Sista april

Jag, Linn, Cissi, Ida, Pippi, Julia, Johanna och Erika tänkte vara hemma hos mig ikväll och spela singstar och bara ta det lugnt men det fick vi inte för mamma så nu vet jag inte vad jag ska göra. Tycker hon att det är bättre att jag går på fest än att jag är hemma och spelar spel så får hon väl tycka det då, jag tänker inte sitta hemma och studera väggen hela kvällen i alla fall. Får se vad jag hittar på.

Nu har vi haft våra föreställningar! Genrepet var nog roligast för det var flest som uppskattade Thriller där, de vuxna har ju ingen humor! Men aja, hoppas på en bättre pjäs till tvåan!

Lite bilder från föreställningarna:

       

Deckare

Jag vaknade tidigt idag också. Halv tio vaknade jag och kunde inte somna om så jag gick upp och pratade med mamma lite och fick reda på att fläckarna på min mage är soleksem så de försvinner snart. Jag som trodde att jag fått pigmentfläckar men det har jag inte, tur det!

Jag sitter och skriver min deckare som skulle varit inne i september-oktober eller någongång då. Längesedan i alla fall så jag måste göra den så jag blir av med den innan betyget sätts. Sedan så måste jag skriva mina uppsatser till datorkunskapen men de förstår jag inte något av så jag ska få läsa Pippis uppsats som egentligen är Addes uppsats men ja.. jag ska få läsa den så kanske jag förstår vad det är jag ska skriva om.

Igår kom min syster hem från Lund där hon bott sedan i augusti. Hon hade Niklas med sig. De ska bo här över sommaren nu.

Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag borde köpa hårfärg och färga mitt hår innan föreställningen imorgon så min utväxt slipper synas jättemycket. Ikväll ska jag träffa Therese och Nemo och så ska Julia sova hos mig.


Boulognern

Jag kom nyss hem. Jag har varit i boulognern med cirkus och teaterfolk. Det var trevligt men framåt kvällen blev det väldigt kallt. Jag och Johanna cyklade till stan men när kylan kom bestämde vi oss för att låta Pippi ta hem min cykel så vi kunde åka buss hem. Jag hade nog aldrig klarat av att cykla hem, mina ben var stela som pinnar av kylan, hua!

Men på dagen idag var det väldigt varmt! Då svettades jag nästan ihjäl istället. Jag köpte ett par jeansshorts och en kortärmad skjorta idag. Köpte även en bikini som jag nu inte är så nöjd med men kan inte lämna tillbaka den. Surt.

Jag är väldigt trött så jag funderar på att gå och lägga mig. Sängen ser oerhört lockande ut!

God natt.

Mån-Fre

Jag måste nog bli lite mer aktiv i mitt bloggande, det var ju några dagar sedan jag skrev sist!

Måndag:
Vår första intensivdag. Riktigt roligt och skönt att slippa lektionerna. Jag trodde att intensivdagarna skulle bli ungefär som teaterlektionerna, sega och inget blir gjort. Men så blev det inte som tur var!

Idag blev affischen klar!
Jag hade lite problem med texten så den fick min syster hjälpa mig med, men sen blev det många ändringar när jag kom till skolan så här är resultatet. Jag är väldigt nöjd med bakgrunden!
image63

På kvällen träffade jag Therese och hennes hund Nemo. Jag ska vara hundvakt åt honom lite då och då när Therese jobbar, lättförtjänta pengar till sommaren! Otroligt söt hund också, lite väl hoppig men det gör inte så mycket.

Tisdag:
Vanlig skoldag. Efter skolan hamnade jag och Erika utanför cirkus i solen. Jag och Julia förflyttade oss till studenttrappan och låg där och hade det mysigt. Sedan bar det av hem till mig med Julia i släptåg. Vi gjorde pannkakor och satt ute och åt.

image67


Onsdag:
Vår andra och sista intensivdag. Den här dagen var nog roligare. Vi ägnade dagen åt att smutsa ner helt nyinköpta vita t-shirtar, måla korsen, träna lite på pjäsen självklart och finputsa lite detaljer. Nu är vi klara inför genrep på Måndag! Eller ja, vi kunde ha tränat mer och fått allt att sitta lite bättre men nu är det som det är! Vi har inte fått träna med rökmaskinerna heller utifall att brandlarmet skulle gå. Så första gången vi har rökmaskinerna är inför publik så vi får väl se hur det går med det.

