Mamma har kommit hem från jobbet, vad trevligt.. eller?

Jag tänkte plugga när jag för en gångs skull hade tiden och orken, jag hann inte långt innan mamma kom hem från jobbet och var på sitt vanliga förjävliga humör som hon är då. Nu sitter hon i rummet bredvid och slänger saker omkring sig, pratar för sig själv och skriker lite då och då. Vem lyssnar på henne? Ingen. Så jag förstår inte vem hon pratar med. Och när jag säger att jag försöker plugga och att hon får vara tyst så svarar hon: - Ska jag vara tyst för att du vill ha lugn och ro?!

Så nu är jag riktigt jävla irriterad och inte alls på humör för att plugga längre. Jag håller mig på mitt rum för när hon är på det där humöret kan jag lova er att man inte vill vistas i närheten av henne. Som sagt, hennes vanliga "komma-hem-från-jobbet-humör". Alltid lika härligt.

Stress och ångest

Jag är fortfarande stressad och har ångest över saker. Nu är det matteprovet, arbetet som ska lämnas in på fitnessen och att jag har en jäkla massa saker jag måste köpa men inga pengar. Jag är i behov av smink, kläder, skor och hårprodukter plus att jag måste spara pengar tills jag ska till Peace & love. Jag har nu 600 kronor, det kommer inte räcka till alla de där sakerna. Jag tänkte slänga upp en annons på blocket och sälja min elgitarr + förstärkare så tjänar jag ju en slant där men det kommer ändå inte räcka. Jag tycker inte om pengar och jag tycker verkligen inte om att veta att jag kommer vara så här pank HELA sommaren. Hur ska jag klara mig utan pengar?

I kväll ska jag ta tag i pluggandet, jag måste verkligen göra det nu så att jag kan släppa allt som har med skolan att göra och slappna av och inte behöva tänka på det igen förrän i augusti. Men innan jag gör något åt det så ska jag gå en promenad med Tindra.

Sommarvärme!

Idag har det verkligen varit jättevarmt ute, det är hur skönt som helst. Det enda som är mindre bra med vädret är att man blir otroligt opeppad på att sitta inne och ha lektioner, men nu har vi ju inte så mycket att göra i skolan längre så förhoppningsvis kan vi tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus den här veckan.

Vi började klockan tio idag med svenska, vi fick ett häfte och körde charader. Ja.. som sagt så har vi inte mycket att göra i skolan. Vi går dit och gör en massa onödiga saker för att få rätt antal lektionstimmar i varje ämne. Imorgon ska vi bara kolla på Rent på engelskan. På teaterlektionerna gör vi ju faktiskt något, vi tar igen de missade clownlektionerna. I de andra ämnena så är allt så gott som klart. Sista inlämningen har vi haft på historian, vi har haft sista matteprovet, vi har lämnat in allt på engelskan, vi har inget kvar att göra på svenskan.. Ja, allt är klart. NU ÄR JAG REDO FÖR SOMMARLOV! Fast innan dess ska jag göra ett matteprov om funktioner som jag sabbade för någon vecka sedan och lämna in arbetet till fitnessen. SEDAN är jag klar med allt. Riktigt skönt.

I kväll ska jag leka med Johanna och kanske försöka plugga lite om jag får orken till det. Jag känner mig inte ett dugg motiverad till att sätta mig och plugga matte när jag vet att jag inte förstår något i det kapitlet, jag har ju klarat alla andra matteprov varför ska jag då behöva göra om det här? Jag kommer ändå inte ha någon användning av det senare. Suck!

Jag ser verkligen fram emot trean då vi slipper Engelska B och Matte B.

Nu ska jag nog sätta mig på altanen och mysa i solen.

Jag brukar inte gilla måndagar, men..

.. DET ÄR UNDERBART VÄDER OCH JAG ÄR PÅ UNDERBART HUMÖR! Love it!

Nu ska jag snart till skolan och ha en svenskalektion, lunch och sedan tre timmar clown. Vi måste ta igen alla clownlektioner vi missade under intensivveckorna och under föreställningsveckan.

Jag är galet glad, så där.. riktigt jävla glad så att jag knappt kan sitta still!


