Då var det dags igen!

Nu har febern och värken i halsen kommit tillbaka. Jag fick vara frisk i lite över en vecka. Det var ju trevligt det i alla fall? Det som suger mest av allt är att jag antagligen missar föreställningsfesten imorgon. Så otroligt tråkigt. Eller okej, det som suger mest är kanske att det är så jobbigt med feber och all jävla smärta i kroppen! Jag blir så otroligt mesig och gråter för att jag tycker så synd om mig själv haha. Och varken ipren eller alvedon hjälper! Lite kanske men inte mycket. Usch vad det är synd om mig nu ;)

Jaja, jag klarade av en timme inne i Gävle teater utan att dö i all fall. Föreställningen fick mig att känna mig lite friskare. Den var riktigt bra och man blev väldigt glad utav den. Synd att jag inte hade med mig min kamera bara, för nu har jag inte en enda bild.

Johanna är också sjuk den stackaren, vi har prickat in rätt helg för att vara sjuka känner jag!

Ny råttbur!

Min blogg består till större del av texter om mina råttor men ni får stå ut ;)

Jag har precis ringt om en ny bur till mina bebisar. Förhoppningsvis ska jag kunna få köpa den relativt billigt. Denna buren är: Höjd: 80 Djup: 50 Bredd: 80. Buren jag har nu är alldeles för lite för att ha råttor i och är enbart: H: 60 B: 48 D: 28. Så köper jag den här buren kommer de få en del plats att röra sig på och större utrymme att klättra på. Då slipper jag få dåligt samvete om jag inte hinner ta ut dem ofta så de får röra på sig.

Jag var in på Gävleborgs zoo idag och köpte ny mat till de små hårbollarna och då passade jag på att be dom kolla med sin veterinär om de kan skriva ut Ronaxan åt mig. Förhoppningsvis kan de göra det, jag får veta på tisdag :> Jag tänker inte ge upp med Fabio ännu!

Vart tog lovet vägen?

Ja, vad hände med lovet? Nu är det torsdag så nu är det bara helgen kvar och sedan börjar skolan. Usch, jag orkar verkligen inte! Jaja, jag har ju lite att se fram emot i helgen i alla fall. Imorgon kväll ska jag gå och se "Quadria" på Gävle teater, det är cirkustreornas föreställning. På lördag kväll har de föreställningsfest, det ska bli trevligt. Jag pratade med Erika i tisdags och då var ca 180 pers uppskriva på gästlistan så det blir en hel del människor.




Avliva?

Jag sitter just nu och funderar på om jag ska avliva Fabio eller inte, det lutar alldeles för mycket åt avlivning.
Usch, jag vill inte..

Varför?

Ja, varför varför varför varför varför bryr jag mig så mycket när jag inte gjorde det innan? Jag måste fan släppa det nu, det har gått ett och ett halvt år. Det är verkligen inte likt mig.

Jaja, jag hamnade hemma hos Anton igår igen. Jag var ute och övningskörde med far min så var vi och hämtade upp Ida så körde jag till stan. Jag tror att Ida var lite nervös över att sitta i bilen med mig framför ratten ;) Men vi överlevde ju och kom fram! Vi hade en trevlig kväll hemma hos Anton. Jag och Oskar bytte kläder, hans var en aaaaning stora och mina var en aaaaning små på honom. Snyggare har jag inte sett!

Nu sitter jag här med en Tindra som gnäller bredvid mig, jag måste nog gå en sväng med henne. Hua, det ser ju inte direkt varmt ut ute så det är inte speciellt lockande att gå ut.

Råttbur

Sitter och letar efter ett skåp som jag kan bygga om till en råttbur. Hittade ett någorluna billigt vitrinskåp på blocket nu som förhoppningsvis finns kvar! Då är det bara att ta bort glaset och sätta dit svetsat fyrkantsnät istället. Sedan ska pappa fixa plåt på jobbet som ska ligga på varje hyllplan så råttorna inte kissar sönder hyllplanen. Så ska det ju göras hål i varje hyllplan så de kan ta sig upp också. Ja lite jobb blir det ju men det ska väl inte vara så krångligt hoppas jag, det blir far min som får göra jobbet ;)


Party

Ja, kvällen började hos Frallan med potatisgratäng och kött. Vi kollade på melodifestivalen, ganska roligt att se ändå. Fast det roliga är ju att skratta åt alla fjantiga danser eller kläderna de har på sig. Jag åkte in till stan vid nio, hamnade då hos Anton. Vi hade en trevlig kväll där men vid 1 började alla bli trötta och somna så jag tog tio i två bussen hem. På bussen träffade jag en jättetrevlig kille vid namn Jonas som trevligt nog bodde ungefär vid mig så vi stannade och pratade ett tag när vi gått av bussen innan jag sedan gick hem. Hamnade framför datorn där jag ännu sitter. Jag har ringt runt till lite folk i hopp om att hitta lite sällskap men alla som svarat har varit väldigt trötta och bara somnat om så jag får nog ta och sova jag med.