  

På kvällen gick jag på Cullbergbaletten med klassen. De var säkert jätteduktiga på balett men jag såg ingen dans, de mest hoppade runt iklädda kartong. Det var inget för mig, två timmar kan gå väldigt sakta ibland.

Torsdag:
Dagen började med en timmes matte. Jag fick tillbaka mitt prov och var ett par poäng från VG. Jag blev väldigt förvånad då jag hade förväntat mig IG.

Efter matten hade vi idrott, det var simning på schemat. Först var det livräddning. Man skulle kasta i livbojen och sedan hoppa i själv, simma med livbojen till ungefär hälften av bassängen och ge den till en person (i mitt fall Kajsa), sedan dyka ner på bottnen och få upp en docka över vattenytan, sedan skulle jag bogsera kajsa i livbojen resten av bassängen och en gång tillbaka. Jag klarade det på 1:33, gränsen för MVG var på 1:30. Surt!

Sedan skulle vi simma 40 längder, det tog tid men det gick! Man fick ta en paus efter 20 längder om man ville men det var lika bra att köra alla 40 på en gång och jag orkade det konstigt nog!

Efter det så satte jag och Johanna oss och åt godis, eller jag och godis hon köpte en lakritspuck som vanligt! Sedan gick vi till matsalen och åt pannkaka. Nelly och Emilia åt som om de aldrig hade sett mat förut haha. När vi hade ätit klart så hamnade jag, Johanna och Ida på gräsmattan utanför med Pippi och Erika. Sedan åkte vi hem.

Jag och Johanna cyklade till stan och kollade på bikini. Jag rörde på mig ovanligt mycket denna dag! Jag hittade en helsvart bikini på Stadium som jag lade undan. Nu ska jag bara hitta ett par snygga badshorts också. Sedan åt vi på Mc.Donalds med Erika, Pippi och Ida. Erika och Ida gick hem och jag, Pippi och Johanna satte oss och åt glass inne på nian. Erika och Julia kom och gjorde oss sällskap efter ett tag. Sedan cyklade jag och Johanna hem igen, Johanna fick låna Pippis cykel hem, hade nog blivit lite jobbigt att skjutsa hela vägen tillbaka. Julia var lat och tog bussen.

Fredag:
Nu är det fredag! Julia gick upp strax innan sju imorse för att hinna med 6:57 bussen, själv låg jag kvar och somnade om. Skönt! Jag hade bara en mattelektion idag och det känndes lite onödigt att åka till skolan för den då jag ändå vet vad vi gör så jag sov istället.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag ska väl till Stadium och köpa bikinin som jag lade undan igår. Jag har ju fått mina pengar idag så jag kanske inhandlar ett par jeansshort också. Jag har ju letat efter jeansshort sedan jag var i Lund så nu ska jag fan ha ett par!

Nu har jag fått flera svar på grannar.se av folk som vill ha hundvakt. Jag svarade bara på en av dem, det var en tjej som vill ha hjälp med sina mellanpudlar i sommar. Två pojkar var det visst. Jag har skrivit med henne några gånger nu, så hon ska höra av sig när vi ska ses så ska jag förmodlien börja ta hand om dem lite då och då i juni då hon börjar jobba. Mellanpudlar är ju så söta! Och jag ska gå ut med dem någon gång per dag och så ska jag gå ut med Nemo en gång morgon eller kväll vissa dagar så det ska nog inte bli några problem att hinna med! Nu kommer jag ju ha lite pengar i sommar i alla fall. Jag kommer få ungefär 1000 kr av Nemos ägare, jag vet inte riktigt hur mycket jag får av pudlarnas ägare ännu. 

