Rockbaren/Gaykväll

Gårdagen var hur rolig som helst!

Vi började med förfest hos mig och Jessica sedan gick vi vidare till Rockbaren där Erika hade sin nittonårsfest. Vi som stod på listan fick billigare dricka i baren, fast jag behövde inte köpa något Pippi var snäll och bjöd mig! Efter ca en timme på Rockbaren så ringde Frallan och frågade om vi var på stan och ville ha skjuts. Jag, Ida och Jossi åkte med henne till MAX där hon skulle träffa Junior.

Éfter en sväng där så fick vi skjuts till Söder. Där var det gaykväll. Jag stod inne på toaletten och pratade med en kille ett tag, efter en stund kom vi fram till att han var min mammas jobbarkompis. Inte nu längre men när mamma jobbade på H&M i stan så jobbade de tillsammans, nu har mamma börjat i Valbo istället. Jag träffade en hel del konstiga människor där, men det var riktigt roligt!

När vi skulle gå därifrån så ville en gubbe på 40+ följa med mig hem. Han stod och hade handen på min rygg och pussade mig in nacken när jag skulle hämta mina saker i garderoben. Jag fick lite smått panik och gick snabbt ut där Michael stod, gubben följde efter men Michael sa åt honom att jag inte ville ha något med honom att göra. Då gick han därifrån.

Vi fick med oss ett gäng hem hit på efterfest. Efter vägen försvann Kristin men innan vi hunnit hem träffade vi henne igen. Hon kom pulsandes i snön med en påse från McDonalds innehållandes tjugo cheeseburgare. Hon såg jättelycklig ut och sa: NU KAN ALLA BLI MÄTTA! Sedan ramlade hon omkull i snön.

Vi lyckades tydligen bara få i oss tolv hamburgare under kvällen för när vi klev upp i morse hittade vi åtta stycken i frysen. Johanna köpte en vanlig hamburgare åt mig igår också, den åt jag aldrig upp för den hittade vi i mikron idag. Vi värmde den och Ida åt upp den, antagligen inte så gott.

Jag är helnöjd med kvällen!

Kristin, Linn, Ida och Johanna sov kvar här. Nu har jag och Johanna precis städat och snart ska jag gå en sväng med Zelda. Senare ska jag och Johanna till stan och fika med min far. Flickvännen min som tillbringade natten inne i badrummet med huvudet i toalettstolen är inte tillräckligt pigg för att följa med. Hon var inte pigg nog för att hjälpa till att städa heller... hmph. Nu ligger hon däckad i soffan, söten.



Nyblivna nittonåringen.


Rockbaren


Våra fina kompisar som vi träffade på krogen.


Kristin som precis ramlat omkull med sina cheeseburgare.


Våra frysta hamburgare som vi hittade i morse.


Gaykväll




Torsdag

Jag sitter i skolan och ska egentligen svara på frågor om ekonomisk politik, det känns inte särskiltlockande. Jag ska ta tag i det snart... sen... när jag är klar med bilddagboken, facebook, twitter och blogg.se!

Igår levde Katten rövare i soptunnan, golvet var fullt med gamla mackaroner och Zelda skämdes för att hon trodde att vi skulle tro att det var hon. Stackarn.

Onsdag

Hej och hå vad tiden rinner iväg. Imorgon är det torsdag och då går vi i skolan mellan 9:30-11:10 och på fredag ska jag eventuellt följa med mamma till Stokcholm. Hon ska skjutsa dit Greger som ska opereras och ville ha sällskap under tiden han är på sjukhuset, vi ska väl gå runt och kika i affärer och gå och äta mat. Jessica följer kanske med hon också, det beror på om hon hinner städa ur sin gamla lägenhet innan.

Imorgon kväll ska jag, pappa och Johanna kanske åka till Kungsberget. Det beror lite på vilket väder det blir, det är inte särskilt troligt att åka i snöstorm. Jag hoppas på att det blir bra väder, vore ju roligt att få åka åtminstone en gång denna säsong.

