Måndag

I morse vaknade jag fem över sju och tänkte: Ska jag gå upp nu, göra mig klar jättesnabbt och sedan springe till bussen som går 07:27 eller ska jag helt enkelt strunta i min körlektion och sova och åka till skolan kvart i tio när min första lektion börjar?

Eftersom att jag vill ha mitt körkort snart så bestämde jag mig för att dra mig upp ur sängen och ta mig till stan till tio i åtta. När jag kom till körskolan så var inte Micke där. Jag fick veta att han åkt och fixat lamporna på bilen som inte fungerar. Jag kan lova er att mitt humör inte var på topp när jag fick veta att jag gått upp två timmar tidigare än vad jag hade behövt göra. Jag satte mig vid en av körskolans datorer och görde två teoriprov för att fördriva lite tid innan jag gick mot skolan och träffade Linn. Vi satt i uppehållsrummet med Ylva och pratade och åt frukost fram till kvart i tio då vår lektion började.

Vi hade Nutida konst vilket inte är ett särskilt jobbigt ämne. Vi diskuterade pjäsen vi läst sedan fick vi gå. Lunchen spenderade jag i uppehållsrummet och tio över tolv började samhällskunskapen. Efter samhällskunskapen var jag till körskolan eftersom att jag fick en ny tid, körde min lektion och åkte sedan hem.

När jag kom hem åt jag och sedan var jag ut en snabbis med Tindra. Nu tänkte jag skriva slutet på min pjäsanalys så jag kan skicka in den, börja på min krönika, packa lite och sedan åka till stan och möta Jessica. Vi ska till valbo och handla lite och sedan ska vi hem till henne.

Resten av veckan kommer att vara väldigt slapp.
Tisdag: Kulturhistoria 14:20-16.00
Onsdag: Ledig
Torsdag: Religion 10.10-11:30
Fredag: Skola 8.30-13.30
HELG!

Nu ska jag plugga.


Helg

Nu är det söndag kväll och helgen har rusat förbi. Det känns som att det bara var någon timme sedan jag åkte hem från skolan och tänkte "nu har jag en hel helg framför mig".

I fredags så var jag och kollade på när internationell nollade sina ettor, det var en riktigt tråkig nollning och jag förstår inte varför de nollar när de själva inte blivit nollade? Jaja, efter tag i Boulognern tröttnade vi på att kolla på nollningen så vi begav oss mot en fest på Brynäs som en kille vid namn Dennis hade. Mikaela kände honom och Linn hade tydligen gått i samma klass som honom i tre år.

Där var det trevligt men de flesta hade bråttom därifrån för att ta sig till Rockbaren innan elva eftersom att det var fri entré fram till dess. Vi hann inte dit innan elva så vi fick betala oss in. Även Julia, Moa och Ida som inte fyltt arton kom in eftersom att de lånade våra leg, vilken bra koll vakterna har. Jag förstår dem visserligen, de kan ju inte stå och jämföra bilden på legitimationen med personen så noga när det är lång kö och det dessutom är mörkt och svårt att se bilden.

Det var en trevlig kväll! Jag och Jessica tog bussen hem klockan tio i två med en busschaufför som antingen var full eller bara galen. För det första så körde han alldeles för fort i en rondell så en tjej ramlade av sätet. Sedan körde han mot rött och när han skulle svänga upp från Sörby urfjäll mot upplandsleden så körde han rakt in i en vägskylt så den böjde sig. En gubbe var fram till honom och skällde ut honom och bad honom lugna sig. Han lyssnade inte utan backade bara bort från skylten och fortsatte köra lika fort. Senare körde han in i en trottoarkant och när gubben skulle kliva av var han fram till honom en gång till och sade åt honom. Då svarade han: "Det är fel på bromsarna." Om det är fel på bromsarna så fortsätter man väl inte att köra med den bussen och man kör verkligen inte för fort om man vet att bromsarna inte fungerar som de ska?

Vi plingade strax innan hållplatsen där vi skulle av men chauffören gasade bara på och åkte rakt förbi den. Då skrek Felix åt honom att vi skulle gå av. Chauffören tvärnitade och släppte av oss. Det var knappast en slump att bromsarna fungerade just då?

Man ska inte vara busschaufför om man kör på det viset.

Lördagsmorgonen spenderade jag hemma med Jessica. Senare på dagen så var vi till stan och fikade med Ida och Frallan på Coffehouse by George. När vi satt där och fikade så bestämde vi att vi skulle gå och se "Flickan som lekte med elden" senare på kvällen. När vi fikat klart så skjutsade Frallan mig och Jessica till Valbo köpcentrum där vi lånade mammas bil och åkte till Järbo för att hämta Zelda. När vi hämtat henne åkte vi tillbaka och kollade runt lite på köpis i väntan på att mamma skulle sluta så vi kunde åka med henne hem. Klockan nio kom Frallan och hämtade oss och vi åkte till stan.

Filmen var bra men långt ifrån så bra som ettan var, det kan kanske hjälpa om man har läst böckerna innan men det har jag inte gjort. Jag hoppas på att trean är bättre, när skulle den ha premiär? I november?

