursen eftersom jag legat på det betyget hela kursen igenom.

  • Spenderat lite tid med Ida på stan. Ida köpte skor till balen och letade efter en studentklänning. Jag själv var och bytte min skjorta. Jag hade inte bara fått fel storlek utan helt fel skjorta, storlek XS fanns inte på just den skjortan. Jag fick en annan i samma modell men en storlek mindre, den satt mycket bättre.

  • Hämtat min frack.

  • Lagat mat åt Jessica, den såg inte särskilt god ut men blev i alla fall ätbar.

  • Varit och sett tvåornas "Trettondagsafton", den var bra!
Efter föreställningen satt jag kvar i skolan och pratade med tvåorna och Johanna. En efter en försvann teaterelever och publik från skolan och kvar blev till slut bara jag, Johanna och Julia. Där satt vi och pratade på tills det började låta konstigt inifrån rummet bredvid oss. Det lät som om någon stod där inne och sopade. Jag tyckte att det var lite obehagligt och var på väg att gå hem. När jag kommer fram till dörren och trycker på knappen med nyckeln på som vanligtvis låser upp dörren hände inget. Jag tänkte att de kanske larmat av eftersom det varit föreställning, så brukar de göra så jag försökte öppna dörren men den var låst. När jag vänder mig om och ser klockan på väggen står den på 22:04.

På vår skola startar larmet klockan 22.00 och dörrarna blir låsta. Där satt vi och kunde inte komma ut. För att komma ut var vi tvugna att vrida på låset på dörren men vi visste att larmet skulle gå då, vilket resulterar i en utryckning och det kostar skolan pengar. Vi ringde Rolf och frågade hur vi skulle göra, han hade inte en aning och sa att han skulle ringa någon som visste och skulle ringa upp inom fem minuter.
Fem minuter senare ringde han upp och sa att vi helt enkelt var tvugna att vrida på låset, låta larmet gå och vänta tills en väktare kom. Så det gjorde vi. Snabbt som bara den var en väktare där och vi fick förklara vad som hänt. Han fyllde i ett papper, tog våra namn och personnummer och gav oss sedan en kopia på pappret som jag imorgon ska ge till Rolf.

Lyckat tjejer!

Obehagligt

Jag hatar den där känslan som ständigt förföljer mig.
Den bara finns där hela tiden, ibland glömmer jag bort den men så fort jag är ensam och tänker så är den där. Jag vet inte ens vad det är för känsla, den är bara... obehaglig.

Det räcker med att en liten grej går fel och sedan går hela dagen åt helvete. 
Jag saknar min mamma och pappa. Jag träffar dem ju ofta men, jag vet inte.
Jag skulle aldrig klara av att flytta hemifrån helt tror jag, nu bor jag ju nästan hemifrån och det går helt okej men vissa dagar tar hemlängtan över rejält. Som nu till exempel. 

Jag gick upp klockan nio, duschade, sminkade mig, fixade håret och var precis klar att gå till skolan.  Men det tog bara stopp, jag blev på jättedåligt humör och hade längre inte någon lust att gå till skolan. Visserligen var det bara betygsinfo på nutida konsten så det är inte hela världen, jag kan gå till Ulrika när jag vill och ta reda på mitt betyg. Jag vill bara veta varför det blir så  och varför den där känslan inte försvinner.

Nu ska jag lyssna på lite glad musik för att förhoppningsvis bli på bättre humör.

Senare idag ska jag hämta min frack till studentbalen och gå och byta min skjorta som jag köpte igår, jag fick prova flera olika modeller och storlekar. När jag väl hittat en i XS som passade så sprang tjejen som jobbade in på lagret och skulle hämta en åt mig.
När jag kommer hem visade det sig att jag fick en i storlek S. Hyggligt av henne!

Måndag

Min långhelg är nu över, detta är min sista lediga dag. Imorgon bär det av till skolan igen men på onsdag är jag ledig, så det känns inte fruktansvärt jobbigt.

Mamma och Greger ligger nu på stranden i turkiet med sina två kompisar och steker, själv sitter jag här hemma och passar vovvarna. Jag har två stycken att hålla reda på nu, Zelda är också här och Jessica jobbar. Snart måste jag ut och gå med dem, båda två.. samtidigt. Hua! Jag funderar på att ta två promenader enbart för att slippa gå där med dessa två monster som trasslar in sig i varandras koppel. Jag skulle bli galen.