Imorgon kommer mor min hem så då kommer ju även Tindra hem, hon är saknad. I natt får jag sova själv för första gången sedan vi köpte henne. Nu har jag ju ändå haft Johanna här en natt, det var väl inte riktigt samma sak men jag slapp ju sova ensam i alla fall :D Jag kan väl visserligen inte säga att det är speciellt trevligt att ha Tindra i sängen heller eftersom att hon sparkas och snarkar väldigt mycket och vaknar alldeles för tidigt för att hon vill ut och kissa. Johanna kunde ju i alla fall gå på toaletten ;)

Jaja, God natt gott folk!

Rossel

När jag var hem och skulle mata råttorna idag så hörde jag att Fabios rossel blivit värre. Jag funderar på att ringa en veterinär nu i veckan och se om de kan skriva ut Baytril och Ronaxan i alla fall och se om det hjälper. De flesta veterinärer verkar tycka att det blir lite mycket med båda på samma gång men enligt det jag läst på olika forum så ska det hjälpa jättebra mot rossel och mycoplasma. Nu är det ju inte mycoplasma Fabio har för då skulle han må mycket sämre än så här men rosslet kan nog mycket väl leda till myco vilket inte vore så trevligt.


Sportlov

Ja nu har jag äntligen sportlov, härligt!

Får se om jag kanske orkar ta mig en sväng till Kungsberget något denna vecka.

Ja, vi hamnade hemma hos Sara igår. Det var väl en ganska värdelös kväll. Inte helt värdelös kanske, jag hade det väl ganska trevligt men kvällen slutade ganska tidigt och men inte så glada miner :P Jaja, jag fick med mig en packad Johanna hem som tog upp hela sängen i natt i alla fall. Det va väl trevligt det, eller något?

Nu har jag precis varit ute och övningskört lite med far min, passade på att skjutsa hem Johanna och tog en sväng förbi mamma för att mata råttorna.

Ikväll ska jag förmodligen hem till Frallan för att äta, kolla på tv och leka lite med Fabio (inte råttan;)) och Charlie.


Tisdag

Hallå hallå!

Ännu en skoldag avklarad,  nu är det bara tre dagar kvar sedan är det lov. Tack gode gud! Ett lov behöver jag verkligen nu, jag är så skoltrött så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Jag gick lite tidigare från engelskan idag för att jag hade tid hos veterinären klockan 3. Farmor och farfar skulle skjutsa mig så de hämtade upp mig strax innan halv sedan var vi hem till mig och hämtade Fabio och Morgan och sedan åkte vi till Gävleborgs zoo. Där fick jag träffa Pia och hon kollade på dem, hon sade att det nog inte är någon idé att göra något mer åt Fabio eftersom att det verkar ha blivit kroniskt på honom. Men han ska kunna leva ett bra liv trots att hans luftvägar krånglar lite, för tillfället mår han ganska bra :) Hon tog även en titt på Morgan och hans andning lät som tur var helt bra så nu slipper jag oroa mig för honom!

Jag fick besöker gratis och så fick jag tillbaka de 250 kronorna jag betalade för Fabio när jag köpte honom hos dem eftersom att han var sjuk redan när jag fick honom. Sedan fick jag välja om jag ville ha med honom hem eller lämna honom hos dem. Jag tog självklart med honom hem, de kan ju ändå inte sälja vidare honom när han är sjuk och jag skulle inte kunna lämna honom ifrån mig. På vägen hem stannade vi vid MAX och köpte mat åt mig. Mumsigt!

När jag kom hem åt jag och sedan ringde jag Johanna som kom hem till mig. Vi gick och mötte Emma vid bussen och sedan var vi till Ica och köpte glass, chokladsås, maränger och cola! Mycket bra dag! Vi lade oss i soffan och kollade på Djurpolisen i Houston, jag och Emma somnade ett tag men sedan vaknade vi och då bar det av hem till Sara. Tindra fick följa med hon också! :> Vi kollade på en ganska kass film och vid nio åkte jag hem och åt. Nu sitter jag här och är galet trött. Det blir tidig kväller ikväll.

Jaja, jag trodde att jag skulle bli pank av veterinärbesöket men istället gick jag därifrån med 250 kr mer än vad jag hade när jag gick in.

