Snart är det lov!

Tack gode gud för det, jag behöver verkligen en veckas ledigt!

Den här veckan har jag skött skolan ovanligt bra faktiskt. Jag har lyckats ta mig upp i tid varje morgon och kommit i tid till alla lektioner. (Okej, jag kom kanske två minuter sent till historian idag men det räknas inte). Jag har även koncentrerat mig på lektionerna och faktiskt lärt mig något, jag är faktiskt lite stolt över mig själv.

Idag såg vi klart på "Thet shoot horses, don't they?" på teaterlektionen. Den delen av den var inte särskilt bra den heller och att det var så ljust i rummet att man knappt såg bilden alls gjorde den ju inte så mycket bättre.

Imorgon är det fredag och sedan en veckas lov, mmmmm. Underbart! Den veckan ska jag bara sova och inte ägna en enda sekund åt skolarbete. Fredagen på lovet så har Ida maskerad, det ska bli riktigt roligt, jag är peppad!

Nej nu är klockan tio så om jag går och duschar nu och sedan försöker komma ifrån datorn någorlunda tidigt så kanske jag är lite pigg imorgon trots att jag inte har sovmorgon? Jag kan ju alltid hoppas!


They shoot horses, don't they?

Hej hopp!

I morse vaknade jag av att Linn frågade vad klockan var, då var klockan kvart i tio. Jag skulle ställt klockan åt henne tio i nio och  jag själv skulle gått upp vid nio men inte fasen ville min mobil ringa då inte. Då jag kommit sent alldeles för mycket den senaste tiden så fick jag lite panik. Gjorde mig klar sedan fick mamma skjutsa oss till skolan. Väl där så fick jag gå upp till 400 för att ha historia, fan vad jag älskar de där trapporna.. eller inte. På historian fick vi ett papper av Torsten, på pappret var det en massa frågor som jag inte förstod ett piss av men han tyckte tydligen att vi skulle kunna svaren på dem. Jag kunde faktiskt svaret på en av frågorna och det var mellan vilka årtal som vikingatiden varade. Som tur var skulle vi inte lämna in svaren på frågorna utan han gick igenom dem så NU kan jag svaren på dem i alla fall.

På vår teaterlektion idag fick vi se filmen "They shoot horses, don't they?". Det är den pjäsen vi ska sätta upp till våren fast då kommer den heta "Maratondansen". Vi såg en timme av filmen och jag var nära att avlida, uuuusch vad tråkig den var! Pjäsen verkar mycket bättre, visserligen har vi bara läst igenom manuset ett par gånger och börjar repa första akten men jag hoppas att vår pjäs blir mer underhållande än filmen.

Efter teatern så hade vi vår älskade tretimmars bildlektion på Borgis. Som tur var så fick vi sluta tidigare. Jag, Johanna och Cissi gick runt på stan ett tag, kvart över fem hade jag klipptid och efter det åkte jag hem. Nu sitter jag här och somnar snart över datorn. Jag väntar på svar från Julia om vi ska ses något ikväll, om vi inte ska det så tänker jag tvätta av mig sminket, dra på mig mjukiskläder och mysa i min säng resten av kvällen!

Nu ska jag ner och se till att få lite kläder tvättade, hejdåhejdå.

Ännu en tisdag

Ja, då var det en ny vecka igen då. När helgen kommer känns det som att veckan gått väldigt fort men helgerna gå ju ännu fortare sedan sitter man där på måndag morgon i skolan och vet hur många dagar man har framför sig innan det är helg igen. Då känns det jävligt tungt. Men nu är det tisdag och jag är hemm från skolan, jag är så fruktansvärt trött nu för tiden. Sedan jag fick luftrörskatarr och var så otroligt förkyld så har jag inte blivit riktigt frisk och det är ändå snart tre veckor sedan det började. Men läkaren sa ju att det kunde vara långvarigt om man inte vilade tillräckligt och det vet jag väl inte om jag kan säga att jag har gjort. Visserligen låg jag och Linn och sov nästan hela lördagen och söndagen, det var välbehövligt men ändå var jag så enormt trött när jag skulle gå upp igår.

I fredags hyrde Ida sin lokal och vi drog ihop en fest. Folk från vår klass, teaterettan, cirkusettan, Oskars kompisar, Maja och lite annat folk som ramlade in senare var där. Riktigt trevlig kväll med Singstar, Barbie hits och mysigt folk, kan det bli bättre?! Barbieskivan är ju ett måste på våra fester! ;)



Jag vill ha mat, jag är hungrig som fan men vår frys är ju sönder så vi har nästan ingen mat alls hemma. Jag tror jag lägger mig i sängen och glor på en film istället. Tjing!

Tisdag

Linn sov hos mig i natt, vaknade strax innan åtta av att hon skulle åka till skolan. Det blev otroligt kallt när hon gick, jag tror jag borde ta och fixa mitt element i mitt rum så jag slipper frysa häcken av mig om nätterna. Jag låg kvar ett tag men tillslut var även jag tvungen att gå upp, det kändes tung men till slut så! Dagen började med en historialektion, inte favortiämnet direkt men jag levde vid slutet av lektionen så det var inte så farligt. När vi gick för att äta så visade det sig att det var pasta och falukorv till lunch, då blir man ju inte så glatt överraskad. Sedan hade vi teater och engelska. På engelskan fick vi göra ett gammalt nationellt prov. Jag var nära att somna säkert tio gånger under de 45 minuterna vi fick sitta och lyssna på den otroligt sega rösten.