Fliskär



Jag, Johanna, Julia och Linn drog ner till Fliskär en sväng idag. Vi satt på stenarna där och pratade på om allt möjligt och om sommaren. Nu vill jag ha sommarlov och riktigt sommarvärme, jag längtar så mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Tre veckor kvar till sommarlovet nu, så länge ska jag nog stå ut! När vi fått lov så är det inte ens två veckor kvar till Peace & Love, nu börjar jag bli riktigt peppad på festival. Roligt! När vi suttit där ett tag så började det bli kallt så vi gick hem till Johanna och fortsatte prata hemma hos henne in hennes säng.

I fredags var jag i Boulognern med folket. Vi drack och umgicks, riktigt mysigt. Efter den kvällen har jag ca 30 bilder på mig och Ida på min mobil och ungefär fem filmer. En av filmerna är på Ida, mig och Louise som ligger på gräset och pratar om datorspelet Pettson och Findus. Ni vet det med snickarboden? Och de där små tomtarna eller vad det nu var som man skulle leta efter och hittade man någon utav dem så sa de: "- Hej, hej på dig min bror. Näste bror finns bakom något.. hm.. grönt." Jaja, jag älskade det spelet när jag var liten!

En utav de andra filmerna handlar nästan bara om Frallans jacka, väldigt intressant!

     
 

Igår (lördag) åkte jag till Järbo på kvällen. Innan det.. vet jag inte vad jag gjorde? Jag var nog bara hemma tror jag. Det är illa om jag har så dåligt minne så att jag inte minns vad jag gjorde igår?

Nu tänkte jag snart sova, jag har precis skickat iväg min bokrecension till Denise. Skönt att ha det avklarat och nu får jag sovmorgon imorgon, härligt! Så ja.. nästa station: SÄNGEN!

Stress

Jag känner mig jättestressad hela tiden, men jag vet inte över vad? Det känns som att jag har 100 saker som jag borde göra men inte har gjort men jag vet inte vad det är jag borde göra?! Jo, bokrecensionen men den är så gott som klar nu. Men sen då? Jag har varit så här i flera veckor nu, jag går omkring och är stressad över något men jag vet inte vad. När jag bara sitter hemma och inte gör något får jag panik och måste ut och göra något men när jag kommer hem på kvällen så tänker jag alltid att jag borde ha stannat hemma och fått massa saker gjorda istället men jag vet aldrig vad det är jag borde ha gjort. Plugga borde jag ha gjort mycket mer men nu är det sent att försöka bättra på betygen på saker jag redan lämnat in eller prov jag redan gjort, så vad är jag stressad över nu?

Jobbig känsla!

Sommar

Jag har precis insett att jag kommer vara pank i sommar. Det har jag ju vetat innan men nu började jag tänka på det och insåg att jag inte kommer kunna göra NÅGONTING!!! Uh.. förra sommaren var jag ju också fattig men då fick jag ju i alla fall lite över 1000 kronor i månaden och det är ju likadant som studiebidraget. Jag har ju svårt att klara mig på studiebidraget hur ska jag nu klara mig på 0 kr i månaden? Härligt! Det är skönt att peace & love-biljetten är betalad i alla fall, då har jag ju något att göra i sommar. Pride hade jag ju tänkt ta mig till också men köper nog ingen biljett, jag drar till Stockholm då och bor hos Frallan och träffar folk i parkerna utanför istället! Billigt och bra :)

Jag åkte hem till Jessica igår, vi åt mat och kollade på tv sedan somnade hon som vanligt på soffan ;) Vid tio i tio i morse var jag tvungen att ta bussen hem för att nästa buss gick inte förrän halv fem och Jessica skulle iväg och jobba. Jag tycker att bussarna här i Bomhus går sällan på helgerna och då går de varje halvtimme. Tur att de inte går lika sällan som i Järbo!

Idag måste jag göra min bokrecension, det är absolut sista dagen att lämna in den idag och jag är ju självklart ute i sista minuten som vanligt. Sedan vet jag inte vad jag ska göra?

Milkshake

Hejsan hoppsan alla glada! Jag var nyss ute och gick med Tindra och tro det eller ej men hon gick bredvid mig hela vägen och drog inte en enda gång, det tar sig. I kväll ska jag umgås med mina mysisar, det är efterlängtat kan jag lova. Jag och Linn fick för oss att vi skulle dra till Stockholm i helgen och bo hos Frallan och gå på Grönan, men i brist på pengar så blir vi kvar i Gävle i helgen. Jag ska ju till Liseberg nästa helg så jag får hålla mig till dess!

Jag är jättesugen på milkshake, det vore galet gott med en choklad- eller jordgubbsmilkshake nu, yummie.