När jag och Jessica kom hem till mig så lade vi oss i sängen och började kolla på Sunes jul, vi slocknade efter ett och ett halvt avsnitt.

Jessica åkte härifrån vid två idag, då ringde jag pappa och kollade om vi kunde övningsköra. Han kom hit och så var vi ut och tränade lite på att backa runt hörn, körde lite på motorvägen och en sväng genom stan. När jag kom hem städade jag åt råttorna och var ute och lekte med Tindra.

Mycket mer än så har jag inte gjort idag. Jo! Jag har ju pluggat, fast jag är inte särskilt nöjd med min insats men jag orkar inte göra det bättre för pjäsen som vi ska analysera var riktigt dålig. Jag tänker inte läsa den en gång till.

Nu känner jag att jag skrivit ett långt och ointressant blogginlägg så jag slutar skriva nu.

Kanske är det du som måste förändras

Idag har jag bytt PA. Egentligen skulle jag ha mitt PA tillsammans med Erika och Ida. Vi skulle ju göra en föreställning om SingelSten som skulle heta "Singel och sökande". Jag ska inte längre ha det som projektarbete men jag ska fortfarande vara med, jag skulle förstöra en hel del för dem om jag hoppade av helt.

Istället för det så ska jag, Linn och Johanna göra en pjäs som heter "Kanske är det du som måste förändras" som min syster skrev som sitt PA när hon gick i trean på gymnasiet för tre år sedan. Jag tycker verkligen om den pjäsen och Linn blev såld ganska fort. Egentligen tycker jag inte om pjäser som är så deprimerande men den här är det på ett annat sätt, jag vet inte hur jag ska förklara. Den är jättebra i alla fall och vi ska spela upp den i slutet av januari, kom och kolla!

"Det här är en pjäs om att välja vilken väg man vill ta. Om att ta ett beslut som påverkar så många fler än en själv. En pjäs om en familj på bristningsgränsen, och om att inte känna sig som en enda hel människa."

I morse gick jag upp tidigare än vad jag egentligen behöver. Jag börjar skolan 10:10 på torsdagar men tio i åtta klev jag på bussen mot stan. Strax efter nio träffade jag Erika på Waynes för att diskutera "Singel och sökande". Jag måste ju vara med en del i planeringen för att hänga med på vad jag ska göra i föreställningen. Vi satt där till strax innan tio då vi gick mot skolan för att ha religion. Dagens lektion gick ovanligt fort, religion och kulturhistoria är inte de roligaste ämnena vi har om man säger så men idag gick det riktigt bra OCH jag jobbade. Grattis till mig själv.

Vi slutade halv tolv, då gick jag och Linn till matsalen och åt och sedan gick vi till teater och umgicks med de andra teatereleverna lite. När Ulrika kom till skolan så pratade vi med henne om vårt PA och sedan jobbade vi med det. Tänk er att jag pluggade FÖRE skolan, I skolan och EFTER skolan. Det är inte likt mig?!

När klockan närmade sig tre så gick jag och Linn på stan ett tag. Hon skulle köpa linser och sedan var vi till Bokia för att köpa kollegieblock. Jag köpte ju ett 5-ämnes block i början av terminen men det dåliga med dem är att det är en massa rutiga papper i dem också och vi har ju ingen matte längre (tack och lov för det). Dessutom har vi fler ämnen än fem så idag köpte vi ett varsit 12-ämnes block med enbart randiga papper och även en bra pärm till våra manus. Skitbra! Förra året hade jag mitt manus i de där skitmapparna man får från skolan som håller i en vecka och sedan börjar papprena ramla ur. Det är svårt att hålla reda på sitt manus och på vad man ska säga när hälften av manuset fattas.

När jag kom hem så pluggade jag lite till. Jag skrev min projektplan och gjorde en ny idéskiss för det nya projektarbetet. Jag känner mig nöjd med dagens insats ;)

Nu har jag precis ätit smörgåstårta och vanlig tårta eftersom att Greger fyller 45 år idag, bara fem år kvar till femtio!

Ikväll ska jag åka till Jessica och mysa <3

Onsdag

I morse skulle jag befinna mig på Driver klockan 08:30 för att få riskettan avklarad. Jag är som ni kanske vet dålig på att passa tider så jag kom lite sent. När jag kom dit började de 3,5 timmarna i helvetet. Jag har inte haft så tråkigt på väldigt länge. Kursledaren var så fruktansvärt tråkig och pratade om sig själv större delen av tiden.

Nu vet jag att han brukar dricka åtta stycken starköl varje gång han dricker. En gång stoppade han en kompis från att köra rattfull genom att bråtta ner honom och ta hans bilnycklar. Dagen efter ringde hans kompis en gång på förmiddagen och frågade efter sina nycklar men han fick dem inte då, men när han ringde senare på kvällen så fick han nycklarna. Ja, jag vet en hel del mer spännande om honom så om ni vill höra mer så kan ni ju säga till? Jag vet inte hur alla hans suparhistorier ska hjälpa mig att ta körkort?