Jag och Jessica var till Järbo idag och hämtade lite saker i hennes gamla lägenhet och städade köket lite. När vi kom hem gjorde jag klar min uppsats i kulturhistoria och jag skickade nyss in den. Nu sitter jag och slötittar på tv, för tillfället är det om de där galna hemmafruarna i USA. Jag vet inte vad programmet heter, särskilt bra är det då inte.

Stoic

Nu har jag varit hemma från skolan i tre dagar, det börjar bli ganska långtråkigt. Imorgon ska jag nog gå till skolan, då mår jag förhoppningsvis tillräckligt bra!

Jag och Jessica har precis kollat på "The biggest loser", av någon anledning är det ett av Jessicas favoritprogram?

Nu tänkte vi se "Stoic", den ska tydligen vara väldigt bra. Den är baserad på en verklig händelse, filmer blir så mycket bättre då.


Katten

Vilken underbar katt vi skaffat oss.

Han:

  • Sover på dagarna.
  • Är vaken på nätterna och leker med allt han hittar.
  • Hugger och river oss på fötterna om vi råkar ha dem utanför täcker när vi sover.
  • Skvätter kattsand över hela badrummet.
  • Gräver i blomkrukorna.
  • Välter vattenglas över mina skolpapper och min mobil.
  • Hoppar upp i våra knän/på bordet och äter på våra tallrikar.
  • Biter råttorna i svansen.
  • Är inge vidare på att mysa. När han kommer och lägger sig bredvid oss så ligger han kvar där i max tre sekunder innan han tröttnar och börjar hugga oss i fingrarna istället.

Fast, bortsett från allt det där så är han ju hur underbar som helst!


Morgan

Jag var till Gävleborgs zoo och frågade dem om Morgan, killen jag pratade med gav mig numret till deras veterinär (som jag pratat med hundratals gånger förut när Fabio var sjuk). Jag ringde henne, det var inte det lättaste när min röst inte riktigt vill samarbeta med mig nu när jag varit sjuk, den försvinner lite då och då. Hur som helst så skulle hon skicka ett recept till apoteket här i stan så kan jag hämta ut medicin åt honom. Om medicinen inte hjälper ska jag komma med honom till Gävleborgs zoo på tisdag så ska hon kolla på honom.

Hoppas att den hjälper, jag har inte råd med ett veterinärbesök. Jag kan gissa på att medicinen kostar ganska mycket bara den, jag vet ju vad de tidigare medicinerna har kostat.

Sjuk råtta

Idag måste jag dra mig iväg till Gävleborgs zoo för att eventuellt boka en tid hos deras veterinär, Morgan har gått och blivit sjuk. De där djuren ruinerar mig! Men jag vet inte, han kanske är för gammal för att göra något åt. Han är ju ett och ett halvt år vilket är ganska gammalt för en råtta. Fast, håller han sig frisk så kan han leva minst ett år till.




SheldonShirts.com

Ja, ni läste rätt! Jessica hittade nyss en sida som säljer t-shirtarna som Sheldon Cooper har på sig i The Big Bang Theory, de säljer även de t-shirtar som Leonard har på sig men de är inte lika intressanta. Något som även fanns var en likadan Cylon toaster som Sheldon använder i säsong tre, avsnitt sex. Jag vill ha den! Tyvärr är det en limited edition och tydligen slutsåld, den finns att köpa på ebay för ungefär tusenlappen. Det betalar jag inte, SÅ besatt är jag väl inte av denna serie, eller?...

Hur som helst, en Sheldon-tröja måste jag nog införskaffa mig!

Idag såg jag och Jessica det sista avsnitten som fanns att ladda ned på piratebay med svensk text (avsnitt sex). Det finns upp till avsnitt tretton utan text men av alla konstiga ord och termer de använder kommer vi knappast förstå ens hälften. Vad ska jag nu underhålla mig med om kvällarna?




Måndag

Idag började jag inte förrän tjugo över tolv så jag vaknade alldeles av mig själv i morse, skönt. Jag kom i tid till Ralphs otroligt intressanta lektion. När lektionen var slut så gick jag, Emilia och Ida till Nian och åt varma mackor med kyckling. Hur gott som helst! Jag tröttnar aldrig.