Söndag

Igår följde jag med Jessica hem till Järbo men innan det var vi förbi Lovisa en sväng och umgicks med henne, Johanna och Julia. Idag åkte jag hem vid halv tre och när jag kom till stan hämtade pappa upp mig så åkte vi till farmor och åt dillkött, mums! Sedan blev det ju självklart fika. Jag hjälpte farmor och farfar med deras nya dator. Farfar skulle ha en mailadress och så lade jag till ett nytt användarkonto. Det blir svårt för farfar att lära sig det där med datorer, han som aldrig suttit framför en. Farmor däremot är lite mer insatt i det där eftersom att de har datorer på hennes jobb.

Nu är jag hemma och har precis slängt i mig lite kött och potatisgratäng från gårdagen (det var ju säkert en och en halv timme sedan jag åt hemma hos farmor så lite mer mat behövdes allt!). Jag har även pluggat lite, jag känner mig riktigt duktig. Imorgon på svenskan så ska vi skriva en uppsats där vi jämför romantiken och upplysningen. Innan jag började plugga nu så hade jag inte en aning om vad jag skulle skriva för jag har inte varit särskilt aktiv på lektionerna men nu när jag började läsa så insåg jag att jag nog lärt mig en hel del på lektionerna trots allt, jag hade bara inte orkat att minnas det ;)

Vi har en hel del komp. denna vecka eftersom att vi hade föreställningsvecka förra veckan. Så nu har jag tre korta skoldagar framför mig och sedan är vi ju lediga torsdag-söndag. HÄRLIGT!

Ikväll ska jag leka med Julia, Johanna och Ida, mysigt värre!

Middag med familjen Dahlberg/Damström.

Ja, det är alltid en upplevelse att äta mat här hemma. Alla sitter och dissar varandra, pappa sitter och leker att hans sparris är en dinousarie och låter "meep, meep, meep" medan Marika gnäller på honom att han inte ska leka med maten.

Jag: - Om två kineser flyttar till Sverige och får ett barn här.. räknas barnet som svenskt då?
Pappa: - Ja, om de är svenska medborgare så räknas de ju som svenskar.
Jag: - Jaha.. så om jag flyttar till Kina och blir kinesisk medborgare.. räknas jag som kines då?
Pappa: - Ja, det tror jag nog!
Jag: - Oj! Tänk vilka möjligheter jag har nu, jag kan bli kines eller kanske.. ryss?!
Pappa: - Ja gud vilka dörrar som öppnades för dig nu, vilka MÖJLIGHETER!

Äntligen fredag!

Jag blev ledig idag eftersom att jag vaknade tjugo över tio och min lektion slutar halv elva. Nu sitter jag här och äter marabou och funderar över hur det blir ikväll? Vi skulle ju ha föreställningsfest ikväll men det är struligt med lokalen, killen som skulle skriva på pappret bangade igår så nu måste vi hitta någon annan som är över 25 och villig att hyra den åt oss.. Hm. Jaja, annars blir det en lugn kväll framför några filmer eller något! :)

Vid tre ska jag iväg och klippa mig, ska väl bli av med ca en centimeter bara. Nu är det så där jobbigt så det är liiite för långt för att det ska gå att fixa det bra.

Det var det mina damer och herrar!

Nu har vi spelat sista föreställningen med pjäsen Maratondansen. Vi hade endast fyra föreställningar men efter ett helt läsårs jobb med samma pjäs så blir man rätt less, fast man blir ändå rätt fäst vid pjäsen och sin roll. Ett helt läsårs arbete och efter fyra föreställningar så är det över? Nu har vi städat undan allt och nu är det över.

Efter sommaren börjar vi om igen. Läser manuset flera gånger om, delar upp rollerna, går sakta igenom hela pjäsen scen för scen, stoppar och bryter hela tiden, gör om, stryker, pluggar text.. allt detta.. ännu en gång? Hua. Visst är det roligt när allt börjar bli klart men de där första månaderna med enbart tragglande med alla jäkla scener och med manuset i handen hela tiden.. det skulle jag kunna klara mig utan!

Imorgon har vi föreställningsfest, förhoppningsvis i alla fall. Det är lite struligt med lokalen vi ska hyra men det löser sig nog på något sätt!

Er charmerande konfrience, allas Rocky G tar nu en liten paus. Men vi ses igen! För ni vet ju dé att Rocky G, ger er det ni vill se. God natt!