När jag genomlidit de timmarna så begav jag mig mot skolan och spenderade lite tid med de andra teatrarna i vårt nya uppehållsrum som vi lyckats tjata till oss. Det jobbiga är att det inte ligger på nedervåningen, vi är nog för lata för att pallra oss upp dit...

Sedan började vår sceniska produktion. Vi läste igenom Oliver Twist ännu en gång och kollade om rolluppdelningen verkade okej, om vi gör några små ändringar så ska det nog bli bra.

Efter skolan lyckades jag inte riktigt ta mig hela den lååånga vägen från teatersalen till dörren utan fastnade med Honken, Linn och Emilia på skolan i ca en timme. Honken läste lite ur sin bok som han har börjat skriva, riktigt bra faktiskt. Jag trodde verkligen inte att han var intresserad av att skriva. Vi pratade även en del om vad vi ska göra efter gymnasiet, jag börjar bli lite lätt panikslagen. Jag har ingen koll alls på vad jag ska göra efter gymnasiet. Skrämmande.

Pappa kom och hämtade mig i skolan och sedan var vi ute och övningskörde och tog även en sväng förbi farmor och farfar. Efter det så har jag inte gjort mycket, mest varit hemma. Jag har hunnit städa mitt rum lite och även kommit på att jag måste köpa fler block till skolan för att hålla koll på allt. Jag bestämde mig ju för att börja organisera mitt liv lite. Jag har faktiskt börjat använda min kalender, så dt går i rätt riktigt. Nu behöver jag två pärmar till mina två manus, en pärm/mapp till alla papper vi får i skolan (alldeles för många) och fler block eftersom att alla ämnen inte får plats i mitt 5-ämnes block. Dessutom ska jag börja anteckna under lektionerna! Tänk vilken duktig elev jag kommer vara om jag verkligen gör allt det där.

Tungt huvud och trötthet

Jag sitter på mitt rum och försöker städa lite, det går väl inte särskilt bra med det men jag har lyckats byta sängkläder i alla fall. Nu återstår det att dammsuga, woho. Jag är inte särskilt pigg. Huvudvärk, det värker i bihålorna och jag är bara otroligt seg och trött. När jag är klar här så ska jag sätta mig på bussen mot Järbo, antagligen somnar jag på bussen eller somnar direkt när jag kommit fram. Jag kommer vara ett lik imorgon när jag ska upp till skolan och ta bussen tjugo över sju.

Helgen som kommer nu är välbehövd, då ska jag sova ut och verkligen bara vara för mig själv och ta tag i lite saker som jag behöver få gjorda innan nästa skolvecka börjar. Fast fredag kväll tänkte jag tillbringa på Cava, gaykväll! Vi får se om jag lyckas hålla mig frisk eller om det är en förkylning eller kanske till och med en influensa som är på G? Peppar, peppar, ta i trä.


Torsdag

Finns det svensk mantalitet, hur är den och hur uppfattas den?

Jag försöker göra klart lite plugg och just det håller jag på med nu, läser om den svenska mentaliteten. Det är faktiskt ganska intressant, fast tydligen inte tillräckligt intressant för att jag skulle kunna hålla mig från datorn.

I morse klev jag upp strax efter sju, halv åtta satt jag på bussen mot stan och tio i åtta satt jag i en av körskolans bilar och övningskörde med Micke. Det gick rätt bra, han tyckte att jag lärt mig att starta i backe nu så nu slipper jag träna på det mer, nu är det backa runt ett hörn som gäller!

När körlektionen var slut var det en timme och fyrtio minuter kvar innan jag skulle börja skolan, som tur var så var både Kajsa och Linn i skolan redan. Vi gick till datorsalen och fördrev lite tid tills religionen började. Vi kollade klart på Prinsen av Egypten, hade en liten genomgång om judendomen, kollade på en film om judisk mat och sedan slutade vi.

På lunchen var jag och Linn till Kurt och pratade med honom om Nikaraguaresan som de ska göra i februari. Jag och Linn är intresserade av att följa med så nu står vi uppskriva på listan som reserver, det var tyvärr redan fullt.

Efter det så gick vi till matsalen och åt pannkaka och jag pratade med Louise och fick höra något väldigt roligt. Det finns en hel del knäppa människor här i världen, jag som trodde att det var illa för mig men Louise hade det snäppet värre, ojoj. Stackars lilla flicka :D

När vi ätit klart så gick jag och Emma till cirkus där vi träffade lilla Hella som fyllde ett år i tisdags, hon är ju stora tjejen nu! Sedan satte vi oss uppe i dramasalen och kollade lite på början av cirkuslektionen innan vi tröttnade och gick tillbaka till teatern ett tag innan jag åkte hem.

När jag kom hem städade jag råttburen eftersom en tjej skulle komma förbi och kolla på dem och eventuellt köpa dem. Hon skulle höra av sig runt klockan tre sade hon men nu är klockan tjugo i fyra så vi får se hur det blir med det.

Nu har hon varit här och kollat på råttorna, hon kom precis när jag skrivit "vi får väl se hur det blir med det". Det var en jättetrevlig tjej som heter Sara som vill köpa dem. Hon frågade massor om vad de ska ha för mat, vilken veterinär man borde gå till med dem om de blir sjuka, hur ofta buren borde städas osv. Hon verkar väldigt seriös så jag hoppas att hon köper dem så jag vet att de kommer till ett bra ställe!