Tio över två började vår lektion på Borgarskolan, denna termin ska vi ha psykologi. Det verkar faktiskt ganska intressant. Klockan fyra slutade vi och då gick jag hem till Jessica.

Jag och Jessica gick Gävleborgs zoo för att köpa råttmat och sedan vidare till Swedbank. När vi var klara där gick vi till H&M där jag skulle köpa en foundation. För några dagar sedan hittade jag ett presentkort på H&M i min plånbok, idag visade det sig att det var 300 kronor kvar på det, helt okej.

Vi hann även med en sväng på Biblioteket där jag lånade tre bilderböcker: Tummelisa, Den fula ankungen och Tennsoldaten. Jag skulle göra ett skolarbete om H.C. Andersens berättelser och jag orkade inte läsa så tjocka böcker så bilderböckerna fick duga. Hehe.

Kvällen har jag alltså spenderat åt skolarbete. Jag har skrivit en krönika och en naturalistisk text. Det känns skönt att ha det överstökat, nu måste jag bara läsa klart boken och skriva klart citaten. Sedan är jag klar! ...med svenskan i alla fall.

Sedan ska jag ju svara på frågorna från psykologin, svara på frågorna om ekonomi, skriva en uppsats om Sixtinska kapellet, skriva en redovisning om... Norbottenteatern? (Jag minns inte ens vad teatern heter, bra där!), skriva en biografi om en karaktär i vår pjäs m.m.

Vi har precis varit ute och gått med Zelda, nu ska vi snart sova.


Söndag

Idag har vi inte gjort något särskilt, fast det är väl det söndagar är till för?

Vi var hem till min mamma och slängde i lite kläder i tvättmaskinen, sedan var vi hem till pappa med min dator så att jag kunde installera officepaketet. Jag är ganska trött på att skriva skolarbeten i Wordpad nu. Men nu har jag Word igen, skönt.

Efter det var vi till Willys och handlade lite. Glass, maränger, chokladsås m.m. Vi handlade faktiskt lite vettiga saker också. Sedan bar det av till Pizza House där vi köpte oss en kebabpizza. Vi åkte hem och åt den och kollade på några avsnitt av The big bang theory. Nu har vi sett klart andra säsongen!

Sedan var det ju I en annan del av Köping på tv, det missar jag bara inte. När det var slut så kollade vi på Brokeback mountain, den var verkligen inte så bra som folk påstår. Jag blev en aning besviken.

Mer än så har vi väl inte gjort idag. Jo, varit ute och kastat lite pinnar med Zelda. Ni skulle sett vad lycklig hon såg ut, jag har inte sett henne springa och hoppa så på länge. Gammelvovven.

Jaja, nu är det snart god natt. Jag är jättetrött och klockan är inte ens halv elva.


Jonglering

Jag har lagt det där med kägeljonglering lite på hyllan men nyss testade jag lite och klarade säkert tio fångester i rad, det går framåt! Fast varje gång jag ska träna slutar det med att jag får väldigt ont någonstans eller kastar en kägla på Katten eller Zelda. Kanske borde invänta sommaren och träna utomhus?

Jag får hålla mig till bolljonglering så länge, fast där har jag ju kört fast lite och hittar inga nya trick jag vill lära mig. Eller, det finns ju en hel del men alla verkar för svåra så jag tänker inte ens ge mig in på det med min korta stubin.

Fest/Korvgrillning

Igår hade Ida en sen artonårsfest. Denna ägde rum i en lokal i Bomhus. Under kvällens gång ramlade det in cirkuselever, teaterelever, jazzelever och några andra. Det var riktigt trevligt och jag hade hur kul som helst! Det sjöngs karaoke, spelades ölspel och dansades runt granen (en stor plastblomma). Halv tolv tog vi bussen in mot stan. Frallan fick idén att sno med sig den stora plastblomman plus krukan.

