Lägenhet

Godmorgon!

Jag vaknade ganska tidigt helt av mig själv idag, strax efter det så ringde mamma och sa att hon skulle åka mot stan så jag var tvungen att gå upp och gå ner och möta henne och hämta Tindra som ska vara här med mig och Jessica idag. När vi hämtade Tindra passade vi på att gå en sväng med henne och Zelda, det blev en väldigt kort promenad med tanke på att det är alldeles för många minusgrader ute, hua!

Justja, Jessica har flyttat till Gävle nu! Hon hämtade nyckeln i måndags och i lördags sov vi första natten här. Det är en helt okej lägenhet på 66 kvm, den ligger väl inte på det bästa området här i Gävle kanske men den ligger ytterst av området så det är inte "mitt i gettot" som min mamma så fint sade. 

Vi har varit och hämtat nya tapeter som vi fick gratis av Gavlegårdarna så alla rummen ska tapetseras om. De nuvarande tapeterna är inte särskilt fina. Men ja, när de nya tapeterna är uppe och alla flyttkartonger är borta så kommer det nog bli fint.

På nyår ska vi ha fest här så innan dess blir det inga nya tapeter, det kanske är lika bra det eftersom att Johanna kan få för sig att spy på tapeterna? Det har ju hänt förr ;) Jaja, idag tänkte vi dra iväg och handla plastglas och sådant till nyår så vi slipper en massa trasiga glas. 

Ikväll ska vi som sagt ta oss en sväng till Norrsundet.

Måndag

Hallå!

I morse blev jag väckt av en jobbigt morgonpigg flickvän, jag var väldigt trött men till slut lyckades hon dra mig upp ur sängen. Vi åt frukost och såg slutet på "Falskmyntarna", filmen som vi börjat kolla på kvällen innan men vi missade slutet eftersom att vi båda somnade. Den var helt okej, inte så bra som andra filmer jag sett som handlar om koncentrationsläger. Jag älskar filmer och böcker som handlar om andra världskriget och speciellt om det handlar om koncentrationsläger, jag tycker att det är jätteintressant. I julklapp av pappa fick jag en bok som heter "De fattiga i Lodz" (tror jag att den heter i alla fall, jag minns inte riktigt). Den handlar en polsk stad under andra världskriget, jag har inte hunnit börja läsa den ännu men jag ska göra det snart.

Jaja, jag skulle berätta om min dag men råkade slira iväg på lite annat. Vi var ner på stan en sväng och Zelda fick följa med, hon är inte van att gå bland så mycket folk men det gick bra. Hon var duktig vår lilla tjej! Efter det så tog jag Jessicas bil och åkte hem till min mamma, Zelda fick följa med mig medan Jessica åkte till Torsåker. Jag spenderade en stund framför tvn och tittade på Idol 2005. Senare var jag till stan och åt med mamma och Alexandra, det blev kinamat på Österns pärla. Gott!

På hemvägen stannade vi vid Willys och handlade och sedan jag kom hem har jag suttit med min syster och försökt lära mig några fler låtar på gitarr. Det gick väl sådär.. jag kanske borde hålla mig till jonglering som hobby!

Snart ska jag åka hem till Jessica och sova där. Imorgon ska jag åka och se genrepet inför The fucking rocking shocking show i Norrsundet där några utav mina kära klasskamrater är med.

Julafton

Jag har inte hunnit skriva något om julafton ännu men det finns kanske inte så mycket att berätta. Jag var till farmor och farfar med pappa, Marika, Alexandra, Johan och Oskar. När vi kom dit åt vi julmat och klockan tre kollade vi så klart på Kalle Anka. Min syster gjorde ett försök med en omröstning om vilken Anka vi skulle kolla på klockan tre eftersom att TV3 fick för sig att sända Anna Ankas jul klockan tre på julafton, trodde de på riktigt att de kunde konkurera ut Kalle? Jaja, min syster blev snabbt nedröstad och vi såg Kalle Anka

När Kalle var slut öppnade vi julklappar. Vi har alltid ett system där vi låter den yngsta öppna ett paket först och sedan går vi i åldersordning tills alla öppnat. Det tar sin lilla tid men det blir roligare på det sättet för annars sliter alla upp sina julklappar på fem minuter och sedan är det över. Det tog oss tre timmar att öppna julklapparna, det blev lite tröttsamt på slutet.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med mina julklappar det här året. 
Jag fick en fotoskrivare av pappa, jongleringskäglor av Jessica och 3000 kr av mamma. Sedan fick jag lite småsaker på sidan av som t.ex: kokböcker, handdukar, presentkort, choklad o.s.v. Jag är mycket nöjd!