Nu har jag nog inte så mycket mer att skriva. Tjingeling!

Äntligen lördag

De senaste två dagarna har det varit jättebra väder ute! Men idag verkar det inte bli lika varmt och soligt.

I torsdags så umgicks jag med Ida, Johanna och Pippi. Vi satt på min altan större delen av tiden och cyklade lite enhjuling. Det gick väl sådär, det var roligt att se Johannas hänga på staketet/cykla enhjulings föreställning haha.

Igår så kom Erika, Pippi, Ida och Johanna hem till mig. Först så tillbringade vi lite tid på min altan igen och cyklade enhjuling och det gick framåt för min del! Nu kan jag cykla flera meter utan att hålla i mig så det tar sig. Sedan kom Ida med förslaget att vi skulle cykla till Fliskär så det gjorde vi. Där satt vi ett tag och gjorde ingenting ungefär, men det var mysigt. Sedan cyklade vi hem.

Eddie kom igår också, han hade stukat foten ganska rejält så han hade inte lika spring i benen som vanligt men nog var han lika högljudd som vanligt i alla fall! Han skulle gå upp på vinden för att hämta August gamla leksaker men sedan vågade han inte för där bor ju vindsgubben. Läskigt värre.


            

Jag och Johanna kollade på talang igårkväll. Jag förstår inte varför vissa går vidare. Som de som dansade och mimade till Barbie girl i tjocka dräkter, vad fan är det för talang? Det kan ju vem som helst göra. Men den lilla flickan som rockade rockring var ju hur söt som helst!

Ikväll ska jag, pappa, Marika och Oskar äta på Cheers, det ska bli gott. Jag har velat äta där i flera veckor för jag har varit så sugen på deras hamburgare.. och dressingen. Mums!

Nej nu ska jag nog förflytta mig till duschen tror jag. Adjö!


Tisdag

Den här dagen har gått väldigt segt. Dagen började med bild, vi ägnade hela lektionen åt att kolla på bilder, jättetråkigt! Fast vi fick faktiskt se en film också men den tyckte jag inte om, den var äcklig. Jag försökte leta reda på den på youtube så jag kunde länka till den här men jag hittade den inte. Jag vet inte om det är tur eller otur för ingen kan väl tycka att den är bra. Sedan hade vi datorkunskap och vi håller fortfarande på med Excel. Sedan hade vi idrott, det var bodypump på schemat så jag kommer nog ha skaplig träningsvärk imorgon, speciellt i benen. Vi körde ben en låt och efter det så orkade jag knappt stå upp haha, men armarna var inga problem alls, det var inte så jobbigt. Sedan hade vi matte.

Imorgon är det onsdag vilket betyder att vi har en jättelång engelska lektion, usch och fy vad jobbigt! Onsdagar är inga höjdare det inte.

Nu är jag hungrig så jag ska gå och se vad kylskåpet har att erbjuda!

(Du är så) yeah yeah, wow wow.

Jag har kommit på en sak. Martin Svenssons framträdande under melodifestivalen -99 med låten "(Du är så) yeah yeah, wow wow" måste ju vara det sämsta genom tiderna? Det enda han gör är att gå runt där, killarna i bakgrunden har ju fan bättre utsrtålning än vad Martin har! Han har stoneface under hela låten och det ser ut som att han hela tiden går och tänker "Vad var det jag skulle göra nu? Justja jag skulle sitta ner ett tag och sedan gå tre steg dit och sen.."

Början är nog sämst! han går in på scenen, ställer sig på ena sidan av mickstativet och sträcker ut händerna, ställer sig sedan på andra sidan och gör likadant med noll inlevelse. Ja ni kan ju se själva!

Men inget ont om låten den tycker jag faktiskt om! :D

image50


Photoshop

Jag sitter och fixar med photoshop nu, äntligen lyckades jag få till aktiveringskoden så nu är det klart!