Jag och några till klev av en hållplats tidigare och gick hem till Julia Hagert för att våldgästa henne lite. När klockan slog tolv smsade vi henne och bad henne komma ut. När hon öppnade dörren sjöng vi en blandning av "En helt ny värld" och "Ja må hon leva". Vi hann inte riktigt bestämma oss för vilken låt vi skulle sjunga tror jag, hehe. Hur som helst, där står vi och sjunger omringade av två plastblommor, varav en är gigantiskt, en bock som Hannah snodde med sig och en stor isklump. Kan man få en bättre start på sin födelsedag? Knappast!

Jag och Linn hade även köpt en fin present till henne. Hon fick ett tåg med tillhörande räls. Ni vet sådant som fanns på dagis? Träräls och tåg som sitter ihop med magneter. Hon blev säkert jätteglad för den fina presenten.

Idag åkte jag, Johanna, Linn och Jessica till Hemlingby och grillade korv och åt massa annat gott. Vi tänkte även åka pulka men vi hade inga pulkor så vi tog med oss sopsäckar men vi använde dem aldrig eftersom att vi började frysa för mycket och åkte hemåt.

Jag och Jessica skjutsade ner min far och hans sambo till Brynäs och sedan skjutsade vi hem Frallan innan vi åkte hem till Johanna och lekte med henne och Linn. Där fick vi även träffa Johannas brorsdotter Joline, jäkligt söt unge det där.

Jag och Jessica var tvugna att åka hem till Zelda och Katten så nu sitter vi hemma i lägeneheten. Jag känner för att sova snart och klockan är bara elva. Gårdagen gör sig påmind.

Onsdag

Nu går dagarna alldeles för sakta, jag ser fram emot helgen. Jag behöver sova lite.

Vår lilla pakt som vi skapade i måndags går mig på nerverna. Jag är så godissugen så jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag och Linn lyckades även lura med oss några tvåor i pakten så nu blir det väldigt dyrt om man skulle förlora. Vi har även namngivit den. HE! "Hetare Estetare". Erika Karlsson kom med det fina namnförslaget. Dessutom har vi en uppsägningstid. Om man inte vill vara med längre måste man säga till om det och sedan hålla sig i tre veckor till, under dessa tre veckor gäller samma regler som innan. 

Jessica köpte en 200g chokladkaka och fem liter julmust idag. Jag blev inte ett dugg frestad... hm.

Just nu sitter jag i soffan och Jessica är och duschar. Jag funderar på att gå en sista kvällspromenad med jycken och sedan ska vi kolla på The Big Bang Theory. Vi är nu inne på säsong två, jag kommer gråta när vi kommit till säsong tre. Fler säsonger än så finns inte ännu, säsong tre går i USA nu så då måste vi vänta en vecka mellan varje avsnitt?! Hemska tanke.

Tisdag

I morse var jag relativt pigg när jag väl tagit mig upp ur sängen. Jag kom även i tid till skolan, duktigt av mig. Första lektionen bestod av teater. Vi gjorde inte så mycket, Rolf läste upp betygskriterierna och sedan fick vi en uppgift som vi ska vara klar med inom två veckor.

Sedan hade vi en lång håltimme innan vi hade svenska då vi fick ytterligare en uppgift. Vi fick även veta att om vi har några rester så ska vi vara klara med dem och kunna lämna in dem på tisdag, det är ju bara en vecka kvar dit. Jag som inte ens brukar ha rester...

Just nu sitter jag och skriver min uppsats om Hare Krishna, nu har jag lyckats få ihop två A4, jag måste skriva minst en till. Men om slutsatsen är lång ska det nog gå bra. Hehe.

Jaja, åter till skolarbetet.

Måndag

Första skoldagen avklarad idag. Det var tungt att dra sig ur sängen i morse men efter många om och men så lyckades jag kliva upp. På morgonen hade vi nutida konst och sedan hade vi samhällskunskap. På samhällskunskapen gjorde vi inte särskilt mycket, vi fick veta våra betyg sedan fick vi gå.