Nu ska jag plugga vidare.

Studentmössor, skola och övningskörning

Det var väldigt jobbigt att komma upp ur sängen i morse, jag var riktigt trött. Jag har varit ovanligt trött den senaste tiden men jag vet inte riktigt varför. Jag känner mig även ovanligt stressad över helt oviktiga saker, och om jag har något jag vet att jag måste göra som jag annars kommer bli jättestressad över så... gör jag det ändå inte. Bra va?

Den här kvällen tänkte jag ägna åt att ta tag i lite saker och försöka minska min jobbiga stresskänsla. Jag tänkte ta tag i projektplanen till projektarbetet, göra läxan till Filosofin som ska vara klar på måndag och även försöka läsa pjäsen Cosi och Svälta valp. Vi får se hur jag lyckas med det. Justja, jag tänkte även hinna med att skriva min naturalistiska text som ska vara klar på tisdag. Hua.. jag är glad om jag är klar med en av de sakerna innan jag går och lägger mig i kväll.

Jag har kommit fram till att jag måste börja organisera mitt liv lite bättre så den här terminen har jag faktiskt använt kalendern man får från skolan, jag försökte med det förra året men det rann ut i sanden ganska snabbt. Nu har jag skrivit upp alla prov, läxor och inlämningsdatum. Nu återstår det bara att fixa en pärm att ha alla miljontals papper i och en pärm att ha manuset i när vi kommit igång med vår pjäs. Är det bara jag som minns första dagen på Vasaskolan då Denise sa: "Här på Vasaskolan använder vi nästan bara böcker, vi delar sällan ut papper". Vi får ju minst ett papper varje lektion?

Jaja, tillbaka till det inlägget började med. Min morgon! Jag lyckades i alla fall dra mig upp ur sängen och släpa mig till skolan i tid till religionen. Vi kollade på disneys Prinsen av Egypten och sedan var det lunch. Klockan tolv samlades vi vid Vasasalen eftersom att det var dags för att prova studentmössor. Jag kunde inte tänka mig att det skulle behöva fyllas i så mycket för en enda mössa? Först skulle vi välja en mössa utav ca 10 olika varianter. När vi valt det skulle man välja om man ville ha blå/gult, vitt, rött eller svart på insidan. Sedan skulle man bestämma färgen på bandet, det var inte så svårt eftersom att esteterna brukar ha lila så då fick det bli lila. Sedan skulle man bestämma vilken färg det skulle vara på märket i fram i mitten (minns inte vad det kallades) och om det skulle vara i tyg eller metall. Sedan skulle man bestämma om man ville ha guld eller silver på texten och om årtalet som sitter bak på mössan skulle vara med strass eller utan strass. Sedan skulle man välja om man ville ha guld, silver eller diamantpaketet och det skulle vara en ingraverad text på champagneglaset och om man skulle ha klassens namn i mössan. Ja, som ni märker var det inte bara att beställa en mössa och skriva upp vilket namn det skulle vara på den. Dessutom skulle man ju prova vilken storlek man skulle ha men det var det ju inga konstigheter med.

När min stökiga klass äntligen lyckats prova klart mössorna och vi enats om vi skulle skriva "Teater" eller "ES3CDT" på våra mössor så gick vi mot teaterlektionen där vi diskuterade vilken pjäs vi ska spela. Vi pratade om Cosi, Torkel i knipa och Oliver Twist. Torkel är nu bortröstad så det blir antingen Oliver eller Cosi. Halv tre skulle vi ha klassråd, som man alltid har i början av läsåret för att planera in var man ska ha alla proven, kolla så att det inte blir för mycket någon vecka osv. Ni kan nog tänka er att det är ett helt företag för vår klass att ha ett möte? Vi är som en grupp dagisbarn. Alla pratar i munnen på varandra, ingen är seriös, det spexas med lite allt möjligt lite här och där, ingen lyssnar på någon, någon blir irriterad, alla sitter och skrattar, ingen gör det dem ska helt enkelt. Trots detta lyckades vi bli klar med mötet på ca 40 minuter då vi slutade för dagen. Jag umgicks med Linn ett tag och följde med henne till tågstationen där pappa senare hämtade upp mig för att vi skulle övningsköra.

När vi kört ett tag så var vi och köpte kinamat och åkte hem och åt. Nu har jag precis kommit hem till mamma och började städa rummet lite innan jag fastnade här. NU måste jag ta tag i skolarbetet.