 


Premiär

Igår hade vi premiär för Maratondansen. Bortsett från att jag sa fel på min allra första replik och att jag pratade alldeles för fort i början så gick det kanon! Det var väl några andra som gjorde en del missar också men publiken märkte nog inte så mycket. Vi fick en fullsatt premiär i alla fall, det var ju roligt! Ikväll är det nästan fullsatt och även på torsdag men imorgon är det dåligt med folk, så kom igen nu gott folk och boka biljetter till morgondagens föreställning ;)

Efter föreställningen skjutsade pappa hem mig till mamma och jag tvättade av mig teatersminket och hämtade lite saker sedan hämtade Jessica mig och jag följde med henne till Järbo och sov där, mysigt!

I morse hade vi nationellt prov i matte, förstod Becca något? Nej det gjorde hon inte. Kommer Becca få G på nationella? Nej det kommer inte inte. Suck, varför ska vi ha Tatiana i matte för? Matte B är svårt nog ändå.

Nu sitter jag här med min lilla bebis Tindra i knät. Eller.. så liten är hon ju inte längre tyvärr men jag tycker om henne ändå. Jag ska snart slänga på mig lite kläder och ta ut skitungen på en promenad.


Lördag

Ja då var det äntligen lördag då jag hade tänkt sova ut, hur gick det med det då? Klockan är nu fem över tio och jag har varit vaken ett tag. Jag är hemma hos Jessica, hon drog iväg på match vid kvart över nio och sedan kunde jag inte somna om. Nu sitter jag här och äter kall pizza från gårdagen och pratar med Frallan på msn. Mina gratis sms är slut och när jag kollade hur bussarna gick så insåg jag att jag skulle få sitta här i flera timmar om jag inte fick tag på någon som kunde skicka ett sms till min pappa. Mina gratis sms tog oturligt slut just idag. När jag hade suttit här ett tag loggade Hannah in och hon kunde skicka ett sms till min pappa, så han ringde upp mig och han sa att han kunde hämta mig men att han inte alls hade lust med det. Han är snäll min pappa!

Igår var det jobb på Sjömanskyrkan. Det var SÅ mycket roligare än väntat. Det som var ännu roligare var att Ida skulle låtsas sjunga opera i vår sketch och direkt efter kommer det en riktig operasångerska och sjunger och när hon sjungit klart säger Hans-Peter: Ja som ni hör så höjer vi nivån!

Efter att vi var klara där så tog jag bussen hit till Järbo, ovanligt va?

Ikväll blir jag hemma med Tindra för mamma ska ner på cruisingen och Greger skulle iväg på något annat. Får se om jag drar hem något roligt folk till mig så jag slipper sitta där själv och glo in i väggen!

Intensivvecka

Det har nu gått tre dagar på den här veckan och ja.. intensiv kan man allt kalla den. Visst kan det verka som att vi mest leker hela dagarna men det är mer ansträngande att repa än man kan tro. Efter skolan är jag helt slut. Och idag är det värre än någonsin. Jag har inte tagit det lugnt en enda sekund sedan i torsdags känns det som.

I torsdags gick jag först i skolan och sedan åkte vi till uppsala, vi kom hem vid två och jag åkte hem och sov. Dagen efter gick jag upp klockan sju och vid åtta bar det av mot Kungälv. Vi var framme vid tre och på kvällen var vi ut och åt osv. Lördagen gick jag upp åtta för att klockan nio äta frukost på hotellet. Dagen spenderades i Göteborg och på kvällen såg vi min systers föreställning. Dagen efter var det ännu en gång dags att gå upp tidigt för att sedan åka hem till Gävle. Tänk att man kan bli så utmattad av att sitta i en bil så länge? Jag kom hem vid åtta och Lovisa kom hit direkt. Jag hade jättesvårt att somna och sov dåligt hela natten. Upp klockan sju för att senare åka till skolan. Repade hela dagen, slutade vid fyra och sedan åkte jag till Järbo. Var tänkt att jag skulle ha åkt hem men inte då, jag missade bussen och blev kvar och var tvungen att gå upp klockan sex dagen efter för att ta 06:25 bussen till Gävle, blev hämtad av mamma i stan, var hem och hämtade greje och fixade mig lite och tog sedan bussen till skolan. Repade hela dagen ige och efter skolan var jag hem slängde i mig en pizza på tio minuter och sprang sedan till bussen och åkte till Järbo. Där vaknade jag i morse klockan kvart i sju då jag var tvungen att gå upp för att sedan ta tjugo över sju bussen till skolan. Den här dagen började jag känna av att jag behöver sömn och vara själv ett tag och bara slappna av. Jag tänkte åka till Järbo idag men var alldeles för trött för att åka buss och ingen kan skjutsa mig så jag blir hemma! Men det kan vara bra för då kanske jag kan plugga ikapp lite, jag ligger så mycket efter med allt! Jag har inte orken.