När jag kom hem till lägenheten hade jag tänkt plugga lite men när internet inte tyckte samma sak som jag så hamnade jag istället i soffan och läste Tille-lille som ni såg i mitt tidigare inlägg. Efter några kapitel i boken så började internet fungera och jag fick en vädligt liten del av uppsatsen gjord.

Strax efter fyra gick jag till skolan igen för att repa med Linn och Johanna på vårt projektarbete "Kanske är det du som måste förändras". Replikerna sitter helt okej nu. När vi repat klart, eller ja, när vi tyckte att det räckte så gick vi till MAX. När vi satt där och tryckte i oss varsit mål med plusmeny så kom vi på en pakt. Från och med det att vi ätit upp maten så skulle vi sluta äta massa onyttigt. Inget godis, ingen snabbmat... nada. Jag försökte ju med det förut och det gick faktiskt bra i över en veckas tid (hör och häpna) ;). Men ja, det gick ju åt skogen till slut. Men nu bestämde vi även att den som bryter mot reglerna måste betala 100 kronor var till de andra. Däremot så får vi äta godis på helgerna, jag och Johanna tyckte att fredagskvällarna och lördagar var okej men Linn övertalade oss om att söndag också skulle vara okej om man druckit dagen innan och vill ha bakismat eller helt enkelt har kvar godis från dagen innan. Så ja, vi har inte så stenhårda regler, alltså borde det inte bli så svårt?

När vi ätit klart gick jag tillbaka till lägenheten och tänkte städa råttburen, jag han knappt börja innan Jessica ringde och frågade om jag ville komma och möta henne så det gjorde jag. Jag tog med mig Zelda och Katten, vet ni hur mesig man känner sig när man går med en katt i koppel? Jag tycker lite synd om honom, men skulle han sticka så skulle han aldrig lyckas ta sig hem igen. Han går faktiskt rätt bra i koppel.

När vi kom tillbaka så hjälpte Jessica mig att städa buren, den har nog aldrig varit så kliniskt ren som den är nu. Råttorna blev nöjda! Vi passade även på att göra ren kattlådan och dammsuga lite.

Nu har jag hunnit med att plugga lite också, fast... jag har bara skrivit ett A4 på uppsatsen. Dåligt Becca.

Nyss råkade vi fastna framför tvn tittandes på "Paradise hotel". Det kom dit en ny kille med lite vettiga åsikter som faktiskt kunde svårare ord än "boll"och "apa". Han använde sig av ordet "självdisciplin" och en av tjejerna kollade på honom och sa: "...hur menar du då?".

Nystädad råttbur och nytömt kattlåda. Eller ja, kattlåda.. det är nederdelen av den lilla buren som står ovanpå den stora råttburen, vi ska köpa en ny kattlåda i slutet av den här månaden. Jessica vill ha en som katten går in i så att den inte skvätter så mycket utanför, vår katt är expert på det.



Nej, nu skulle några avsnitt av "The Big Bang Theory" sitta fint, vi har snart tagit oss igenom första säsongen.


Tille-Lille

Igår när jag var hemma hos pappa så satt han och kollade i min systers låda och hittade några böcker. Bland de böckerna plockade han fram boken "Tille-Lille" som jag genast fastnade för. Boken innehåller Therese Vesterlunds blogg som hon började skriva efter att hon fött sin lille pojke Tille.

När de kom hem från BB med Tille så upptäckte Therese och hennes pojkvän en blåsa på Tilles rumpa. Ingen av dem visste då vad det var och de kunde nog aldrig någonsin ana vad det var för något. Deras son var drabbad av sjukdomen EB och hade även den dödliga varianten. Av denna sjukdom får man blåsor och sår över hela kroppen och på slemhinnorna som inte läker.

På baksidan av boken står det hur det går för Tille och han somnar in vid sex månaders ålder, detta får man även veta i de första kapitlen så det är lite tråkigt att de avslöjar så mycket på en gång om hur det går. Hur som helst, den är bra i alla fall. Jag har nu läst klart de första kapitlen som en journalist skrivit där hon berättar hur det var från förlossningen fram till att Tille fick diagnosen EB. Nu har jag börjat läsa mammans blogginlägg.