Jonglering

Jag fick tre jongleringskäglor av Jessia i julklapp. Jag har länge tänkt köpa ett par men det har aldrig blivit av. Förut var jag helt besatt av bolljonglering. Jag lärde mig först med tre bollar, sedan en hel del trick som till exempel Mills mess som jag lärde mig genom internet. Jag blev fruktansvärt förbannad ett x antal gånger eftersom att jag har så dåligt tålamod men däremot är jag jäkligt envis så till slut lärde jag mig det. Efter ett tag lyckades jag även lära mig med fyra bollar. Det blev en hel del svordomar då med. Nu har bolljonglering blivit tråkigt då jag ansåg att det var för svårt att ge sig in på att försöka lära sig med fem bollar.

Så nu har jag alltså tre käglor att svära över en tid framöver. Jag klarar faktiskt några fångster redan nu efter så lite träning så jag ska nog fasen lära mig detta ganska snart. Förhoppningsvis i alla fall, annars kommer en hel del saker på mitt rum gå sönder eftersom att jag kommer bli så förbannad och kasta käglorna åt helvete.


23 december

Idag är det dan före dopparedan. Vet ni förresten att jag så sent som i måndags fick veta vad dopp i grytan var för något. Jag har sedan jag var liten och såg Nalle Puh undrat varför man säger "Dan före dopparedan". Linn förklarade i måndags för mig att det heter så efter något som kallas dopp i grytan som man tydligen ska äta på julafton (jag skulle aldrig få för mig att stoppa det i min mun). Det är alltså bröd som man doppar i det som blir över när man kokat julskinkan. Eller jag tror det var så? Äh, ni vet ju säkert redan. Det är bara jag som ligger lite efter i vissa saker. Men ja, nu vet jag alltså vad det är!

Tänk att man lär sig något nytt varje dag.

Jag vaknade ovanligt tidigt idag med. Det är min första lovdag och jag vaknar halv tio. Tänk om jag gått och blivit morgonpigg, det vore ju underbart. Fast i morse tror jag faktiskt att det var Zelda som väckte mig, hon kunde inte ligga still och sparkade på mig hela tiden och suckade så där som hon alltid gör. Hon tyckte väl att jag var i vägen för henne, som vanligt.

Zelda är förresten inte sjuk. Jessica var med henne till veterinären i måndags för att kolla om hennes livmoderinflammation kommit tillbaka men så var inte fallet. Förra gången hon löpte så blev hon jättesjuk, hon vägrade äta, ville knappt gå ut och låg bara och sov hela dagarna (det gör hon visserligen annars också). När hon då var till veterinären så visade det sig att det var så långt gånget att hon kunde dö vilken dag som helst. Livmodern var så full med var så den var nära att spricka. Jessica fick punga ut med några tusen kronor och ge Zelda sprutor och medicin och Zelda hade tur och blev helt frisk. Nu har vi länge gått och väntat på att hon ska börja löpa igen och bli sjuk eftersom att veterinären sade att det förmodligen skulle komma tillbaka vid nästa löp.

Hon började löpa för ungefär en vecka sedan, lite mer kanske och vi började hålla koll på om hon verkade dålig. Hon började kissa ovanligt mycket och blev jättetörstig (symptom på livmoderinflammation). Men som sagt, när hon kom till veterniären så visade det sig att hon inte hade det men däremot diabetes av något slag. Så mycket vatten och mycket kissande framöver! Hon fick även antibiotika i förebyggande syfte utifall livmoderinflammationen skulle få för sig att komma tillbaka. Så nu vet ni in i minsta detalj vad Zelda haft för problem de senaste månaderna. Jag bjuder på en liten bild på henne och Tindra också!