Söndag

Helgerna rusar förbi nu för tiden. Jag hade faktiskt gärna stannat i Smedjebacken ett tag till, det var mysigt att vara där. Igår runt tolvtiden åkte jag, Greger och August hem. Mamma ska åka hem idag eller imorgon. Jag körde första biten till Borlänge, sedan bytte jag och Greger av och då somnade jag direkt. Det är ganska påfrestande med begravning även om man inte gör så mycket, men det är ju känslomässigt påfrestande. Jag tror vi allihop var trötta på fredagkvällen för vi somnade ganska tidigt. Innan vi sov kollade vi på "Kändisdjungeln". De hävdar att det är direktsänt från Malaysias djungel men varför har de då så mycket plastväxter omkring sig och varför låter det väldigt mycket som att fågelkvittret spelas i högtalare och som om de är inomhus? Hm... Och av de "kändisar" som var med kände jag igen EN som jag inte ens mindes var jag sett honom någonstans. Nej, det är då inget program jag kommer följa och enligt Aftonbladets undersökning så var det 70% som tyckte att programet var uselt.

Jaja, nog om det. Vi åkte som sagt hem och senare på dagen åkte jag hem till min far och åt mat. Det var ju självklart min syster som bestämt maten eftersom det serverade tortellini på en lördag.. hmph. Jessica kom förbi och vi spelade Kalaha. Efter en del fusk så vann jag båda omgångarna! Hehe.

Halv åtta tog jag och Johanna bussen till Erika för att förfesta lite och runt 11 begav vi oss mot Old Saints. Jag och Erika som redan var fulla i magen beställde en kanna med 2 liter öl. Det slutade med att Hannah som kom och gjorde oss sällskap drack upp hälften och sedan gick vi till Max och åt. Trevlig kväll.

Jag somnade direkt när jag kom hem och idag fick jag sova till ett så nu är jag någorlunda utvilad. Just nu sitter jag och kollar på kläder på junkyard. Jag skulle ju egentligen spara pengar och köpa en bil men jag är i behov av kläder så bilen får vänta eller inte bli av alls. Vi får se hur det blir. Ikväll ska jag kanske på bio med Jessica men nu ska jag kolla min kalender och se om jag har något skolarbete som ska in den kommande veckan. Om jag har det så ska jag nog försöka göra klart det idag.

Vi ses igen

Här är texten till låten som min syster spelade på begravningen.
Hon tonsatte dikten som var på hans dödsannons, det är förtsa versen.
Den andra har hon gjort själv. Äijä <3

Vi ses igen

Älskade pappa, make och vän
Vi står här med gråt och med saknad
Spill inga tårar
sa du, när jag dör
Det är inget att gråta för
I minnet lever jag ju kvar
Ingen kan dö som levat har
Tänk er, som om jag tog en promenad
Vi ses igen, inte nu,
men om ett tag

Älskade morfar, farfar och vän
Det finns inga ord som förklarar
Den kärlek du gav
Och den du fick igen
Den leder oss genom vår saknad
I minner finns du alltid kvar
Ingen kan dö som levat har
Jag tänker det som du tog en promenad
Vi ses igen, inte nu,
men om ett tag


Begravning

Klockan tio i morse samlades vi i kapellet här i Smedjebacken. Redan innan vi åkte när Alexandra spelade låten hon skulle spela på begravningen så började jag gråta, men det var nog mest för att moster tyckte att det var så jobbigt, jag hade ju hört låten innan. När vi kom till parkeringen och mötte upp mamma så frågade Alexandra hur det var med henne. Mamma svarade: "Jag är så jävla nervös" och började gråta. Då brast det för mig också. Jag ser aldrig mamma vara så. När vi kom in i kapellet så var det nästan läskigt att veta att bara någon meter framför mig låg min döde morfar i en trälåda. Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att han är borta, det är så svårt att förstå. Jag vill vara som min femårige kusin Eddie som går och frågar "Har äijä det bra där borta? Får han mat? Får jag hälsa på honom?".

Att se sin familj så ledsna och veta att man inte kan göra något åt det är jättejobbigt, och själv satt jag och grät så jag knappt såg något. Jag kommer aldrig glömma min söta morfar som alltid skrattade och var glad och bröt på finska och uttalade allting så där charmigt. Han dog alldeles för tidigt, 68 år är ingen ålder alls. Jag var riktigt nervös innan begravningen jag med.

Efter begravningen så var vi och fikade i församlingshemmet och sedan åkte bara vi närmsta hem till mummu och åt mat. Då kunde jag stå bredvid någon och vara helt säker på att det var morfar, det är ju så det ska vara. Han är alltid där hemma när jag är där och hälsar på.. men nu var han ju inte det. Det känns så fruktansvärt konstigt, döden är konstig. Jag förstår inte hur någon kan försvinna så snabbt. Jag och Alexandra gick runt på gården och i huset och pratade om allt vi gjort där när vi var små och sedan satt vi allihopa och pratade om allt som morfar uttalade helt fel på svenska men han brydde sig inte alls om att säga rätt eller uttala rätt, han pratade på ändå!

När vi var i församlingshemmet så fick vi se bilder på honom som var tagna bara någon timme innan han dog. Han såg så bekymmerslös ut där han satt på en pall utanför sin husvagn och log. Det känns i alla fall bra att sina sista dagar spenderade han ute i skogen med husvagnen, mormor och sitt fiskespö. Så som han trivdes som bäst.

Jag tänkte ladda upp bilder från dagen senare. Jag kanske laddar upp filmen på min syster när hon sjunger i på begravningen också, om hon tillåter det.

