Fredag

Då var det fredag igen, som sagt.. veckorna känns som enbart måndagar och fredagar.

Igår och idag har jag varit på riktigt bra humör, nästan överdrivet bra humör. Jag är lite orolig över att det snart ska vända och jag ska få några dagar då jag är på jättedåligt humör för att kompensera lite. Förhoppningsvis blir det inte så.

Just nu sitter jag och lyssnar på Joshua Radin (i vanlig ordning). Det finns nog ingen annan artist som jag fastnat så hårt för. Alla hans låtar är så mysiga, och jag tröttnar aldrig på dem. Nej, ni som aldrig lyssnat på hans låtar.. gör det!

I onsdags var jag och Jessica som sagt och såg 2012. Efter allt jag hört om den så hade jag inte särskilt höga förväntningar om den men när jag gick ut från biosalongen så var jag helt utmattad för att jag i två och en halvtimme suttit på helspänn. Den var "riktigt jävla skitbra" om man ska citera Jessica. Jag var så inne i filmen så när tsunamivågorna kom satt jag och höll andan för att inte riskera att drukna. Verkligen en sevärd film!

Ikväll ska jag gå ut. Innan det ska jag, Linn och Jessica laga mat hemma hos min far, efter det åker vi hem till Pippi på förfest. Det ska bli trevligt.


Plugg

Jullovet närmar sig med stormsteg, är det inte underbart?

Just nu är Linn och Ida här, vi har pluggat en hel del och nu sitter det nästan helt. Provet är imorgon, nu när jag satsat så hårt på det här provet (ja, hårt var väl en överdrift... brytt mig mer än annars) hoppas jag då på att få ett bra betyg. Fast, när man går ut från klassrummet och tänker "Det här gick ju riktigt bra" så går det alltid dåligt. När man går därifrån och tänker "Detta gick åt helvete" så får man mycket bättre betyg än väntat.

Vi får se hur det går.

Om en och en halv timme sitter jag och Jessica i en biosalong och ska se 2012. Det enda bra jag hört om den är att det ska vara häftiga effekter, annars ska den tydligen inte vara så jättebra. Vi får väl se vad vi tycker. Nu ska jag plugga vidare.

Student, Marcus Birro, vitlökspulver m.m.

Veckorna bara rusar förbi! Nu är det fredag igen, det känns som att alla veckor består av enbart måndagar och fredagar. Vi pratade om det för någon dag sedan i skolan:

Nu är det alltså fyra veckor kvar till jullovet, jullovet är ju slut innan man ens hinner tänka att det är lov. Jullovet är lite extra långt in i januari i år så när vi väl börjar är det inte många veckor kvar till sportlovet som är vecka 9. Mellan sportlovet och påsklovet är det som ni alla kanske vet inte heller många veckor, vad är det? Fem kanske? Efter påsklovet är det vår, alla är glada och har vårkänslor, vi har nästan läst klart alla kurser och... helt plötsligt är det studentvecka?! Ja, ni kommer knappt hinna blicka innan jag tagit studenten!

Jaja, nog om det. Igår var jag och såg Marcus Birro på biblioteket med min klass + Jessica och Hannah. Helt okej, han var roligare än vad jag hade föväntat mig att han skulle vara. De 45 minuter han pratade flög förbi ganska snabbt. Jag, Ida, Emilia och Jessica var till MAX en sväng efteråt för att Jessica skulle äta. Jag provade för allra första gången deras äppelpaj och det gör jag inte om kan jag lova er. Det var något utav det snuskigaste jag någonsin stoppat i truten.

Jag var välfigt nysnödig hela dagen igår, kan man säga så? Nysnödig? Hur som helst, ni förstår vad jag menar?. Jag försökte med ALLT. Emilia tipsade mig om att kolla in i en lampa, gapa och andas in. Det fungerade inte, jag var SÅ nära att nysa flera gånger men det avbröts hela tiden. Det var riktigt frustrerande. Det kliade som satan i näsan och rann ur ögonen hela tiden. När jag kom hem sa Greger att om jag skulle dra in lite vitpeppar i näsan så skulle jag nysa. Jag gick till kryddhyllan och tog tag i burken med vitt innehåll som jag trodde var vitpepparn. Drog in flera gånger men detf ungerade inte, Jessica hällde ut lite på sin hand och bad mig sniffa upp det. Dum och desperat som jag var gjorde jag det och insåg att det var vitlökspulver men jäklar vad jag nös och det forsade tårar ur ögonen. Resten utav kvällen stank det vitlök i min näsa. Så kan det gå!

I morse vaknade jag första gången 06:15 av att Jessicas väckarklocka ringde, hon stängde av den om fem minuter senare ringde den igen. Hon snoozade några gånger till och till slut verkade det som om hon skulle gå upp men nej då. Jag frågade henne ett flertal gånger lite snällt: - Borde inte du gå upp nu? och fick svaret: - Jo snart. När klockan närmade sig sju och alarmet ring var 5:e minut, DÅ gick hon upp. Klockan sju ringde min väckarklocka. Jag var riktigt förbannad, jag missade nästan en hel timmes sömn!