-

Ibland förstår jag mig inte på mina känslor eller mina tankar. Är det inte lite konstigt att tankarna ibland bara flyger iväg och det känns som att det är någon annan som styr och ställer där innanför pannbenet? När man väl får kontroll över det igen så börjar man fundera på vad fasen det var man tänkte på, det kan vara helt obegripliga saker. När det händer mig så kan jag spendera flera dagar, kanske till och med veckor, med att försöka förstå de där tankarna, eller åtminstone få någorlunda ordning på dem. Jag lyckas aldrig...

Jag känner att det här kommer att bli ett sådant där långt jobbigt inlägg där jag bara öser på med mina konstiga tankar och konstiga känslor som jag behöver få ur mig. Ni som inte är intresserade av att läsa om det kan alltså sluta läsa här. Detta kommer nog bli ännu ett sådant där inlägg i Oskar Hanska-stil. "Skriv bara, kolla inte på skärmen. Skriv bara det du tänker och gå tillbaka och rätta till stavfel senare, om du ens tänker spara texten".

Jag har kommit underfund med att den där lilla knappen längst upp till höger på mitt tangentbord är en bra knapp. På denna lilla knapp står det "delete". Det är fantastiskt bra att ha ibland, jag brukar klicka in mig på min bildmapp ibland och bara gå lös med min lilla delete-knapp för att få bort bilder som ger mig dåliga flashbacks.

Ibland skriver jag även inlägg som detta, ett inlägg fullt med skit och onödiga tankar med andra ord. När jag väl skrivit klart så läser jag inte ens igenom det utan jag trycker ctrl+a och sedan använder jag den där bra knappen uppe i högra hörnet. Delete. Så även om jag inte publicerar den meterlånga texten har jag i alla fall fått ur tankarna ur huvudet, fått lufta dem lite. Min hjärna behöver nog en lite paus ibland.

För att göra en liten paus i denna tråkiga komplicerade text så tänkte jag berätta att jag och Linn idag ringt runt till olika åkerier här i Gävle i jakt på ett studentflak. Vissa svarade inte alls och de som svarade verkade frågande och undrade vad ett studentflak var, vi förklarade att vi ville ha ett flak att åka runt på när vi tar studenten. De verkade fortfarande lika frågande. Till slut kom det fram att de inte hade några flak de hyr ut till sådant. Ett åkeri som faktiskt hyrde ut flak till studenten sade att vi var ute för tidigt. Vi som fått för oss att vi är ute alldeles för sent? Det är ju tydligen en hel del klasser som redan har sitt studentflak fixat.

Nej vet ni vad, nu tog min skrivlust slut. Jag avslutar detta inlägg här.


Julavslutning

God morgon! Idag har vi julavslutning i skolan, det är nog inte många som kommer orka pallra sig dit men det tänker jag göra. Jag tycker faktiskt om skolan, och jag tycker om den ännu mer om jag får gå dit utan att behöva ha lektioner.

Jag vaknade tjugo över nio idag fastän jag hade ställt väckarklockan på tio över tio. Jag har gått och blivit väldigt morgonpigg tror jag.

Nu tänkte jag dra mig upp ur sängen, jag måste ta bussen till skolan om en timme.

Jag har en bra dag idag, underbart.




21:a december

Idag är det 21:a december men det hindrade inte mig och min familj från att fira jul. Mamma jobbar kväll både imorgon och på onsdag och på julafton är hon inte hemma. Så jag, mamma, syster, Greger, August och hans farmor och farfar firade jul idag. En sak har jag svår att förstå, varför blir man så fruktansvärt mätt av julmat? Man tycker inte att man äter så mycket men sedan ligger man där på soffan och känner sig spyfärdig.

Jaja, jag är nöjd med mina julklappar och nu väntar jag på nästa julafton som faktiskt kommer äga rum den 24:e december.

Tidigare idag var jag ute och skottade och hade Tindra med mig. Eller ja.. jag försökte i alla fall att skotta. Tindra var ju knappast till någon hjälp, snarare tvärtom.


