Tillökning i familjen

...ja nästan i alla fall.

Katten har gått och blivit man, tänka sig vad tiden går fort. Det känns som om det var igår vi hämtade det lilla livet i Uppsala. Nu är det dags för operation och grejer. Det går alldeles för fort, jag är inte redo för att låta honom flyga ur boet. 

Nej men, senast för några dagar sedan var det bara en tom liten påse som hängde där helt utan funktion. Nu har han fyllt påsarna, men snart ska de tömmas innan han blir värre än det monster han är idag. Det vill vi inte. Hua!
Nu blir det kalas!
Så vill ni hinna se dessa nya, fina ärtor; skynda på! Snart försvinner de.

Döden, Folkhögskola, Student, Barnvakt

Igår kväll såg jag och Jessica filmen "The beautiful bones" (flickan från ovan). Den var tyvärr inte så bra som jag hoppats på men den var helt okej. När jag sett filmen började jag tänka alldeles för mycket på döden, jag har en tendens att göra det lite väl ofta nu för tiden. Jag smsade pappa och han skrev:

"Ibland är det inge bra att tänka. Jag tycker vi skiter i att dö, det verkar ju ändå inte speciellt roligt."

Det har han helt rätt i, jag kör på den inställningen. "Jag vill inte dö så därför struntar jag i det". Min stackars lille Fabi verkar däremot inte ha något val. Han är jättesjuk nu och igår var jag till djuraffären och pratade med en kille som jobbade där om Fabio. Han tyckte att eftersom han ätit medicin så pass många gånger och det inte hjälpt så är det nog dags att kasta in handduken. Han är ju trots allt två år gammal, blir en råtta över två år är det tydligen ganska ovanligt. På tisdag skulle deras veterinär vara där så då kunde jag komma dit med honom så han får somna in. Det är väl lika bra för honom men det känns jobbigt. Visst, han är bara en liten råtta men det känns ändå fel att åka och betala för att han ska dö. Människor har ju inte rätt till dödshjälp? Varför är det då så okej när det gäller djur?
Jag har ju som sagt varit på studentkryssning och det var en riktigt rolig kryssning och det verkade alla andra hålla med om. Det bästa med kryssningen var nog att umgås med klassen, jag älskar att det äntligen blivit så bra sammanhållning i klassen. Tyvärr så är det väl alltid så här, när man slutade nian så började helt plötsligt alla tycka om alla de sista veckorna. Allt för att det ska bli extra svårt att skiljas sen. 

På båten var det tema "beachparty". Vår klass trotsade detta och körde på reflexvästar istället. Jäkligt bra måste jag säga er, man såg varandra väldigt bra och alla andra kände igen oss. Vem man än frågade så visste de var "reflexvästarna" var. I hytten fanns det en kanal på tvn som filmade dansgolvet, såg man gula och lysande prickar där så visste man var man skulle gå. Vi blev även ganska snabbt kompisar med personalen som inte ens om de ansträngde sig kunde glömma oss.

Visst längtar jag till studenten, men bara själva studentveckan inte tiden efteråt. Vad ska jag göra då? Kommer jag ens ha ett sommarjobb? Ska jag plugga vidare? Skaffa jobb? Jag har inte en aning.


Jag vill söka vidare till någon folkhögskola tror jag, fast jag är inte säker på om teater är något jag vill hålla på med. Jag tycker att det är roligt och jag trivs med att spela teater men det är inget jag kan tänka mig göra hela livet. Jag ska försöka söka till några folkhögskolor och se om jag kommer in.

På tal om folkhögskolor så ska jag åka till Kungälv på påsklovet och hälsa på min syster. Hon går på Nordiska folkhögskolan där. Kungälv måste vara det mysigaste stället jag varit på, det är jättefint. Jag träffade en tjej som gått där för ett tag sedan och det första hon sa var "Jag HATAR den förbannade backen upp till skolan". Den backen är inte att leka med. Ni som tror att ni sett en brant backe kan ju glömma att ni sett något liknande. Skulle man försöka cykla upp för den så skulle man rulla mer bakåt än framåt.
Jaja, nog om denna jätteintressanta backe. Ikväll ska jag och Jessica som sagt vara barnvakt åt Robin i Torsåker. 
Myspys!

Dålig uppdatering

Jag har blivit dålig på att uppdatera.

Den senaste tiden har jag varit upptagen med att åka på studentkryssning, plugga och... jag vet inte. Det känns bara som om jag haft fullt upp.
Jag ska komma igång med bloggandet snart igen!

Jag skrev precis klar min krönika om rinkebysvenska och skickade in till Denise, i tid!
Kan ni förstå att jag för en gångs skull skickat in ett arbete i tid? Jag tror jag är värd en eloge.

Idag är det våffeldagen och jag och Jessica har varit hem till pappa och ätit våfflor. Inte helt fel.

Imorgon ska jag och Jessica åka till Torsåker och vara barnvakt åt lille Robin på ett och ett halvt år. För besväret får vi en varsin pizza. Kan det bli bättre? Gratis pizza och en söt liten pojke att pussa på.

Nu ska jag kolla på "The lovely bones" med älskling.


Singel & Sökande

Jag slutade skolan klockan fyra idag, då åkte jag med min far till Valbo för att lämna in min dator. Hårddisken vill inte riktigt samarbeta längre, förhoppningsvis vill HP vara snälla och låta det gå på garantin trots att den gått ut. Vi bytte nämligen hårddisk på den för inte så längesedan.