Smedjebacken

Idag åkte jag, Greger och August till Smedjebacken. Mamma har varit här sedan i tisdags och Alexandra kom med tåget runt sju. Jag har inte varit här sedan.. jag vet inte när. Det var väldigt längesedan i alla fall. Jag och moster satt och diskuterade det och kom fram till att det nog var ca 4 år sedan, det var alltså så längesedan jag träffade Jonna och Andrea också (mina kusiner som jag älskade att umgås med när jag var liten).

När vi kom fram åkte vi direkt till Mummu (mormor) där mamma var, vi satt där och pratade lite och en liten del av släkten var där. Att vara där kändes ganska konstigt, jag har ju inte varit där på så pass länge, alla barndomsminnen kom upp i huvudet för varje sak jag såg. Alla tavlor, de gamla leksakerna som Eddie drog fram och lekte med, trädgården där vi brukade leka som små, altanen där vi alltid satt och gungade i hammocken och massa mer. Det kändes konstigt att se allt och att veta att mormor bor ensam där nu, att morfar aldrig mer kommer tillbaka dit.

Vi kollade på idol ett tag innan jag och Alexandra följde med moster och Jocke hem för att sova hos dem. Vi hamnade i tvsoffan ett tag till där vi började diskutera allt mellan himmel och jord.

Efter ett tag kom Jonna förbi och sa:
- Åh, när jag ser Becca nu så kan jag inte tänka på något annat än det där du sa för någon dag sedan mamma!

Sedan var vi igång, vi pratade om allt vi gjorde tillsammans när vi var små och vi skrattade så vi knappt kunde andas. Vi pratade om den gången vi var och campade i Edsken och jag, Alexandra, Andrea, Jonna och August fick för oss att knyta loss repet som höll fast en flotte vid land, jag och August stod på flotten och flotten började flyta iväg. Jag fick panik och kastade mig i vattnet och simmadet till land. Kvar stod August som var runt 4-5 år och inte kunde simma. Han stod där och skrek och ingen av oss visste vad vi skulle göra. Till slut hoppade han i och när han väl var i land så var det största problemet att hans pokemonkort han haft i fickan var förstört. Lillpojken då! det var under samma sommar som de där handfläktarna man kunde köpa för en tia lite överallt var så populära. Så för att torka mina och August kläder använde vi våra handfläktar (utan något vidare resultat som ni kanske förstod). Vi ville ju inte att våra föräldrar skulle få reda på vad vi gjort.

Sedan pratade vi även om alla våra filmer vi spelat in, om alla föreställningar vi tvingat våra föräldrar att se.
Jag berättade för Jonna om gången då hon och jag skulle spela blockflöjt, eller jag ville väl att vi skulle göra det, Jonna hade knappt sett en blockflöjt då så hon kunde ju inte spela. Hon verkade inte veta det nu heller, när jag berättade det kollade hon frågande på mig och sa:
- Blockflöjt, är det en sån där träpinne?

Aja, det var det roligaste på hela dagen. Sitta där och prata om allt vi gjorde när vi var små. Alexandra drog historier som jag helt hade glömt bort. Jonna påminde mig också om den sommaren då hon kanske var.. 6, och jag 7? Något sådant. Vi var och campade i Gladtjärn och gick omkring och frågade folk om vi fick låna deras hundar. Helt främmande människor lånade glatt ut sina hundar till två små flickor under en hel dag. Ganska konstigt men oj så lyckliga vi var!

Moster drog även en historia om mitt humör när jag var liten (det sitter i ännu). Aja, ni ska inte behöva läsa allt det här för ni förstår antagligen inte det roliga i det. Jag borde sova, jag har en lång och jobbig dag framför mig imorgon.

Jag saknar Jessica och önskar att hon kunde vara här med mig imorgon och krama mig när det blir jobbigt.

God natt.


Onsdag

Hejsan hoppsan!

Jag måste verkligen göra om min bloggdesign snart, den här är så fruktansvärt tråkig. Jag har ju börjat på en ny header men kom bara halvvägs, ska fixa den senare. Kvällen igår ägnade jag åt att övningsköra med Greger, det gick riktigt bra faktiskt. Det känns bra att äntligen märka att det går framåt. Efter att vi kört klart tog jag bussen hem till Jessica. Hon var i Helsingborg för att tatuera sig hela dagen igår så hon var inte hemma när jag kom fram. Jag har ju egen nyckeln (*stolt* ;)) så jag gick in och lade mig och kollade på tv i väntan på att hon skulle komma hem. Ca 30-40 minuter senare kom hon hem, vi åt en varsin pizza och sedan somnade vi ganska snabbt.

Just nu sitter jag hemma och har precis bakat kladdkaka med Johanna, eller ja... det är som vanligt jag som bakar och hon som tittar på och hjälper till och äta efteråt.