Cirkus

Igår var jag på cirkuslinjens julföreställning, den var bra (som vanligt).
Slänger upp lite bilder trots att de blev väldigt dåliga.










Torsdag

Nu är det bara en dag kvar på intensivveckan, tack gode gud!

Idag fick vi sluta efter tre timmars rep eftersom att varken Ida eller Gustav var i skolan så vi kunde inte repa så många scener. När jag slutade hämtade Jessica mig och sedan åkte vi och kollade på tapeter till lägenheten. Det blev tapeter till alla rum så det blev en del rullar och tapetklister att släpa på.

Jag var vrålhungrig så vi svängde förbi MAX så att jag fick köpa lite mat, jag som bestämt mig för att börja äta enbart nyttiga saker. Det går inte så bra på den fronten.

När jag kom hem så låg en av Jessicas julklappar i brevlådan, det var på tiden. Eller ja, hennes födelsedagspresent var det väl, hon fyller ju år dagen innan julafton. Nu fattas det bara en, fast den är betald och klar, jag måste bara hämta den. Igår köpte jag julklappar åt mamma och August. Nu är det bara sex julklappar till som ska inhandlas, hm.. vi får se om pengarna räcker till.

Jessica åktenyss  till Sandviken för att äta med sitt jobb så jag är hemma hos mig med båda vovvarna under tiden. Det är inte särskilt ansträngade att vara hundvakt, de sover båda två.

Nu ska jag slå in julklappar, adjö.

Onsdag

Hejsan hoppsan!

Jag kom nyligen hem, just nu sitter jag här och lyssnar på min fina spellista döpt till "feel good". Idag i skolan har vi som vanligt repat, vi har nästan tagit oss genom hela pjäsen dessa tre dagar. Imorgon ska vi repa de sista scenerna och på fredag ska vi göra två genomdrag sedan är intensivveckan slut. Äntligen! Det är visserligen jätteroligt med intensivvecka men samtidigt så är det jobbigt, det tär på en att sitta inne i en mörk lokal hela dagarna och göra samma sak om och om igen.

Nu tänkte jag ta mig en dusch, senare kommer Jessica hit och vi ska ta oss en sväng till Valbo köpcentrum. Förhoppningsvis kan jag handla klart mina julklappar idag, det vore skönt att ha det överstökat.

Jag har funderat lite, jag har knappt önskat mig något alls av någon. Det ska bli ganska spännande att se vad jag får på julafton. Alla andra julaftonar har jag vetat ganska precis i detalj vad jag ska få. Jag tänkte ju önska mig käglor som jag länge velat ha men sedan sade Johanna att om man köper käglor från cirkus kan man få köpa dem för 100 kronor styck, så jag tänket köpa dem själv därifrån istället. Eller ja, jag får köpa dem genom Johanna eftersom att man måste gå på cirkuslinjen för att få köpa dem.

Justja, duscha var det ja.

Mitt och Idas tidsfördriv

Ja, när jag och Ida inte har något speciellt för oss, eller när vi helt enkelt inte orkar göra det vi borde göra så tar vi fram min kamera och filmar lite tills det råkar bli något som vi spinner vidare på och som vi slänger ihop en väldigt kort och onödig film utav. (T.ex. vaccinfilmen jag lade upp tidigare). Nu kommer en film som vi gjorde på McDonalds i Falun på väg hem från lager 157 och kanske världens längsta skräckfilm som vi slängde ihop idag när vi kollade in logerna på Spegeln. Se och njut!



<3

Jag tänkte bara säga att jag har världens bästa flickvän <3


Intensivvecka

Denna vecka har vi intensivvecka så hela den här veckan ska vi spendera inne på Spegeln och repa. Idag på förmiddagen hade vi Annika Pinton som gästlärare och fick lära oss lite om hur vi skulle värma upp rösten och prata för att höras i en stor lokal o.s.v. Runt elva hade vi lunch, sista tiden på lunchen hjälpte vi Rolf att släpa saker mellan teatern och Spegeln för att ha något att repa med.