Igår var jag, Julia och Johanna till Valbo. Vi fick skjuts dit av farmor och farfar. Jag tänkte köpa kläder men hittade ingenting så det blev en klänning åt Julia istället eftersom att hon fortfarande inte hade fått någon sen hennes artonårsdag. När jag gick och skulle betala klänningen så kollade hon i kassan länge och konstigt på mig som om jag vore dum i huvudet. När jag hade betalat och Julia tog påsen och hon i kassan förstod att den var till Julia så log hon. Som om jag inte skulle kunna ha en sån klänning? Inte för att jag vill ha det men hon såg så förvånad ut. Haha.

På kvällen var det fest här i Bomhus. Det var en temafest, alla skulle vara klädda i svart-vitt. Jag har varken några svarta eller vita byxor och hade inte så stor lust att gå heller så jag och Julia stannade hemma. Vi åt pizza och var på ICA och köpte glass, chokladsås och maränger. Hur gott som helst! När vi var på ICA så träffade vi även P-A (Min matte och datorkunskapslärare). Han hade ett par jättekorta byxor som var i någon konstig rosa färg, då är nog hans byxor som han alltid har annars mycket bättre måste jag säga.

Ikväll ska jag nog leka lite med Johanna! :)

Vi kommer att dö samtidigt du och jag.

Varför ska man tänka så jävla mycket hela tiden för? Jag önskar att man bara kunde stänga av tankarna när man ville och starta de igen när man hade lust för det. Igår hade jag jättesvårt för att somna bara för att jag tänkte så mycket. Men tillslut så somnade jag och var ovanligt pigg när jag vaknade. Det var ju ganska skönt att inte behöva släpa sig ner för trappan för att man knappt har någon ork i benen. Dessutom var jag på lite bättre humör än vanligt och det är ju alltid trevligt.

Vi hade cirkus på idrotten idag. Först fick vi göra vanliga kullerbyttor på voltgolvet och sedan långa, och sedan bakåtkullerbyttor. Sedan skulle vi göra några konstiga bakåtkullerbyttor och sedan hjula. Jag har aldrig varit särskilt bra på att hjula så Janne visade mig och Linn lite i trapetsen. Jag lyckades komma upp helt själv och göra fågelboet och eh.. ängeln? Äh, jag vet inte vad de heter men jag hade ont i händerna efteråt i alla fall. Sedan hade jag ingen ork kvar i händerna så jag jonglerade lite istället, det går inte så bra med fyra bollar nu heller. Nu går det nästan sämre än innan! Men jag har lärt mig mer med tre bollar så det jämnar ut sig. Testade även att jonglera med ringar och det var inte så svårt som jag hade trott.

Sedan gick vi och åt, det var fisk och potatis. Konstigt nog så blir jag inte spyfärdig när jag ser att det är fisk till lunch längre. Jag tycker faktiskt att det är ganska gott! Jag har fått större aptit den senaste tiden och även gått upp ett par kilo och är jävligt glad för det! När vi började på gymnasiet så vägde jag strax över 50kg nu väger jag 54,9 alltså har jag nästan gått upp 5 kilo! Visst det är inte mycket.. men med tanke på att jag vägt mellan 50-52 ända sen sexan så är 5 kilo väldigt mycket. Jag har nog aldrig vägt så mycket som jag väger nu tror jag, några kilo till borde jag ju klara? Hihi.

Idag ska jag ÄNTLIGEN få hämta min efterlängtade dator på Siba. Jag är så lycklig. Så ikväll ska jag sätta mig och installera photoshop och lite sådant och bara njuta av att den är tillbaka. Kanske jag orkar göra en ny header till bloggen också?

Nu ska jag nog gå och äta något. Hejdå!


Dietist?

Hm.. ja jag funderar ganska seriöst på att fixa en tid hos en dietist och höra vad man ska äta för att gå upp i vikt. Men jag vet inte om jag har orken till att bry mig om vad jag äter.. och verkligen inte orken till att träna flera gånger i veckan vilket brukar vara det förslag läkare ger. "Träna så du får muskler då går du upp i vikt" Men det är inte snyggt att vara för smal och ha muskler då ser det nästan bara äckligt ut. Visserligen äter man ju mer om man tränar. Jag äter ju hur mycket som helst, problemet är verkligen inte att jag äter för lite. Problemet är väl att jag äter fel och att jag har alldeles för bra ämnesomsättning.