Måndag

Ja, lördagen var galen. Bara helt galen. Johanna gjorde ju så att kvällen blev minnesvärd och den bästa på länge!

Idag har jag varit i skolan, det känns som att jag haft lov eftersom att jag var borta hela förra veckan och var sjuk. Frallan kom till skolan idag och jag fick veta att hon är helt frisk nu! Bra bra bra bra bra skit!

Höll mitt argumenterande tal på svenskan idag, känns väldigt skönt att ha det gjort. Gillar icke att hålla tal, hua. Jag pratade om dödshjälp. Jag tror att jag ska börja med mitt historiaarbete idag faktiskt. Vore ju skönt att börja med något i tid för en gångs skull, och det är ju inte så ansträngande att slänga ihop ett arbete om någon död snubbe :>

Snart kommer Johanna hit och leker med mig och nu ska jag städa klart råttburen, adjö!

Alla hjärtans dag

Jag förstår mig inte på den här dagen? Det är verkligen inget speciellt med den och ändå sitter folk hemma och deppar för att de är singel eller något, visst det kan väl bero på att alla som har någon umgås den här dagen och då blir singlarna ensamma. Men det finns ju så många andra singlar att umgås med så sluta deppa! :>

Ikväll ska jag, Johanna, Christoffer, Ida och kanske Linn hem till Therese och festa lite. Sedan är jag bjuden på fest i Hille så vi får se om vi kanske hamnar där efter det.

Jag har nyss varit ut med Tindra, vi var ju och hämtade henne igår :) Innan det var jag och mamma till djurkompaniet och handlade matskålar, halsband, koppel och hundmat. 1000 kr gick det på, inte billigt att ha hund inte.


Jaja, glad alla hjärtans dag då!


Då var det bestämt.

Imorgon får vi en ny familjemedlem, vi ska hämta henne klockan 12:00.
Innan det ska jag och mamma åka och handla hundmat, koppel, matskålar osv.
Mysigt! Jag är en glad flicka.


Det blir nog ett köp ska ni se!

Jag, mamma och Greger var nyss hem till Thereses mamma och pratade med dem och träffade Tindra. Mamma verkar helt såld! Så det går verkligen åt rätt håll, hon satt t.o.m. och pratade med mig om att Tindra inte får sova i våra sängar sen för att när hon blir stor så kommer det bara bli jobbigt, det måste ju betyda att hon är ganska inställd på att köpa henne? Och nu sitter hon och pratar med sin kompis i telefon om Tindra, så ja, det blir nog som jag vill! *Hoppas*


Det kostar en del att ha husdjur.

Jag blir inte ett dugg friskare, inte mina råttor heller. Just nu vill jag bara ta in dom hit och ligga och mysa med dem i sängen. Men jag vill inte riskera att göra dem ännu sjukare då jag nyligen fick veta att människor faktiskt kan smitta råttor.
På tisdag kl 15.00 har jag fått tid hos Pia (veterinär) med Morgan och Fabio. Fabio måste få ny medicin, har läst lite på internet och ska nog nu be om att få båda baytril och ronaxan på samma gång. Det ska tydligen vara bra mot rossel. Så förhoppningsvis skriver hon ut det och Fabio kan bli frisk igen! Han har nu ätit baytril i 10 dagar men det har inte hjälpt och innan det åt han en flytande medicin, minns inte namnet på den, men den fick jag knappt i honom så den hjälpte inte heller. Morgan tar jag mest med ändå, han börjar bli lite snuvig och nyser så lika bra att kolla upp det i tid!

Så nu får jag ta av mina pengar som jag sparat för att snart kunna köpa en P&L-biljett och istället betala medicin och veterinärskostnaderna. Hmph. Jaja, jag klarar inte av att se mina bebisar sjuka så det får det väl vara värt.


The reader

Jag såg precis klart "The reader", det är en film med Kate Winslet. Den handlar om Hanna Schmitz (Kate Winslet) som träffar en kille  vid namn Michael Berg som är bra mycket yngre än henne, de inleder en affär över en sommar. Helt plötsligt ger sig Hanna av. Åtta år senare studerar Michael juridik, han besöker en rättegång och får då se Hanna för första gången på åtta år och då också veta att hon arbetat som vakt i Auschwitz och kan vara skyldig till att ha dödat ett flertal människor.