Jag har legat här i soffan med Katten (kattens namn är nu "Katten", vi tröttnade på att försöka komma på ett namn och ändra oss hela tiden) och läst och gråtit ett tag nu. Nu tänkte jag ta tag i att skriva min uppsats, om jag orkar. Jag blev plötsligt så trött.


My sisters keeper



Igår såg jag och Jessica filmen "My sisters keeper". Det var längesedan jag grät så mycket, riktigt bra var den. Att Abigail Breslin spelade huvudrollen gjorde knappast filmen sämre, snarare tvärtom. Sedan jag såg "Little miss sunshine" har jag varit galen i denna söta lilla tjej, fast hon är inte så liten längre.

Jag tänkte skriva lite om filmens handling, jag lovar att inte berätta något som förstör filmen för er som inte sett den.

Filmen handlar om Kate som redan vid två års ålder drabbas av leukemi, varken hennes mamma eller pappa passar som donator till henne. Hennes läkare berättar för föräldrarna att om de skaffar ett barn till så kan man se till att det barnet blir en perfekt donator till deras dotter. Föräldrarna går med på detta och får dottern Anna. Anna blir redan som nyfödd donator till sin storasyster och så fortsätter det. Anna får gång på gång åka till sjukhuset för att hennes syster behöver henne. Efter ett x antal donationer och när Anna blivit 13(?) år så säger hon ifrån. Hon vill inte längre vara något som föräldrarna låter läkarna skära i för att deras andra dotter ska få överleva. Anna bestämmer sig för att stämma sina föräldrar och försöka få bestämma över sin egen kropp. 

Ni måste se den! 


Hundpromenad

God morgon!

Halv två tvingade mamma upp mig ur sängen. Jag klädde på mig för att gå ut med hundarna. Att gå ut med både Zelda och Tindra samtidigt är inget jag tänker göra om. Zelda går ju fint bredvid men Tindra springer som en galning fram och tillbaka så att deras koppel trasslar ihop sig. Dessutom var det jättekallt.

Jag var ut i skogen med dem för där kan jag släppa Tindra lös så då blev det lättare att gå. Men då tröttnade Zelda bara några meter in i skogen och satte sig ned, redo att gå hem igen. Jag försökte övertala henne att gå en bit till men nej då, hon hade bestämt sig för att hon ville hem. Så vi gick hem igen.



God natt

NU säger jag och Zelda god natt. Fast Zelda sa, som ni ser, god natt för längesedan.


Nattsudd

Jag är inne i en bloggperiod tror jag, eller så har jag bara allmänt tråkigt. Jag vet inte?

Jag sitter och pratar med Jessica på msn. Det är konstigt att trots att vi umgåtts tjugofyra timmar om dygnet sedan hon flyttade in i lägenheten i Gävle så har vi så mycket att prata om. I natt blir det andra natten jag sover utan henne på jag vet inte hur länge, däremot lånade jag ju med mig Zelda hem så henne får jag slåss om täcket och platsen med i natt.

Vi har diskuterat råttbur, katt, livmoderinflammation och mat ikväll på msn. Fråga mig inte hur vi hoppade mellan de samtalsämnena? Livmoderinflammation och mat låter inte som något som man bara råkar komma in på det ena efter att ha pratat om det andra? Jaja.

Jag tror minsann att jag saknar min flickvän nu. Ännu mer kommer jag att sakna henne när jag ska lägga mig i min iskalla säng, vem ska då värma mig?

Klockan är strax två och det är bara några dagar kvar innan skolan börjar igen. Jag måste börja vända tillbaka dygnen. God natt.


Sömn

De senaste nätterna har jag sovit extremt dåligt. Jag drömmer jättemycket vilket resulterar i att jag ligger och vrider och vänder på mig hela natten och vaknar och har ont överallt. I morse när jag vaknade hade jag sådan fruktansvärd smärta i nacken och ena axeln. Vad gör jag när jag sover?!