Jaja, senare lyckades jag i alla fall somna om trots att jag skulle gå upp när Jessica gick upp så jag fick lite bråttom och tog Gregers röda ford (a.k.a. skrothögen) till skolan. Första lektionen var teater, vi gjorde ett genomdrag av pjäsen, eller ja... så långt vi kommit hittills. Det gick faktiskt riktigt bra. Lunchen spenderade jag i cafét med Erika och Ida och sedan hade vi svenska innan vi slutade.

Nu sitter jag här hemma, ska snart dammsuga lite och sedan ta mig en dusch och göra mig klar. Om ungefär en timme kommer Jessica hit och ikväll ska vi ut. Nora fyller 18 år idag så vi ska hem till henne innan. Jag ska försöka ta det lite lugnt och komma hem i någorlunda tid eftersom att jag ska upp och jobba klockan sju imorgon. Roligt va?


Marcus Birro


LOCILOCI



Jag och Jessica testade Lociloci, det fungerade inte så som vi förväntat oss. Det vore mycket roligare om man såg mer precis var personen befann sig men när jag kollade var Jessica var så såg man att hon befann sig någonstans i Järbo, hennes plutt var mitt ute i skogen och min plutt var mitt i en sjö i Bomhus. Runt den lilla plutten var det en cirkel som tydligen betydde att man befann sig någonstans inom den. Nej, det var då inte värt 5kr/vecka!

Måndag

Då var det måndag igen. Just nu sitter jag i skolan med Linn och Ida och surfar runt lite på internet. Det enda vi hade idag var en kort lektion med Ralph. Jag har egentligen en lektion 16:10 också men nu har jag skjutit upp min tandläkartid så länge så jag måste nästan dit idag om jag vill få ordning på min käke någon gång.

Nu är det fem veckor och en dag kvar till jullovet, det känns som en oändlighet. Jag längtar jättemycket till julafton och hoppas på att jag inte är lika skoltrött till vårterminen för i så fall kommer jag gå ut med så otroligt dåliga betyg. Ikväll ska jag plugga till provet som vi har imorgon som nästan halva klassen visste om att vi hade eller ens kan komma ihåg att Solis gått igenom det på någon lektion. Suck...

Jaja, jag kanske ska dra mig hemåt snart.


Öppet hus

I onsdags var det öppet hus på vår skola, jag tillbringade andra halvan av kvällen inne på cirkus och lekte i gropen med cirkusaporna!


Svininfluensa

Idag tog jag det omtalade vaccinet mot galna knorrsjukan, nöff nöff, svinis.. ja, kalla det vad ni vill! Än så länge har jag bara galet ont i armen och känner mig väldigt trött men det har jag ju gjort hela veckan. Jag och Ida spelade in en fin film om sprutan, vi tänkte filma när hon tog den men det blev inte av. Hur som helst, här nedan kan ni skåda Idas fina skådespelartalanger.


Onsdag

Dagarna bara flyger iväg! Just nu sitter jag i Järbo och väntar på att klockan ska bli tio då jag ska bege mig in till Gävle och min kära skola. Julia kom hem från Cypern i måndags, tänk att de här månaderna gått så fort! Jag kanske ska träffa henne idag om vi hittar någon lucka då båda har tid.

Jag smsar med Frallan och vi pratar om kryssningen. Imorgon bär det av! Jag börjar bli riktigt peppad nu. Imorgon klockan 14.00 ska Frallan hämta oss i Gävle, då åker vi mot Stockholm och runt sju(?) avgår båten från Stockholm. Innan dess lär jag hinna äta en hel del mat för att klara mig till klockan 12 dagen efter, vi har nämligen inte beställt någon mat förrän dess. Jag kommer ju svälta ihäl, eller åtminstone hamna i koma.

Jaja, nu är det bara tio minuter kvar innan bussen går, jag ska väl börja röra på fläsket!

Adjö.

Nu har skolan börjat igen

Då var höstlovet över, det började kanonbra men avslutades långt ifrån lika bra.

Jag berättar om lovet lite snabbt, jag har:

- tagit körkort
- varit och ätit på Bishop med Jessica
- köpt biljett till Melissa Horn i december
- kört vilse, 2 gånger
- varit till Lager 157
- varit på fest hos Ylva
- lekt med Eddie
- gjort ett stort misstag
- varit på maskerad ute i skogen
- varit på bio och sett Bröllopsfotografen
- varit på bio och sett This is it

Ja, det var väl ungefär det jag har gjort under lovet.

Denna vecka ska jag:

- gå i skolan mån-tors
- åka på gaykryssning tors-fre

Nej, om jag kanske skulle ta tag i skolarbetet? Jag har ju trots allt samhällskunskap just nu.

RSS 2.0