Senare idag ska jag fråga Greger eller pappa om vi kanske kan övningsköra lite, jag skulle ju egentligen övningsköra på körskolan med Micke idag men han är fortfarande sjuk. Imorgon går jag i skolan till halv tolv och efter det så åker jag, Greger och August till Smedjebacken. Alexandra kommer senare med tåget och mamma är redan där. På fredag kl 10:00 är det begravning, jobbigt.. men samtidigt skönt. Det kommer nog kännas bättre efter begravningen, sedan är det bara att vänta på urnnedsättningen så att även mamma lugnar ned sig lite och kan börja tänka på annat.

Jag saknar Jessica!

Veckan fortsätter, lika jobbig

I morse vaknade jag av att mamma rusade in på mitt rum och sa:
- Nu har fönstret i råttrummet varit öppet hela natten, mycket bryr du dig!

Hon glömde den lilla detaljen att det faktiskt var hon som öppnade fönstret igårkväll för att vädra där inne? Då borde hon väl stängt efter sig också. Hon sade åt mig att hon skulle städa och vädra där inne om jag gick med Tindra under tiden. Då var det väl ändå inte mitt ansvar att stänga där inne, och jag var inte in där något under kvällen heller eftersom att jag redan matat dem. Hmph.

Så jag sprang upp och stängde fönstret, satte igång värmeplattan i buren och flyttade den från den iskalla rummet. Jag hoppas att de inte blir sjuka, det räcker med att nakenfisen varit sjuk bra länge nu.

Jag lyckades dra mig till skolan och där mötte jag upp min klass för att sedan gå till Folkteatern. Vi fick kolla när de repade till föreställningen En turk, en bög och en chilenare. Den var riktigt bra. Det som gjorde att den blev så bra var nog att de tagit bort den fjärde väggen som man säger inom teater. De spelar och har ögonkontakt och pratar med publiken och spelar inte som om publiken inte fanns. De spelade även sig själva, det var en turk, en bög och en chilenare som spelade rollerna och när vi pratade med dem efteråt så fick vi även reda på att en del av sakerna i pjäsen hade de själva varit med om. Det var en riktigt bra pjäs om rasism och fördomar.

Senare på dagen hade vi svenska och sedan Kulturhistoria med vår otroligt tråkiga lärare. Hon pratar så monotont så till slut hör man ett ljud men inte alls vad hon säger. Orden flyter ihop och slutligen somnar man... det gjorde i alla fall jag under hennes nästan två timmar långa lektion idag. När vi äntligen fått sluta skulle vi självklart få läxa som vi fått varje lektion av henne sedan vi började. Vi är inne på vår tredje vecka och hon har givit oss ungefär 5 läxor redan, lugna ned dig lite kvinna. Läxor kan man få lite då och då, inte jämt. Vad gör man då i skolan om man ska behöva ta hem skolarbetet varje dag?

Efter skolan var jag till McDonalds med Erika för att få i mig lite mat innan min teorilektion på körskolan. När vi stod och köade så kom ettorna och Matilda dit så de åt med oss. Kvart i fyra började min lektion. Det var den mest värdelösa lektionen jag någonsin varit på. Det känns som att jag klagar på allt nu men jag kan inte rå för att jag haft en dålig dag. Vår lärare som vi egentligen ska havar sjuk så vi hade en annan tjej. Hon visade en power point, eller ja... hon klickade sig snabbt igenom den och ibland sa hon:
- Ja, så här kan det ju se ut ja.. mhm.. enkeltriktat alltså.. jaja.. ser ni farorna på bilden?
*någon säger något*
- Ja, precis.. så kan man ju tänka. Alla ser ju olika saker. *Klickar vidare*

Ja, den lektionen var inte särskilt givande.

Jag fick i alla fall se en bra pjäs idag, något positivt med dagen. Nu ska jag gå en sväng med min gnällande jycke.

En jobbig start på veckan

Det räckte tydligen inte med att förra veckan var jobbig så gud straffade mig med en jobbig start på den nya veckan.

Jag sov hos Jessica i natt, halv åtta väckte hon mig för att se till så jag kom upp ur sängen innan hon gick till jobbet. Efter många om och men så drog jag mig upp men hade inte alls någon lust att gå till skolan. Jag funderade på att sjukanmäla mig men kvart över åtta satte jag mig på bussen i alla fall. Jag kom till stan tio över nio då jag gick och mötte Linn som också kommit tidigt till stan. Vi var och åt frukost på McDonalds och sedan gick vi till skolan till kvart i tio då vår lektion skulle börja. Väl inne på teatern ås träffade vi Matilda men det var ingen annan från klassen där, klockan närmade sig tio och vi började fundera på varför det bara var vi där och läraren inte kom. Vi letade reda på Ulrika och hon sa:
- Men.. vi har ju ingen lektion idag. Ni fick ju ledigt idag eftersom att ni ska till Folkteatern imorgon!

Jag hade alltså kunnat legat kvar och sovit någon timme till eftersom att jag inte började förrän tio över tolv!

När vi surat klart över det så cyklade Matilda hem och jag och Linn gick till stan i väntan på att Samhällskunskapen skulle börja. Vi kollade runt lite efter kläder och sedan köpte vi en varm macka med kyckling och ost. Det är något utav det bästa jag vet! Det ska ju självklart vara sallad och rhode island till.