Alla dess drömmar gör även att jag får ännu mer ont i käken. Jag har ju nu sedan något år tillbaka haft problem med min käke. Det började helt smärtfritt med att det knakade i den när jag tuggade på hårda saker och när jag öppnade munnen för mycket så låste sig käken. Efter ett tag fösvann knakningarna men då började det istället göra ont. Jag kände ingenting under dagarna men så fort jag satte mig på bussen hem från skolan och slappnade av så fick jag världens huvudvärk och käken började göra ont. Så är det fortfarande.

Jag var till tandläkaren för att kolla upp detta och fick veta att det är någon slags disk i käken som hamnat fel. När det knakade så var det denna som hoppade fram och tillbaka. När det slutade knaka så hade den hamnat fel och lyckas inte hamna rätt igen, och då gör det ont. Anledningen till detta är att jag ligger och gnisslar tänder om nätterna tydligen. Varken jag eller någon annan har märkt av detta. Anledningen till att jag inte känner något i skolan om dagarna är att jag då går och biter ihop jättehårt och när jag är på väg hem och slappnar av så kommer smärtan.

Jag har nu fått två olika bettskenor mot detta som jag ska ha på nätterna. Det fungerar inte särskilt bra då det den senaste tiden blivit mycket värre. Nu kan jag knappt tugga maten utan att det gör ont, tuggummi är fruktansvärt! Tandläkaren förbjöd mig att tugga tuggummi eftersom att detta skulle förvärra felet i käken men jag kan inte låta bli. Tuggummi är något jag verkligen måste ha. Jag måste tillbaka och kolla upp detta igen tror jag. 

Nu vet ni väldigt mycket om min käke, känns det bra?

Coffeehouse by George

Idag spenderade jag två och en halv timme på Coffeehouse by George med Emma, Louise och Johanna. Jag åt deras varma macka med kyckling och sweetchili, den är så underbart god! Fast, den slår nog inte varma mackan med kyckling inne på Nian. Det ska självklart vara rhode island till också. Yummie!

När vi avverkat våra timmar där så gick jag hem till Jessica en sväng. När jag skulle gå därifrån så tog jag med mig Zelda. Jag tyckte att hon såg ut att ha så tråkigt så att ta med henne hem till mamma där hon får leka med Tindra skulle nog liva upp henne lite. Mycket riktigt. Hon hann knappt innanför dörren innan hon började med sina tokrus hon får här, sötsaken. Nu ligger hon och sussar i min säng bakom mig.

Julia kom hem från fjällen idag så hon var förbi här ett tag. Vi såg Hollywood Gigolo, en väldigt märklig film men jag kan inte låta bli att tycka att den är rolig.

Katten

Jag sov hemma hos mamma i natt. I morse smsade Jessica och skrev att katten (ja, det har nästan blivit hans namn nu. "Katten") grävt ur jorden ut krukan som stod på bordet och vält hennes prydnadsträd så ett flertal grenar gått av. Han verkar ha levt rövare denna morgon, nu ligger han tydligen under soffan och skäms.

Han har alldeles för mycket energi. Han är världens gosigaste katt, han vill mysa hela tiden och går omkring och spinner men han kan inte ligga still i mer än några sekunder. Johanna var hos oss igår och då lyckades hon faktiskt få den lilla filuren att ligga still och sova med henne jättelänge. Inte illa!


Regn

Igår när jag, Jessica, Emma och Jossi satt och kollade på Garden state så började jag sakna sommaren. När vi såg scenen där de står och skriker i regnet och är så där blöta så att de antagligen får vrida ur underkläderna när de kommer hem, då saknade jag till och med regnet.

Ni vet sådana dagar då det regnar så mycket så det känns som att hela himlen öppnat sig och och man blir lika blöt som om man skulle stå under ett vattenfall? I början försöker  man hålla sig torr, man drar upp huvan över huvudet, småspringer hemåt och hoppar mellan vattenpölarna för att försöka undkomma att kliva i de allra djupaste. Efter ett tag är man så blöt så att man inser att det inte är någon idé att försöka hålla sig torr längre eftersom att man inte har en enda torr fläck kvar på hela kroppen...