Jag vet inte om jag ska tycka att den var bra eller dålig. Det känns som att jag tycker att den var jättebra samtidigt som det känns som att den var lite långtråkig ibland. Kanske inte långtråkig men.. jag vet inte hur jag ska förklara. Men nej, den var bra! Jag grät lite också, så en aning sorglig. Nu vill jag skriva om en massa saker som irriterade mig under filmen typ "Varför sa han inte så, varför gjorde han inte det.. blablabla". Men det känns lite taskigt att avslöja dessa saker

Men ja, jag rekomenderar den! Den var då bra mycket bättre än "Bolt" som jag såg igår ;) Fast hamstern i Bolt var väldigt roande :>

Sjukling

Japp, här sitter jag och hostar och har mig. Det är säkert tio gånger värre än vad det var igår, natten har varit nästintill outhärdlig men den jäkla hostan, jag har t.o.m. träningsvärk i magen idag pga den! Aja, jag var upp vid sex i morse då jag började bli jävligt less på hostan, värken i halsen, febern och att jag är så satans snorig så jag var ner och tog hostmedicin, ipren och nässpray. Efter ett tag lyckades jag somna om men vaknade igen vid åtta och låg och hostade som en galning, passade då på att gå upp och ringa och sjukanmäla mig och gick sedan för att sova igen. Lyckades somna om och sov till strax efter tolv. Sedan dess har jag inte gjort så mycket, mest legat framför tvn, kollade på Ellen DeGeneres show, love it!

Kate Winslet var gäst hos Ellen och de pratade om hennes film "The reader", då kom jag på att jag inte kollat på ett tag om den kommit upp på piratebay så jag kollade det nu och såg att den finns där nu! *happyface* Så nu hoppas jag att jag får ner den fort så jag har något att fördriva tiden med snart.

Det går framåt!

Nu är det bestämt, imorgon (torsdag) ska jag och mamma hem till Therese så mamma får prata lite med Therese om Tindra så får vi se sen om det blir något köp eller inte, hoppas!

Tindra

Ja, som jag skrev tidigare idag så försöker jag övertala mor min att köpa en hundvalp. Idag när hon kom hem så pratade jag med mamma och hennes sambo om det och de drog upp allt med veterinärbesök, försäkringar, att de måste ha hundvakt om de åker bort osv. Jag sa att så sällan som de åker bort så är jag gärna hemma med henne, de skulle tydligen utomlands i maj någon gång och så ska de på cruising på Åland 20:e juli. Och får jag veta det i tid vilka datum och sånt så kan jag ju låta bli att planera något då och vara hemma med lillskiten utan problem!

Mamma har i alla fall sagt nu att hon vill åka hem till Therese på torsdag och prata lite med henne om Tindra och vad det är för försäkring på henne osv. Så om Therese är snäll och håller kvar Tindra till dess så får vi se då hur det blir. Jag hoppas att hon inte säljer henne till någon annan innan!

Råttor

Ja, sedan min blogg blev väldigt inaktiv så har jag skaffat mig råttor som jag har kommit fram till är världens mysigaste smådjur. Jag köpte två råttor utav en tjej i sätra som sålde dem för att henne söner hade tröttnat på dem. Det var två killar på 2 och 4 månader. Jag döpte den yngsta till Morgan och den äldsta till Torbjörn. Jag hann inte ha dem särskilt länge innan Torbjörn började bli sjuk vilket oturligt nog blev precis vid jul och nyår så det skulle bli fasansfullt dyrt att ta honom till veterinären, 2000 kronor enbart för att kolla på honom skulle de ha sedan skulle ju medicinen kosta. Och de pengarna hade jag tyvärr inte, så den 1:a januari avled Torbjörn, det var mykoplasma han dragit på sig. En ganska vanlig sjukdom bland råttor som är ungefär som lunginflammation. (Råttor har väldigt känsliga luftvägar)

När Torbjörn dött så hade jag bara Morgan kvar och man ska inte ha en ensam råtta så jag ringde runt till olika zooaffärer eftersom jag inte hittade någon uppfödare eller någon som sålde råttor på blocket just då. På Söders zoo kunde man beställa råttor från en uppfödare så jag gjorde det och fick veta att han skulle komma inom en vecka. När en vecka gått så sa de att det inte fanns någon som passade kriterierna så jag skulle få vänta en vecka till, då tyckte jag synd om Morgan så jag åkte till Gävleborgs zoo (som jag nu har märkt har världens underbaraste personal!) där jag köpte mig en nakenråtta på 5 månader. Det visade sig att en nakenfis kostade 250 medan en vanlig endast kostade 75? Jaja, men han var så söt så det var det värt! När jag kom hem blev jag glad över att Morgan och Fabio, som nakenråttan senare döptes till, gick så bra ihop men Fabio gick och hostade hela tiden. Efter ett tag så började han andas väldigt konstigt och det visade sig att även han var sjuk. Jag fick penicillin till honom gratis från Gävleborgs zoo och han åt det i ca en vecka men inget hände. Vid den här tiden så ringde de även från Söders zoo och sa att de hade en liten råttpojke på 6 veckor som väntade på att få komma hem till mig, jag tvekade ett tag men när hon sa att han var jättesöt så kunde jag inte låta bli så jag åkte dit och gjorde av med ytterligare 100 kr för att få hem ännu en råtta som jag döpte till Torbjörn Junior, fast han kallas för Junior.