Jag måste även åka till Ica och handla och sedan städa råttburen. Uh, var finns orken när man behöver den?

I bilen

Sitter i bilen på väg hem nu, klockan är snart halv sex, vi är hemma runt halv åtta om det inte kommer fler bilköer. Jag har haft en bra helg. Var som sagt och såg min systers pjäs igår, den var riktigt bra. Det är nog en utav de bästa som hon varit med i, eller om det kanske var Gökboet.

Jag har gått och blivit sjuk också lagom till vår intensivvecka. Jag blir inte förvånad för jag är väldigt bra på att bli sjuk vid fel tillfällen. Som tur är så är jag inte jättesjuk så en intensivvecka ska jag nog orka ta mig genom.

När jag kommit hem kommer Lovisa till mig och sover hos mig, vi ska kolla på film och äta massvis med popcorn och bara vara lata, det kan jag behöva nu! Sedan blir det nog läggdags tidigt så jag orkar upp imorgon, jag har ju inte fått sova så mycket i helgen som jag brukar göra andra helger.

För ett tag sedan stannade vi i Linköping och åt på ett ställe som hette "Snoddas". Det var tydligen Linköpings äldsta gatukök, fast nu var det inget gautkök längre? Hm? Innan vi var dit så stannade vi på hotellet som vi bodde på förra sommaren men där var inte restaurangen öppen.

Nu loggade Johanna in på msn så nu kan jag fördriva tiden med att prata med henne på msn istället för att skriva blogg!

Uppsala/Kungälv

Igår klockan halv fyra tog jag, Jessica, Lovisa, Robin, Ida, Erika, Magda och Johanna tåget till Uppsala. När vi kom dit tog vi oss till slottsparken där Jessica mötte upp Malin och hennes kompisar. Vi slog oss ned tillsammans med dem på gräsmattan. Där satt vi i någon timme, det var riktigt trevligt. Jag och Lovisa gick iväg och skulle kissa och träffade en väldigt onykter men trevlig snubbe och sedan träffade vi på Nina och Johannes från BoF och deras kompis.. Sigrid(?). De kom och joinade vårt gäng. Efter ett tag började folk dra sig från parken så vi gjorde detsamma och tog oss in till stan där vi åt på Max och sedan hamnade vi på en bänk. Farbror blå kom och tog mina sista öl och Magdas dricka men inte deppade vi för det inte. Jag och Ida fick för oss att gå och lära känna lite folk så vi träffade två tjejer som pluggade i Falun. Den ena kom från Holland och den andra från... något annat ställe! Sedan började det bli dags att dra sig mot tåget som gick hem tjugo i ett. När vi väl kom på tåget så hamnade vi i en liggvagn jag somnade snabbt men Jessica och Magda störde min skönhetssömn med sitt jäkla snack hela tiden ;) Väl framme i Gävle så tog jag tio i två bussen hem mot Bomhus.

I morse gick jag upp vid sju och vid åtta började vi åka mot Göteborg, eller ja.. Kungälv då men det ligger precis utanför Göteborg. Klockan tre var vi framme i Kungälv då var jag trött som en jag vet inte vad och hade världens huvudvärk. En Ipren och en vilostund senare var jag pigg och glad igen och gick ut och satte mig med pappa, farmor och Marika utanför hotellet och drack en cola. När Alexandra hade rast gick vi och åt jättegoda pizzor. Alexandra fick bråttom tillbaka för att repa igen och lämnade oss ensamma. Efter att vi ätit tog vi oss en promenad i Kungälv, riktigt mysig stad detta! Sist jag var här gick jag bara runt här i mörkret på kvällen så det var roligt att se hur det såg ut i dagsljuset också! Imorgon bär det av in till Göteborg och på kvällen ska vi se min systers pjäs "Nu ska vi prata om Europa". Tror den heter så? Hm.. Jo det var nog så.

Nu sitter jag på hotellrummet och kollar på Så ska det låta med pappa, Marika och farmor. Det blir tidig kväller ikväll!


RSS 2.0