När vi satt där så började vi prata om cyklar, det ena ledde till det andra och helt plötsligt hade vi bestämt att vi ska cykla till Stockholm någon dag. Ja, ni läste rätt.. CYKLA! När vi ätit klart gick vi till studion i skolan och lånade datorn för att kolla upp en väg till Stockholm, 19 mil blir det. Det är ju kortare egentligen men man kan ju inte cykla på motorvägarna. Jag kan lova er att jag kommer vara död innan vi ens nått Uppsala. Vi får väl se om det ens blir av, men ja.. blir det av så får vi en jäkla bra träning och en fin upplevelse. Det kommer ju visserligen ta minst två dagar så vi får stanna och sova någonstans. Känner jag mig själv rätt så är jag inte framme förrän en vecka efter att jag börjat cykla.

Någon som känner sig hurtig nog att följa med?

När jag senare på dagen kom hem så hann jag inte mer än hem och vända för att jag skulle till körskolan. De ringde från Ansan's men jag hann inte svara så jag tänkte att de ringer väl upp igen om det var något viktigt. När jag kom dit så satt jag och väntade ett tag innan jag gick till receptionen och frågade var Micke var, han var ju förstås sjuk. Jag åkte alltså in till stan igen helt i onödan, jag som var så fruktansvärt trött så jag funderade på att ringa och avboka den lektionen. Jag satte mig på bussen hemåt igen och nu ligger jag hemma i min säng med Tindra bredvid mig. Snart ska jag äta mat, jag är vrålhungrig!

Fredag

Jag började halv nio i morse, första lektionen fick vi lära oss massa saker om marknadsföring. Det mesta visste vi väl redan men hon hjälpte oss att tänka lite längre än innan så det var ganska lärorikt. Sedan hade vi svenska. Daisy hade tagit med sig Kimberly så vi ägnade första delen av lektionen till att gulla med henne. Hon har börjat bli riktigt stor nu.

Efter svenskan tog jag och Ida en sväng på stan och sedan gick vi till Willys för att Ida skulle handla mat. Hon körde stenhårt på Euroshopper och Eldorado, det känns som att hon har lite dålig ekonomi för tillfället. Från Willys åkte vi med Maggan (vår chef från sommarjobbet). När vi satte oss i bilen sa hon: "Jag måste svänga förbi Barnens hus och köpa cigg". Vi kollade förvånat på henne innan hon förklarade att hon inte skulle köpa riktiga utan de skulle ha dem till en föreställning på Gävle teater. Vi följde med dit och sedan släppte hon av oss vid Emilia där Ida lämnade maten. Sedan mötte vi upp pappa eftersom att jag skulle övningsköra. Jag skjutsade Ida till stan och sedan var jag och pappa och handlade.

Nu ska jag packa ihop lite saker, åka till pappa, äta och sedan åka till Järbo.


Förvirrad, ångest, stress.. äeh jag vet inte.

Känslan jag känner nu kan jag inte riktigt förklara. Jag har heller inte lust att skriva egentligen men i brist på annat att göra så gör jag det ändå, och det kan ju vara bra att rensa hjärnan lite. Bara skriva det här och hoppas på att det stannar på bloggen och försvinner ur skallen. Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva. Som sagt: FÖRVIRRAD.

Jag vet inte någonting just nu känns det som. Två alternativ... ja, det borde ju vara lätt? Men.. nej.

Det kanske hjälper om jag bara skriver om något annat?

Jag har varit i skolan idag. Jag började 10:10 och slutade 11:30 men lämnade inte skolans lokaler förrän runt 16:00. Är det bevis nog på att jag faktiskt gillar skolan? Det är inte lektionerna jag gillar utan folket och rasterna. Jag vet att när jag går till skolan kommer jag träffa någon som gör mig glad, det spelar inte så stor roll vem det är jag träffar bara det är någon i klassen eller någon i "coolgang". Coolgang låter en aning.. nördigt.. men.. ni får ha överseende med det och de kan ju faktiskt inte rå för att de helt enkelt är en aning nördiga? Det är därför jag tycker om dem så mycket! Det känns som att det är något innanför skolans väggar som bara utstrålar en massa "må-bra-saker". I skolan blir alla bekymmer så otroligt mycket mindre. När jag kliver innanför dörren här hemma så flyger de på mig igen, fast det är nog mest ensamheten som gör det. Det är då det känns så mycket värre.

Det här inlägget blev väldigt rörigt, men jag bara skriver det jag tänker på så då får det bli rörigt.

Jag var nyss och övningskörde med pappa. Förutom att jag var nära att köra mot enkelriktat en gång så gick det bra. Något positivt i alla fall.

Nu ska jag dra mig mot ICA, sedan ska jag städa råttburen. Måste kolla om jag har några läxor att göra också, den jobbiga känslan jag har gör att jag känner mig otroligt stressad. Det känns som att jag har 100 saker som borde göras men som jag glömt bort. Jag kan bara inte komma på vad det skulle vara.

Mingel & bar

Det första jag vill skriva i detta inlägg är att pippi är bäst i hela välden. Jag är på mingel & bar. Skriver från matildas iphone, jättekrångligt.

RSS 2.0