Så då tar man av sig huvan, saktar ned farten och hoppar i de allra djupaste vattenpölarna med flit, gärna flera gånger.

En sådan dag vill jag ha nu.


Onsdag

Nu har halva onsdagen gått, var tar dagarna vägen när man är ledig?
Idag har jag, Jessica och Johanna varit och ätit på Österns pärla, vi skyndade oss dit för att hinna dit under lunchtiden men när vi väl kom dit så var det som en helg där eftersom att det är en röd dag idag. Så det var alltså inga lunchrpiser, tyvärr.
Jag åt kyckling med ananas, ovanligt va?

Nu ligger vi alla tre däckade i Jessicas soffa och kollar på en väldigt dålig film på tv, ändå byter vi inte kanal. Vi är väl för lata för det.


Tisdag

God morgon!

Nu är det inte många dagar kvar av lovet, tusan vad fort tiden går. Jaja, här hemma i lägenheten rullar det på fint. Katten är inte lika skygg längre, han och Zelda göra framsteg och börjar bli kompisar. De till och med äter bredvid varandra, Zelda brukar bli galen om någon är i närheten av hennes mat. 

Idag tänkte jag och Jessica våga oss utanför dörren innan det blir mörkt. Vi får väl se om vi lyckas, just nu är klockan tjugo över ett och jag ligger i soffan i underkläder och kollar på Ellen på tv. Jag har inte kommit så långt med andra ord. Jag ska väl dra mig in i duschen nu. Sedan ska vi till Gävleborgs zoo och köpa lite leksaker till kissekatten.

Justja! På nyår hade vi nyårsfest här, vi var runt 20-25 personer och det gick hur bra som helst. Inget annat än en liten ljusstake gick sönder. Vi var jätteroligt, en lyckad nyårsafton.

NU ska jag dra mig in i duschen.


Film

Av någon anledning går det jättefort att ladda ned just nu, det brukar alltid ta någon timme för mig att få ner en film. Nu tar det inte ens tio minuter och jag har fått ned tolv avsnitt av The Big Bang Theory på bara några minuter sammanlagt. Har även laddat ned Brokeback Mountain, My sisters keeper, Simon Birch och New Moon. Jag måste ju passa på nu när det för en gångs skull går så snabbt!

Nu ska jag mysa ned mig i soffan med katten, Zelda och Jessica igen och se någon film. Hon tjatar om Simon Birch så det blir väl den.


Kattunge

Igår morse klockan 07:00 ringde min och Jessicas väckarklocka. Klockan 08:00 satt vi i bilen på väg mot Uppsala. Väl där så skulle vi leta oss fram till Balingsta och Bostället, efter många om och men och ett x antal samtal till Ann så hittade vi dit. När vi kom dit fick vi hälsa på den lille filuren som skulle följa med oss hem, en 16 veckor gammal kattunge. Han var hur gosig som helst och hade absolut inga problem med varken att åka bil eller sitta i kattbur så hemresan gick jättebra. Väl hemma så skuttade han glatt ur buren och undersökte lägenheten. Efter ett tag fick han syn på Zelda och sedan gömde han sig under badkaret eller soffan större delen av dagen.

Vi tog fram honom då och då och så länge Zelda var utom synhåll gick det hur bra som helst men så fort hon kom så flydde han till badkaret.

Idag har det gått mycket bättre, det började med att han vågade sig fram till Zelda och nosa på henne när hon sov och efter det har han bara gjort framsteg. Nu efter bara en och en halv dag ligger de till och med i samma soffa och sover. Om någon dag så sover de säkert tillsammans! Sötnosarna.

Jag och Jessica såg nyss Coraline som jag hyrde tidigare idag eftersom att Jessica ville se den. Jag var ganska skeptisk men.. den var helt okej i alla fall. Nu kom Jessica med milkshake så jag ska sluta skriva nu.


RSS 2.0