Så nu har jag tre råttor! Fabio fick efter ett tag besöka veterinären (även det betalade Gävleborgs zoo) och då fick han ny medicin som han äter nu och som faktiskt verkar hjälpa lite. Sedan har jag även fått gratis mat till råttorna från Gävleborgs zoo för att jag haft så mycket problem med Fabio. De är jättesnälla och trevliga varje gång man är där så ska ni köpa djur från en djuraffär så rekomenderar jag Gävleborgs zoo!

På bilden är det Junior första dagen jag hade honom.
Nu har han växt otroligt mycket.


Morgan och Fabio


Torbjörn

Hundvalp

Ja, jag är i full gång med att försöka få min mor att köpa Tindra. Jag fick jobb genom grannar.se, jag skulle vara hundvakt åt en tio veckor gammal blandras (labrador/schiller) vid namn Tindra. Jag hade henne två helger sedan satt jag och kollade runt på blocket och såg att Therese skulle sälja Tindra för att hon börjat känna av en allergi! Så jag pratade lite med mamma om att köpa henne, hon verkade lite sugen men inte så övertalad. Igår pratade jag med Therese och hon sa att det är några som vill köpa henne :( Så jag pratade med mamma idag och hon sa att om Greger (hennes sambo) går med på det så kan vi nog köpa henne. Jag sa det till Therese och hon sa att om vi bestämmer oss för att köpa Tindra så säljer hon henne till oss! Så nu får vi bara hoppas på att Greger går med på det, han verkar faktiskt lite sugen han också!


Jag pratade med honom nu och han säger att han ska prata med mamma ikväll!





Dags att börja blogga igen!

Nu är det 3 månader och två veckor sedan senaste blogginlägget, jag känner att det kanske börjar bli dags att ta upp bloggandet igen? Kan ju faktiskt vara ganska skönt att skriva av sig lite ibland! Idag är jag ledig, vi har studiedag eller lärardag eller vad det nu är. Vi är lediga helt enkelt det är det enda jag bryr mig om!

I helgen har Frallan varit hemma i Gävle. I fredags var det fest hos henne, mycket trevligt. På lördagen var jag, Johanna, Ida, Linn H, Linn P och Cissi hem till Frallan igen och kollade på "Beck - Okänd avsändare". Det var enbart för att se vår teaterlärare Ulrika i rollen som läkare. Eller ja, roll och roll.. hon har väl ca 4 repliker och som vi skrattade. Hennes blick är ju helt otroligt rolig. När jag skulle ta mig hem så skulle jag gå från Runsten till Bomhus centrum för att därifrån ta ettans buss hem till min far, det var snöoväder och kallt ute och jag missade bussen. Så det var bara att traska de kvarvarande två kilometerna till Lillhagen.

På söndagen så var jag, Ida och Johanna hem till Frallan igen (man måste ju passa på de gånger hon befinner sig i Gävle). Vi åt potatisgratäng och kött, vi glömde krydda potatisgratänegn glömska som vi är men det löste sig ändå. Det blev ju ätbart i alla fall. Huvudsaken det!

På kvällen bar det av hem till Anton med Frallan, Ida, Johanna, Linn och Cissi. Vi tänkte dricka lite när vi ändå var lediga dagen efter men jag orkade inte och var alldeles för trött så jag åkte hem med tjugo över elva bussen för att sova. Men de andra drack och i morse fick jag smsa av Frallan där det stod att hennes alarm inte ringde i tid så hon missade tåget till Stockholm och kom då sent till sitt jobb, bra jobbat du!

Jag har även övningskört en hel del i helgen, jag började övningsköra för några veckor sedan och det går framåt! Visserligen får jag en del klagomål av far min men jag tar mig ju dit jag ska i alla fall ;)

Just nu sitter jag och letar begagnade vitrinskåp eller bokhyllor eller liknande på blocket som går att bygga om till en råttbur, Junior börjar bli stor nu och då blir det alldeles för trångt med tre råttor i min lilla bur. Så något liknande som på bilderna vore bra att ha så de små rackarna får lite utrymme att klättra på!

 

RSS 2.0