Efter lunchen jobbade vi mycket med hur vi ska få scenen att se ut som vi vill, nu har vi provisoriskt ställt dit ett flertal podier/podium(?) så får vi se hur det blir senare. Det är ju trots allt någon månad kvar till premiären. Vi har pratat en del om att vi kanske ska ha byggställningar längst bak och sedan har ju hela klassen en hel del galna och omöjliga idéer. Det kommer sluta som det alltid gör med vår klass, i kaos!

Nu är en dag avklarad av intensivveckan, bara fyra dagar kvar sedan är det jullov.
Nästan i alla fall.


Julklappar

Jag tänkte börja med att tacka Anonym som kommenterade mitt tidigare inlägg, jag blev jätteglad!

Igår hamnade jag hemma hos Julia med Johanna. Vi kollade på Idol. Jag följer aldrig Idol men finalerna ser jag minsann. Jag tycker att det är roligt att se hur glad vinnaren blir, jag sitter där och är nästan lika glad som de är. Det var tydligen inte bara jag som stördes av att Eriks flickvän sprang upp på scenen och kramades med honom genom hela låten. Hans pappa var upp en sväng, kramade honom och gick sedan ned igen. Flickvännen nöjde sig inte med det utan stod där och drog honom i håret. På Aftonbladets löpsedel idag kunde man läsa att inte juryn heller gillade detta, men det var tydligen för att de tyckte att Erika förstörde sin image och att han skulle tappa sina fans.

Jaja, nog om det. Idag var jag och Johanna på stan för att jag skulle leta julklappar. Det är så fruktansvärt svårt, det slutar alltid med att man köper något skit som ingen använder sedan. Idag gjorde jag av med 750:- men köpte bara två stycken julkappar. Hua, något säger mig att jag kommer vara luspank dagarna innan jul.

Nu ropas det om att det är mat, potatisgratäng och kött. Kan jag bli lyckligare?

Ingenting

Jag tänker alldeles för mycket, tänker på saker som egentligen är helt onödiga och som inte borde tänkas på. Idag har jag alldeles för mycket tankar i huvudet, saker som bara snurrar runt där inne och sedan försvinner. Idag har jag även pratat på väldigt snabbt om allt och ingenting, knappt vetat vad jag pratat om. Jag gillar när det blir så, man pratar om en sak, byter snabbt samtalsämne utan att avsluta det första.

Jag gillar människor som säger vad de tycker och tänker bara så där ändå utan anledning. Jag borde börja vara så. Bli så där som jag alltid velat vara men aldrig vågat. Eller... jag vill bara bli en sån där människa som alla tycker om. Som aldrig gör något dumt. Jag får ofta höra:

"Du borde ha det så himla lätt, alla tycker om dig, du är så charmig... blablabla", visst.. det är ju alltid trevligt att höra. Men vore det inte bra att kanske någon gång, åtminstone en gång i sitt liv lyckas få en människa att faktiskt fortsätta tycka om en? Och är det någon som säger att de gillar mig så är det alltid så ytligt. Nej, där ljög jag. Jag får faktiskt höra en del bra saker också, men det är bara av de människor som faktiskt förstår sig på mig och bortser från mina återkommande misstag.

Jag minns när jag och Frallan satt i hemlingby förra vintern, det var mitt i natten. Det var isande kallt ute men det gjorde inget, vi satt där på vår lilla bänk och pratade. Frallan sa att hon avundades mig och att hon själv, när hon får komplimanger bara får höra att hon har en bra personlighet, att hon är si och så. Att det alltid handlade om hur hon var och inte hur hon såg ut sedan olyckan. Frallan, jag tror jag sa det till dig då också. Men jag avundas dig, jag vill också vara som du. Alla tycker om dig för hur du är, och som jag sagt förut... om det inte vore för olyckan så hade du kanske inte varit samma galna, underbara människa idag. Det tror jag att både de i din omgivning och även du själv är tacksam för.