Trots vår lediga dag så åkte jag och Linn till skolan för att prata med Ulrika om hur vi ska göra med ljudet och ljuset till tvåornas föreställning. Jag och Linn skulle egentligen sköta både ljud och ljus men nu skulle Ulrika sköta ljuset i alla fall så hon behöver bara hjälp med ljudet vilket går ut på att trycka på två olika knappar lite då och då. Det låter inte som något svårt jobb och heller inte skitkul. Så vi får se hur det blir!

När vi pratat med Ulrika och spenderat ungefär en timme i solen med ettorna så började deras lektion och jag och Linn gick till matsalen och åt. När vi ätit klart gick vi förbi Sea Fun en sväng för att hälsa på Jessica som jobbade. Sedan hamnade vi på stan där jag köpte mig ett bar Humör-shorts för 599:-, det slog mig aldrig att jag skulle kunna få två par shorts för samma summa... Visserligen fick jag hjälp av farmor och betalade bara 99:- själv, jag har världens bästa farmor! Jag fick det i namnsdagspresent, det är tydligen Rebecka idag, jag har inte så stor koll på mina namnsdagar.


Lördag

Hejsan hoppsan och god morgon.

Idag åker min käre mor och hennes sambo till Turkiet, jag fick tydligen inte följa med eller så har de bara glömt att informera mig om det. Men det gör inget.. inte alls..
Jaja, jag och Jessica ska i alla fall bo hemma hos mamma i en veckas tid nu för att vakta huset och min lilla sötnos. (Tindra alltså).

Problemet är att vi inte kan ta med katten dit eftersom att Greger är allergisk mot katter och vi har fortfarande inte skaffat någon kattavakt. Men det löser sig nog ska ni se.

Långhelg

Långhelgen har börjat, underbart!
Visserligen började min långhelg redan när jag gick hem från skolan i tisdags.

Gårdagen spenderade jag först hemma i lägenheten där jag städade hela lägenheten och diskade. Senare gick jag till Mingel & Bar där jag drack några öl med Linn, Ida, Matilda, Gabriel och Gustav. Ida B, Julia, Moa och Emilia kikade förbi ett tag också.

Efter det gick vi mot Boulognern där det var cirkus och dansare. Det var iskallt så jag blev inte så långvarig, men ett besök på Sibylla hann jag allt med!

Väl hemma så somnade jag ganska snabbt, hela jag stank brandrök. Nu har jag duschat och mitt hår luktar fortfarande lite rök.

Nu måste jag göra mig klar för att sedan gå till stan och fika med Jessica, Linn och Johanna.

Fredag

I morse började vi klockan 11.00 med svenska. Det var dags att hålla det där jäkla talet. Jag vet inte varför jag ger mig in på att hålla tal om saker jag vet att jag inte klarar av att prata om.

Efter att jag fått tillåtelse av Denise att börja om från början igen lyckades jag snyfta mig igenom talet. Det drog visserligen ut på tiden och blev cirka 20 sekunder för långt
och stundvis hörde man antagligen inte ett ord av vad jag sa.
Hur som helst så är det gjort nu, och det är skönt.

Jag skickade in uppgiften inom arbetsmiljö igår också, jag slängde ihop den på 20 minuter.
Jag behöver verkligen VG på den där uppgiften för att få VG i kursen, men jag var helt säker på att man var tvungen att lämna in uppgiften igår för att ens ha chans till högre betyg än G. Det visade sig att den inte behövde lämnas in förrän idag. Jag hoppas att den jag gjorde ska räcka.
Efter svenskan var vi till Vasasalen där vi lyssande på en brandman.
Den grabben kunde prata han. Jag trodde att han aldrig skulle sluta.
Efter en och en halv timme kom vi därifrån, det var visserligen ganska intressant men när en timme gått började jag bli en aning otålig.

På kvällen var jag och såg ettornas föreställning.
Den var mycket bättre än jag förväntat mig. När jag hörde att de hade temat skräck och rädsla förväntade jag mig att få se något pinsamt i stil med "Scary movie", men så var inte fallet (som tur var). Den var faktiskt bra!

När föreställningen var slut var jag och fickade på Waynes med teaterfolk och Johanna.

Nu är jag hemma i lägenheten med Jessica som är sjuk.
Hon vill nog gärna vara mer sjuk än vad hon är ;)
Hon är aldrig sjuk i vanliga fall, nu har hon åkt på en liten förkylning och tror att det är världens undergång.
Hon sökte även upp "halsont" på internet. Lillsöten!

Jag har nu stoppat i henne en ipren och så har jag varit till MAX och handlat mat åt henne och mig. Jag tog bilen dit och körde drive-in. Jag är lat, jag vet. Men bilen behövde ändå flyttas.
Den jäkla datumparkeringen slutar ju inte gälla förrän den 15:e maj.