När vi var klara på SIBA åkte jag med pappa hem till honom och åt mat med honom och Marika. Efter det bar det av till Legenden där jag repade inför Erika och Idas projektarbete "Singel & Sökande". Vi kom på lite nya idéer och det gick ganska bra idag, så nu är jag lite mer peppad att spela den imorgon. Just nu sitter jag i sista minuten och försöker ladda ned lite musik som vi ska ha tills imorgon, bättre sent än aldrig?

Nu ska jag försöka få ned musiken och sedan gå och lägga mig i sängen med Jessica som redan lagt sig, vissa har det då bra.

<3

Jag tycker om dig!

Tisdag

Igår var det tänkt att vi skulle repa inför Singel & Sökande, istället spenderade vi tiden mellan 21:30-00:00 på Legenden tittandes på alla som sprang omkring och satte upp ljus och fixade ljud. Vi har repat alldeles för lite så jag känner mig inte ett dugg säker på att ställa mig på en scen på onsdag. Vi får väl se hur det blir, det är ju inte mitt projektarbete så jag bara glider med och gör det jag blir tillsagd att göra. Det blir väl förhoppningsvis bra! 

Väl hemma så slocknade jag ganska snabbt, idag börjar jag inte skolan förrän efter ett. Skönt!

Jag vill ha helg så att jag kan vila ut men när jag väl får helg så är det dags för studentkryssning och när jag kommer hem därifrån är det efterfest på Goya direkt när vi klivit av bussen. Det är ju inte helt fel det heller men lite sömn skulle jag nog behöva känner jag.


Nej, nu ska jag göra mig klar så att jag slipper stressa innan jag ska till skolan.


Lägenhet

Nu börjar lägenheten se skaplig ut. 

Jessicas mamma har varit här i några dagar och tapetserat alla rummen, nu slipper vi de groteskt fula tapeterna som var innan. Snart kommer pappa hit med en slagborr och hjälper oss att få upp hatthyllan, en spegel och lite annat.

Det tar sig!

Kanske är det du som måste förändras

I onsdags var det dags, jag och Linn spelade upp vårt projektarbete med hjälp av Matilda, Gabriel och Ida. Vi bestämde oss i sista sekund för att ha ett genrep inför Emilia och Denise. Tur var väl det, halvvägs in i pjäsen började jag tokgråta, Denise trodde att det ingick i föreställningen men det vore lite jobbigt om jag börjat gråta under den riktiga föreställningen.

Själva föreställningen gick bra, gråten satt i halsen för oss alla fyra men man hörde ju i alla fall vad vi sa. Fullsatt blev det också, oväntat men kul!

När sista repliken hade sagts var det en lättnad och vi fick väldigt mycket positiv respons. 

Efteråt hade Gabriel och Ida kommit överrens om att vi skulle ha "föreställningsfest". Jag, Gabriel, Ida, Jessica, Matilda och Simon traskade iväg till Mingel & Bar där grabbarna började hinka i sig öl. Ida och Matilda tog det lite lugnare och jag och Jessica höll oss till vatten och cola. När det började närma sig stägning bestämdes det att vi skulle gå till Old Saints och på vägen dit blev jag övertalad att dricka jag med.

Väl där beställdes det ölkannor och shotsbrickor. Vi träffade några jazzare som var där och firade en födelsedag. Efter några timmar begav vi oss hemåt. På hemvägen spelades den fina filmen på mig in som Jessica laddat upp på facebook. 

Det var en mycket trevlig kväll!
Ida, Gabriel och Jessica på Old Saints
Sebbe vaktar sina öl.
Tummen upp för en helfin föreställning och en bra kväll.
En lite dragen Gabriel.
Lakrits/hallonshots
Glasen dög inte åt Ida, hon drack direkt ur kannan istället.

Poieraux, föreställningsfest

Jag har inte hunnit skriva något om resan till Polen ännu, vi får se om det blir av.

Igår var jag och såg mina kära klasskamraters cirkusföreställning "Poireaux". Rikigt bra var den! Jag tog lite bilder men alla blev dåliga så ni får klara er med en bild från arbetarbladet.
'
Efter föreställningar brukar det ju hållas föreställningsfester, så även denna gång. Problemet var att de inte varit ute i tid och letat lokal så de hade ingenstans att ha festen. De hade planer på att tränga in 50 personer i Noras lilla, lilla, lilla etta. Efter ett tag så bestämdes det att festen istället skulle hållas i Jessica lägenhet som i alla fall är en tvåa på 66 kvm. Jag kan tala om för er att 66 kvadratmeter inte räcker för 50 personer och att är man 50 personer är det ett helvete att få folk att inte skrika och låta. Hur som helst så gick det helt okej trots en del högljudda människor och människor som trots tre tillsägelser om att INTE vistas i trapphuset i alla fall var där ute. 

'
Ena hörnet av vårt sovrum, här står alla och lyssnar på Ted som pratar.
Folk i vårt vardagsrum.
Grabben med mustaschen som jag inte minns namnet på.
Emmas hår och jag.
När alla gått hem strax efter två och Jessica somnat ägnade jag ungefär en timme åt städning. Tog undan alla burkar, torkade bort all spilld öl och diskade alla glas. Det var riktigt skönt att vakna i en städad lägenhet och slippa lukten av avslagen öl. Det var en riktigt trevlig kväll men det görs nog inte om, inte i vår lägenhet i alla fall.

RSS 2.0