Jag väger 54 kg och är nästan 173 cm lång så det skulle ju inte skada om jag lade på ett par kilo!

Skola

Jag sitter på datorkunskapen nu. Vi har precis gjort en elevenkät om hur vi tycker att skolan är o.s.v. Det blev rätt dåligt på alltihop, speciellt på saker som "Undervisningen har varit varierande". Det har den inte varit! Speciellt inte på engelskan och svenskan. Sedan vi började här så har vi nästan bara läst böcker och gjort bokanalyser. Denise försvarar sig med att det står i kursplanen att man ska göra det, men det står knappast att man ska analysera böcker 20 ggr/termin?

Efter den här lektionen så har vi en håltimme på två timmar och tjugofem minuter innan vi har en timmes matte. Känns ju roligt att bara sitta och vänta så länge för att ha den roligaste lektionen som finns! Nej usch. Nästa vecka har vi matteprov och jag kan ingenting om det här kapitlet det känns inte så bra.

Nu vill jag ha sommarlov och sommar! Jag är så less på det här vädret och är så fruktansvärt skoltrött.

Kärlek

Kärlek är bra komplicerat ibland, varför kan det inte bara vara som man vill att det ska vara? Det hade varit så mycket lättare.

Deppigt

Ja mitt humör sjönk väldigt snabbt. Jag har varit på någorlunda bra humör hela dagen men det vände på några sekunder. Johanna och Pippi var här och vi skulle åka på fest hos Malin. Det är fest för fransoserna och cirkusfolket där, jag och Johanna fick komma om vi ville. Jag hade bara ingen ork för att åka och hade inte lust så blev jag irriterad när jag tänkte på att jag skulle få sitta hemma och göra ingenting resten av kvällen och sen gick det över till att jag blev deppig istället. Allt är inte bra mellan mig och Julia heller och det gör ju inte saken bättre.

Jag, Pippi och Johanna kollade på resor på Vings hemsida idag. Jag vill verkligen åka, enda problemet är ju pengar. Det kostar ju några tusen! Men som sagt så funderar jag på att önska mig enbart pengar när jag fyller men jag fyller ju i slutet av sommarlovet och vi vill åka i början av sommaren, det känns ju lite kasst att åka precis när skolan börjar. Aja, vi får se hur det blir.

Jag och Johanna var till Tempo och handlade lite och lagade mat, eller ja.. jag lagade mat. Vi åt och kollade på "Mitt liv som popstjärna".

Just nu sitter jag här och smsar lite med Pippi och Julia.. mer än så gör jag inte. Funderar faktiskt  på att duscha och gå och sova trots att klockan inte ens är tio ännu. Lite sömn skulle nog inte skada.

Snart har vi premiär för "Spoon river". Det känns ju inte så bra med tanke på att vi knappt kommit halvvägs ännu.

Fan

Jag hatar att jag alltid ska haka upp mig på saker. Jag hatar att saker som hänt för flera år sedan fortfarande sitter kvar och jag kan vakna en dag och vara så sjukt irriterad/arg/ledsen för det trots att det är över förlängesedan. Men just nu är det bara det att jag tar åt mig så mycket av vad hon säger. VARFÖR gör jag det för? Om det är mamma eller hennes kille som säger något så skriker jag tillbaka och skiter fullständigt i vad det är de säger eller gör. Pappa behöver jag inte bry mig så mycket om för han säger oftast inget eller gör något dumt. Varför skriker jag inte tillbaka när hon säger saker för? Varför går jag och tänker på det i flera veckor, månader och år efter för? Ibland så hatar jag henne så mycket.. men så går det en dag och hon är glad när vi ses och då får jag dåligt samvete för det. Men för det mesta när hon är glad och snäll så låter det bara tillgjort...