Nu ska jag mysa ned mig i soffan med min lilla sjukling och fortsätta kolla på "Happy Gilmore".

Barn, ungdom, vuxen?

Jag har nyss smällt i mig frukost bestående av fyra dumlekakor, en macka med ost och ett glas juice. 

Jag känner mig ganska vuxen som precis använde mitt fina kort med utstående siffror och tillhörande bankdosa för att föra över pengar till Johannas kort. Nej, så vuxen kanske jag inte känner mig. Men lite coolt är det.

När jag var yngre och såg alla som tog studenten så tyckte jag att de var så vuxna. Det tyckte jag nog fram till för bara något år sedan. Jag tyckte till och med att de som gick i ettan på gymnasiet var vuxna. Nu går jag snart ut gymnasiet och känner mig minst lika omogen som jag gjorde den dagen jag stod där på Vasas skolgård och var vilse. Visserligen har jag utvecklats otroligt mycket under mina tre år på Vasa, jag ångrar absolut inte mitt val av linje. Teaterlinjen har givit mig ett mycket bättre självförtroende och numera klarar jag av att prata inför folk utan några större problem. Jag har nu bestämt mig för att teater inte är något jag vill fortsätta med men dessa tre år var ändå inte förgäves, absolut inte.

Jag har lite ångest över att vara i den här ålder mellan att vara ungdom och vuxen (som ni kanske märkt av de senaste inläggen på den här bloggen). Ska jag vara vuxen eller ungdom? Jag tänker då vara ung och beroende av min mamma och pappa så länge jag bara kan! Hehe. Nej, nu behöver ni inte bli oroliga mina kära päron. Jag ska lära mig att klara mig själv jag med, tids nog. Nej men vuxen är man inte förrän man är åtminstone 25, punkt slut.

Jag undrar om jag kommer bli som min mamma när jag blir äldre. Ett litet städfreak som springer runt med wettextrasan i högsta hugg. Jag märker av det mer och mer nu sedan jag flyttade in med Jessica. Jessica har inte alls det behovet jag har av att ha det städat och rent runt mig. Jessica lägger tuggummin och snus lite överallt, låter gammal mat ligga kvar i kylen tills den kryper ut av sig själv, låter tvätten ligga på badrumsgolvet och ja... listan kan göras lång. Det smittar av sig lite, jag börjar bli en aning slarvig jag med men sedan får jag mina ryck då jag bara blir fruktansvärt arg och MÅSTE städa. Då hjälper ju Jessica givetvis till men hon skulle nog aldrig ta det initiativet själv ;)

Det är inte förrän nu jag inser hur mycket mamma verkligen städar hemma, hur lyckas hon hålla det så rent?!

Just nu ligger Jessica i soffan och mumlar och frågar om jag skriver något snällt om henne. 
Jag får väl ta och tillägga att jag faktiskt har världens bästa flickvän trots hennes små brister. :)
Puss på dig!

Idag tänkte jag ta tag i arbetsmiljön och så ska vi ta vår långpromenad. Jessica tjatar om att vi ska se någon film som jag antagligen kommer lyckas somna till. Vi får väl se hur det blir med det.


Onsdag

Sitter i soffan. slötittar på tv och trycker i mig Noblesse. Jag och Jessica var ju nyss ute och gick i lite över en timme, då kan jag med gott samvete trycka i mig lite godis så märks inte promenaden sen. Ganska onödigt kan man tycka.

Vi har börjat gå minst en timme om dagen, vi började för ungefär 1½ vecka sedan och tjaaa... det går väl så där.
Vi har gått nästan alla dagar i alla fall.

Igår skickade jag in mitt arbete om freakshows till Solweig och idag skickade jag in arbetet inom scenansvar till Rolf. Senare idag tänkte jag ta tag i arbetsplatsundersökningen som Kurt ska ha in denna vecka. Efter det måste jag skriva mitt svenskatal, sista delen av nationella. När det är gjort ska jag plugga inför provet vi ska ha i nutida konst och även provet i psykologi. Herre min skapare vad mycket det där lät nu, jag som tyckte att jag nästan var klar när jag mejlade arbetet till Rolf idag. Bara att ligga i några dagar nu så jag får allt gjort och kan slappna av fram till studenten. Samhällskunskap har jag ju också...

Jaja, nog om skolan. Idag är jag ledig och även imorgon.

Jag vet inte varför jag skriver blogg när jag inte har något vettigt att skriva. 
Jag kanske ska sluta nu, jag återkommer när jag har något intressant att dela med mig av.

RSS 2.0