Efter skolan var jag, Cissi och Ida kvar på stan ett tag. Vi "råkade" hamna på McDonalds efter ett tag, det är ju sådant som händer ibland :) När vi var mätta och belåtna så tog jag och Ida bussen till Bomhus. Jag var hem och hämtade playstation och Singstar sedan bar det av in mot stan och hem till Cissi. Jag, Ida, Johanna och Cissi spelade skicka micken medan Agnes var tråkig och vägrade sjunga. Efter ett tag kom Moa, henne lyckades vi i alla fall övertala att vara med. Efter många låtar så kändes inte min hals ett dugg bättre än vad den känts den senaste veckan och att jag sedan gick hem utan jacka gjorde nog inte saken bättre.

När jag satt på bussen på väg hemåt så kom den en gubbe, ca 50+ på bussen och satte sig bredvid mig. Han var skapligt packad men det gjorde inte mig något i början då han inte störde så mycket alls utan mest pratade om att bussen lät illa. Efter ett tag blev han obehaglig och började fråga om jag ville följa med honom hem och dricka öl. Jag förklarade att jag var tvungen att åka hem för att jag skulle sova så att jag orkar med skolan. Han tjatade ett tag men bad sedan om mitt nummer istället. Jag tvekade ett tag men tog sedan emot hans mobil och skrev ett påhittat nummer och gav tillbaka mobilen. Han sparade numret och testade ringa och sade att det inte var rätt nummer jag lyckades prata bort det och sa att jag kunde ta hans nummer istället då frågade han inte om mitt nummer mer men fortsatte istället att fråga om jag inte kunde följa med honom hem och prata och sa sedan att han kunde gå med mig hem från bussen. Jag började bli lite smått panikslagen men när busschauffören stannade där han sagt att hon skulle säga till honom att gå av så lyckades hon få honom att gå av. TACK GODE GUD! När jag skulle av någon hållplats senare så gick jag hem ovanligt fort.

Nu sitter jag här och funderar på om jag kanske ska ta och gå och lägga mig snart. Så får det nog bli. God natt!

Fredag

Nu när jag ändå bara är hemma och har så otroligt tråkigt så jag skulle kunna sätta mig och plugga matte och faktiskt bli road av det så tänkte jag att jag kunde ta mig tid att skriva ett blogginlägg för en gångs skull! Jag kanske till och med kan ta mig tid att skriva ett långt jobbigt inlägg som ingen orkar läsa sen för jag har väldigt mycket i mitt huvud jag skulle vilja få ut men jag vet inte hur mycket jag vill dela med mig av.

Varför ska det vara så otroligt svårt att ta ett beslut? Jag har minst tusen tankar som far omkring i huvudet nu. Jag tycker inte om att välja, jag kan helt enkelt inte. Jag har lust att inte ta något beslut alls, eller jo att ta beslutet att bara låta det vara och inte göra något åt det. Men det vore också jobbigt. Jag vill bara vakna upp imorgon och veta exakt hur jag känner och vad jag vill göra. Så kommer det nog förmodligen inte att bli, tyvärr.

Jag var till hälsovårdscentralen idag och kollade upp varför jag har så ont i halsen och öronen. Det visade sig att det bara var luftrörskatarr som är orsakat av ett virus så det går därför inte att bota med medicin. Jag fick hostmedicin och avsvällande tabletter så ska det vara över inom en vecka. Just nu börjar jag bli lite tveksam på om jag ska lita på läkaren som sa att jag inte har öroninflammation för jag har så fruktansvärt ont just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har ju haft öroninflammation tusentals gånger i mitt liv och vet hur det känns så det borde fan vara öroninflammation..

Jag sitter och laddar ner de två sista avsnitten av I en annan del av Köping och några avsnitt av Two and a half men som jag ska underhålla mig med i kväll medan alla (då menar jag verkligen alla) mina kompisar är ute och festar och har roligt. MEN jag har faktiskt fått ätit pizza, godis och druckit cola med far min i kväll, det är inte helt fel det heller. Dessutom har han köpt glass snäll som han är men jag har inte hunnit ätit någon ännu. Vi kollade på Idol också men jag missade när de visade vem/vilka som åkte ut. Får kolla upp det sen!

I morgon ska jag se till att må lite bättre så att jag kan ta mig ut från det här huset och träffa lite människor. En kväll hemma och jag börjar bli helt galen, det är ju illa!

Jag skrev ett jättelångt inlägg men när jag skulle ladda upp inlägget så försvann hälften så nu blir det inte alls lika långt som innan..

Nu sitter jag och chattar med Agnes på msn och pratar med Linn i telefon, eller ja.. vi lade på nu. Jag har verkligen inget intressant att skriva just nu känner jag så detta får räcka, tjing tjing!

RSS 2.0