Nu vet jag inte hur jag kom in på Frallan, jag skriver bara utan att tänka. Det blir nog en enda röra, jag glor bara ned på tangenterna och skriver det som kommer upp i huvudet på mig. Jag gör som Oskar Hanska sa. Om man vill skriva så borde man antingen stänga av skärmen, och har man en bärbar dator som man inte kan göra det på så lägg ett papper för skärmen och SKRIV. Bry er inte om felstavningar eller konstiga meningsbyggnader. Det är väl det jag gör nu tror jag, jag får ändra det sen, om jag ens får för mig att publicera det här inlägget.

Det här blir lite som när man skriver ett långt sms. Man ser inte vad man skrivit i början så till slut börjar man glömma bort vad man började skriva om och så spårar det ur totalt och blir osammanhängande.

Hm, som sagt. Jag tänker för mycket idag. Jag borde plugga men min hjärna är för aktiv för att jag ska kunna koncentrera mig på en dålig bok. Men... jag måste väl.

Onsdag

Tiden mellan 08:30 och 17:40 tillbringade jag i skolan. Först hade vi samhällskunskap och det inte så efterlängtade ekonomiprovet. Det gick uselt, jag som var någorlunda säker på att få ett G i alla fall. När jag bläddrade i provet och såg alla diagram så insåg jag ganska snabbt att jag var körd. Jag svarade på det jag kunde och gissade på några frågor innan jag gav upp.

Sedan hade vi religion där vi efter många om och men tjatade till oss att få vara lediga från morgondagens lektion = LEDIG HELA DAGEN. Skönt.

Sedan hade vi lunch och efter det teater. När vi slutat så hade jag, Linn och Johanna bestämt med vår teaterlärare Ulrika att vi skulle repa till vårt projektarbete. Vi hade kört fast lite men efter lite hjälp av Ulrika så rullade det på fint. Nu är vi riktigt nöjda med pjäsen, det kommer bli bra. Fast vi har en hel del kvar att fixa, vi måste få tag på Leif så vi kan spela in några saker och sedan måste vi även fixa med ljud och ljus men.. det gör vi.. sen?

När vi repat klart var vi förbi Georges och åt en varsin macka.

Snart ska jag träffa Johanna, jag borde hinna plugga lite också. Det är också en sån där sak som man alltid gör "sen". Senare kommer älskling hit och ska sova här och imorgon lämnar hon Zelda hemma hos mig så att hon får sällskap och slipper sitta ensam i Jessicas lägenhet hela dagen.


Hare Krishna

Just nu sitter jag i skolan och har religion. Jag försöker göra mitt fördjupningsarbete om Hare Krishna men det går inte särskilt bra. Jag är inte så bra på att göra arbeten i skolan, det är mycket lättare hemma. Imorgon har vi endast en lektion och det är religion, förhoppningsvis slipper vi komma hit och arbeta då. Det vore skönt med en ledig dag, men.. det ser inte ut som att det blir så.

Nu ska jag fortsätta läsa om Hare Krishna, spännande va?


Sarah Kay "B"

Instead of Mom, she’s going to call me “Point B”

Because that way she knows that no matter what happens,
at least she can always find her way to me

And I’m going to paint the solar system on the back of her hands so that she has to learn the entire universe before she can say “oh, I know that like the back of my hand”


Into the wild



Nu har jag satt mig i den där situationen igen, då jag är helt besatt utav något. Jag hade min period då jag läste allt jag kom över som handlade om Titanic, verkligen allt. Jag kunde tycka att det var intressant att läsa om en tallrik som varit med ombord. Jag har även haft min koncentrationsläger-period, eller... den har jag fortfarande. Jag ser alla dokumentärer jag lyckas hitta, läser allt som handlar om lägren och ser alla olika slags filmer som handlar om koncetrationslägren under andra världskriget. Så som Pojken i randig pyjamas, Life is beautiful, Schindlers list m.m.

I helgen ville Jessica att vi skulle se Into the wild så vi såg den. Den var riktigt bra. Nu är jag så där igen, läser allt som har med händelsen att göra. Googlar McCandless och kollar på alla bilder, läser allting, söker efter dokumentärer och andra klipp på Youtube som har med honom att göra. Nu har jag två ställen jag vill åka till:
Alaska och Auschwitz.