Äntligen helg

Skönt som fan! Vi slutade halv tio idag för när vi kom till Kulturskolan så möttes vi av en lapp där det stod:

Inställda lektioner 4/4:
Lotta (efternamn)
Dans

Då blev vi väldigt glada! Jag och Johanna tog bussen mot Bomhus och stannade vid ICA och köpte glass, choklad, hallon, blåbär, kiwi och en cola och gick hem till mig för att göra Gino. Vi fick även med oss en burk ravioli hem från ICA. Mums!

Så vi åt vår ravioli och gjorde vår Gino, sedan var vi proppmätta. Vi satte oss vid datorn och kollade på resor. Jag frågade mamma om jag skulle få åka utomlands med Johanna om jag betalade själv och det lät inte helt omöjligt. Hon sa: Ja jag måste ju kunna lite på dig! Så nu ska jag och Johanna försöka skrammla ihop några tusen. Jag har en plan! Jag ska önska mig enbart pengar när jag fyller år. Och Johanna ska också göra det, sen bär det av till ett soligt varmt land!

Idag är det sju månader sedanjag träffade Julia första gången, det var på festen efter cirkusnollningen :)

Nu ska jag göra mig klar sedan ska jag gå ut och leka i sandlådan.. eller något :D


Torsdag

När klockan ringde sju imorse så hade jag verkligen inte lust att gå upp, jag snoozade till tjugo i åtta dåjag fick lite panik. Sprang upp ur sängen slängde på mig lite kläder, fixade håret och drog på mig lite foundation. Jag var klar strax efter tio i åtta så jag insåg att jag inte skulle hinna med 7:57 bussen så jag tog den som gick tio minuter senare. Jag gillar faktiskt att behöva åka buss till skolan. Om jag är på dåligt humör när jag går på bussen så kan jag sitta på bussen en halvtimme och lyssna på musik och bli på bättre humör tills jag kommer till skolan. När jag gick på Källmur så blev jag bara mer irriterad av att behöva gå nästan två kilometer varje morgon även om det snöade eller var spöregn.

Aja, när jag väl kom till skolan så hade jag matte. Efter mattelektionen så pratade vi med P-A och lyckades få ledigt från datorkunskapen som vi egentligen skulle ha efter idrotten. På idrotten hade vi prov, det gick skapligt jag svarade på alla frågor utom tre tror jag, jag svarade på MVG frågorna trots att jag inte hade pluggat för MVG. Fast om det är rätt vet jag inte, men jag är ganska säker!

Nu ska jag göra mig kar och åka ner på stan och äta med Julia, Pippi, Johanna, Ellvis, Erika och två fransoser. TJINGELING! 

Skillnaden mellan Center och Plopp.

image46
När jag, Linn, Johanna och Pippi var på ICA för några dagar sedan så läste jag vad det var för ingredienser i Center och Plopp för att se om det är någon skillnad på dem, men ingredienserna var identiska och man blir ju inte klokare av att det står "Toffefylld mjölkchoklad" på ena och "Mjölkchoklad med toffefyllning".

image47

Jag bestämde mig för att ta reda på vad det är för skillnad på dem och kom fram till detta:

Center kom år 1941 medan Plopp kom år 1949. Center är från början en Cloetta-produkt men Plopp är från början en produkt från Choklad Thule. Cloetta köpte upp Choklad Thule så kom alltså Plopp med i deras sortiment.

Det här orkar jag inte skriva själv så nu kopierar jag från susning.nu.

Center och Plopp har olika recept beträffande fyllningen. Plopp-fyllningen har något lägre socker- och fetthalt än Center-fyllningen har, men framförallt är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har aromen cumarin (substitut), med smak av karamel, och Center har aromen kola. Dessutom är Plopp-fyllningen lite "rinnigare".

Tydligen ska det vara skillnad på koktiden också, så ja någon skillnad var det ju!


Jag har datorkunskap nu, P-A lär oss Excel, jättetråkigt! Jag vill bara hem och sova och äta, jag är vrålhungrig.


RSS 2.0