Nu ska jag fortsätta se mina filmer på Youtube om "the magic bus".

Hur som helst, en riktigt sevärd film.




Den riktige Christopher McCandless, bilden är tagen med hans
egna kamera och hittades på ett negativ i bussen.


Sundsvall

I fredags så satt jag och Jessica och diskuterade vad vi skulle hitta på för roligt till kvällen, Jessica föreslog att vi skulle åka till Uppsala och gå på krogen. Jag pratade med Frallan om idén och hon föreslog Sundsvall istället. Det är ju en ungefär dubbelt så långt dit men jag och Jessica var inte sena att hänga på.

Vi letade reda på två filurer till för att fylla upp bilen, dessa filurer fick bli Simon och Emelie. Strax efter åtta rullade vi från Gävle och körde de tjugoen milen till Sundsvall. Jessica var nykter och körde och vi andra började festen redan i bilen. Väl framme (två och en halv timme senare) så letade vi oss hem till Josse där hon, hennes bror och två av hennes kompisar satt och förfestade. Josse bjöd på drinkar gjorda utav is, jordgubbar, vodka och socker. Jättegoda var de!

När vi varit där ett tag åkte vi till Klubb Lyset och spenderade resten av kvällen där. Josse hade rätt, det var mycket mer folk som var ut i Sundsvall än i Gävle och folket var mycket mer party än här. Frallan bjöd mig på tequila, det var inte det godaste jag smakat om jag säger så. Det var nog till och med bland det äckligaste jag smakat. När klockan blev tre och krogen stängde så sa vi hejdå till Josse och company och åkte till Max, där inne bevittnde vi ett slagsmål. Det var blodigt och mysigt på golvet efteråt, framåt fyra åkte vi mot Gävle. Alla somnade snabbt utom stackars Jessica som fick köra hela vägen hem. Halv sju på morgonen var vi hemma igen, när vi klev innanför dörren hemma hos mig hade mamma precis klivit upp för att hon skulle åka och jobba.

En riktigt rolig kväll/natt. Impulsiva grejjer är alltid roligast.







Ny header

Jag började tröttna på min blogg efter att den sett likadan ut sedan jag skaffade den för ca två år sedan? Jag har länge haft en halvklar header så jag slängde dit två bilder till och skrev mitt namn. Jag ska göra en ny som jag lägger ned lite mer tid på senare... någon gång... när jag har tid. Ja, det kan nog dröja något år till det. Försöker förstå mig på alla koder man använder för att ändra bloggen. Det är tusentals koder för att ändra typsnitt på texten, ändra bakgrundsfärger lite här och där, ändra bakrgrundsfärgern på header ovanför varje inlägg o.s.v. Det fanns en tid då jag förstod mig på allt, men nu var det så längesedan jag ändrade något på bloggen så jag har glömt bort det. Jaja, jag har kommit en bit på väg i alla fall. Nu är det en del saker kvar men det hinner jag inte ändra just nu.

Nu: Plugga filosofi, gå med hunden och sedan åka tillbaka till skolan för att ha en lektion 16:10-17:10.

Adjö!


Melissa Horn

Igår var jag och Jessica och såg Meliss Horn på Spegeln här i Gävle. Hon var riktigt, riktigt bra. Hon började spelningen med att säga att hon mestadels skulle spela låtar från sin senaste skiva, då blev jag en aning besviken då jag bara kan några få låtar från det albumet. När hon spelat ett tag visade det sig att jag kunde alla låtar hon spelade! Jag var helt säker på att jag skulle bli en aning besviken och inse att hon inte var lika bra live som hon är på inspelningarna men, det var var hon. Hon lät exakt likadant som hon gör på skivorna. Helt otroligt.

Det enda som förstörde spelningen var smågrabbarna på raden längst fram som klappade i takt och försökte få igång publiken på de allra lugnaste låtarna. Enligt Jessica satt tydligen en av grabbarna och headbangade också, vem gör det på en konsert med Melissa Horn? Han måste ju vara den enda.

Hur som helst, hon var riktigt bra, filmade en del från spelningen:



RSS 2.0